Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et spørsmål om vinduer - haster

#1

Beckett sa for siden:

Vi har plutselig fått tilbud om å være prøvekluter for nye vinduer av husleverandøren. Per nå er det 2-lags isolerglass, men de skal oppgradere til 3-lags heretter. Nå kan vi altså vederlagsfritt få 3-lags isolerglass-vinduer. De skal se like ut som de opprinnelige, men de slår innover (sambo mumlet noe om nye krav til isolerglassvinduer).
Noen innspill i forhold til dette? Jeg ser at det helt klart er en fordel med 3-lags, men er usikker på akkurat dette med at de slår innover. Praktisk i forhold til vindusvask, men ikke fullt så praktisk i forhold til gardiner/persienner. Det er dog temmelig dype vinduskarmer, så det vil nok ikke bli noe problem i forhold til lufting.

De skal selvsagt ha svar helst i går, for dette må jo bestilles, og byggingen braker snart i gang.

Vad tycks?


#2

Hannah sa for siden:

Jeg hadde vært temmelig skeptisk til dette med at de vender innover da. :gruble: Jeg er jammen ikke sikker på hva jeg hadde gjort.

Det hjalp, ikke sant? :knegg:


#3

Beckett sa for siden:

Ja, veldig. :nemlig:

:knegg:


#4

Jålebeinet sa for siden:

Vi hadde vinduer som slo innover (hengslet i den ene siden). Det var ikke noe problemer med det (og hvem vasker vinduer hver uke :sparke: )

Persienner: få satt på en liten magnet nederst (det har vi på verandadøren vår), da vil ikke disse slenge.


#5

safran sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ville hatt vinduer som vender innover. Det er veldig upraktisk, kan jeg fortelle. Vi skal bytte våre sidehenglsede innovervendende vinduer med topphengslede vinduer i stedet.


#6

Slettet bruker sa for siden:

tenk på all strømmen dere sparer, og gå for trelags. Det blir et fint pluss i co2-regnskapet deres.


#7

Beckett sa for siden:

Ja, jeg tenker også på dette med strømbesparing. Det kan jo bli en del. :gruble:

#8

Malus sa for siden:

Du sparer strøm og det mindre sjans for dugg på glasset.
Men, det er upraktisk med vinduer som slå innover. Jeg har vinduene mye åpent om sommeren, og da måtte jeg ha ryddet vindukarmen hver gang vinduet skulle åpnes.

3 lags koster en del mer enn 2, og er nok verdt det ekstra.
Er det ikke mulig med utadslående? Det er jo det vanligste.


#9

Mauser sa for siden:

Topp- eller bunnhengslet? Vi bytter etterhvert alle våre vinduer med bunn- og sidehengslede vinduer som slår innover (Nordan sikkerhetsvindu). Hvis de altså er bunnhengslet, slik at toppen åpner innover, kommer du ikke i konflikt med eventuelle vinduskarmer.

Nye krav kommer, og ved salg "en gang" blir trelags vinduer et argument. Dessuten kan du glemme kaldras ('trekk') ved sånne vinduer. Nå er det riktignok ikke noe stort problem med moderne tolags heller, men alt hjelper.


#10

Beckett sa for siden:

Det er to vindusblad (sier man det?), sidehengslet - det er dette huset:

#11

Beckett sa for siden:

Vi har også mye lufting om sommeren, men jeg vil tro at vi kommer til å ha verandadørene mye åpne, og det har vi både på stue og kjøkken. I tillegg har vi ikke så mye stående i vinduene heller. :sparke:

Jeg spurte leverandøren om det var mulig å få de utadslående, men det kommer visstnok nye forskrifter som utelukker dette.


#12

kokosbolle sa for siden:

[LEFT]Jeg ville tatt trelagsvinduene.

  • mindre strømforbruk
  • mindre trekk
  • mindre støvsamlere i vinduskarmen
  • enklere å vaske vinduene med innadslående vinduer

Det med at man ikke kan ha noe i vinduskarmen er en vanesak tror jeg. Det går uansett kjapt å ta bort en potteplante.
[/LEFT]


#13

Erica sa for siden:

Jeg ville også tatt 3-lagsvinduer. Jeg har Nordan sikkerhetsvindu som slår inn i rommet, og det er bare en vane å ha vinduer som slår innover. Vi åpner ikke ofte vinduene da, for vi har ventilasjonsanlegg. (vi åpner på soverom, men der har ihvertfall ikke jeg vinduskarmene fulle av ting)


#14

Beckett sa for siden:

Takk for alle svar!
Det blir nok 3-lags, ja. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.