Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, det røyk av PC-en!

#1

Kanina sa for siden:

Her en dag satt jeg med den bærbare PC-en ("flyttbare", tenker jeg vi kaller den), da det plutselig kom en liten røyksky ut i rommet, og det lukta litt svidd. PC-en fortsatte å fungere, om enn litt problemer med å legge inn bilder fra minnekort.
Herr Kanin har kontaktet service, og de vil jo selvsagt ikke gjette på hva det kan dreie seg om, men bare å undersøke vil koste oppmot 2000 kr. Med mindre det er en garantisak. PC-en var drit-dyr, og er ca 2 1/2 år gammel. What to do??

(Og nei, Herr Kanin får ikke lov til å kjøpe PC til 18000 igjen!!)


#2

Misteri sa for siden:

En datamaskin er vel ment å vare med en 2 1/2 år, så det burde jo være en garantisak?


#3

Line* sa for siden:

Er vel 5 års garanti?


#4

Hannah sa for siden:

Min begynnte såvidt å ryke, men fortsatte å virke. Dagen etterpå begynnte det å ryke igjen, og da virket den kun til batteriet var tomt. I følge de på verkstedet var det strømforsyningen i pcen, samt hovedkortet som var ødelagt.
Det kostet 2800,- å få det fikset, og siden pcen min var en sånn billigsak til 3500,- så kjøpte jeg likegodt en ny.

Jeg aner ikke hva jeg ville gjort om jeg var dere, annet enn å sørge for å ha backup av alt som dere er redde for innpå den.


#5

Kanina sa for siden:

Takk! Det virker som vi har hatt problemer med strømforsyningen, men det trodde vi var koblingen mellom PC-en og strømledningen, og vi har bestilt ny strømledning. Vi fikk tatt back-up etter at det røyk, men har ikke turt å starte den igjen etterpå. Jeg vet ikke om vi tok back-up av fotoboka jeg hadde begynt på, men vi har jo bildene, og det er det viktigste. 2800 hørtes greit ut å betale, synes jeg, hvis det betyr at vi har PC-en noen år til. Men jeg vet ikke om vi har et dyrere hovedkort, kanskje..?

Problemet i forhold til garanti er vel gjerne det samme som i mobil-saker, at de kan hevde at det er vår egen skyld. Hmm..


#6

Hannah sa for siden:

Tja... til meg sa de at det var overspenning som var årsaken, og dermed gikk det verken på garanti eller reklamasjon. Jeg har egentlig ingen peiling på dette, så jeg aner ikke hva som er riktig og ikke. :o

#7

tinkadott sa for siden:

samme skjedde hos oss. De mente det var vannskade når de åpnet den, og jeg nekter plent på det for det er JEG som har brukt pcen, og den har ikke vært på/i bruk når jeg ikke har vært hjemme! Dustefolk. Vel, han virker enda, ett år etterpå.


#8

mrc sa for siden:

Hvilket merke og hvilken modell er det?
Disse undersøkelsene som de "turer med" når det gjelder pris tror jeg mange blir lurt/skremt av. 2000 kr skulle tilsi i hvert fall en tre timers undersøkelse, og de har da videre en reell bevisbyrde. Få alt skriftlig - bruk gjerne e-post med forhandleren i stedet for per telefon. Skulle de si at det er "din feil", så få vite konkret hvordan de kan si det.

Det er vanskelig å si hva dette kan være. Batteri er ikke usannsynlig. Batteri regnes som en slitasjedel og er dermed ikke dekket av 5 års reklamasjonsrett. Batterier til bærbar pc har en særavgjørelse fra Forbruekrtvistutvalget som gjør at det ikke følger Lov om forbrukerkjøp i henhold til reklamasjon, noe som skulle tilsi 2 års reklamasjonsrett. Man har faktisk 2,5 år etter en avgjørelse fra i Mars i år.

Det som evt. måtte være en videre trøst at en pc bedre eller tilsvarende det som kostet 18 000 kr for 2,5 år siden kanskje koster en tredjedel i dag - i noen tilfeller mindre, men samtidig avhengig av om pc-en har spesielle egenskaper på noen områder som fortsatt i dag er dyre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.