Jeg kjøpte en mango på lørdag som jeg knertet nå og den var fantastisk god! (Kjøpt på Rema). Synes ofte det er litt spesiell og rar smak på mango, men denne var noe utenom det vanlige.
Mener å ha hørt noe om at vekstlandet har mye å si for smaken, men hvilket land produserer den beste mangoen? Eller er det litt hipp som happ? -var det bare et lykketreff?
Mangoen de selger på Rema er som regel veldig god. Nå får man kjøpt to-pakning med mango på Meny, i alle fall, mulig på Rema og andre steder også, men den er i alle fall også kjempegod.
Jeg kjenner noen som sier de pakistanske mangoene er de beste. Selv har jeg ikke bitt meg merke i noen bestemte land, men jeg elsker mango! Er allergisk mot de fleste andre frukter man kan få i Norge, men mango kan jeg spise så mye jeg orker.
Jeg pleier å først dele mangoen med en skarp kniv, skjærer da så tett inntil steinen som mulig. Scooper frukten ut av skallet med en skje (i én bit) før jeg deler den i biter.
Jeg gjør som Malena og skjærer så tett inntil steinen jeg kan på hver side. Da får jeg to fine halvdeler som jeg deler i skiver som jeg så skjærer ut av skallet med kniv. Det som er igjen på steinen gnager jeg av. Men jeg har også vært med på å spise mango ved å skrelle toppen av mangoen først, spise av kjøttet, så holde i steinen og skrelle den andre delen. Dette var vel og merke på et sted hvor vi ikke hadde skjærebrett.
Først skreller jeg mangoen med potetskreller, og så deler jeg den med mangodeler. Så kan den skjæres i staver eller biter. Jeg fryser mangoen også, og bruker i smoothie :D
Det som sitter igjen på steinen "gnager" jeg i meg. Ingenting må gå til spille ;)
Jeg har en sånn mangodeler, men jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønner den helt. Jeg fikk det ikke helt til å dele den ordentlig med den i alle fall. Jeg liker best mangoen delt i to, fjerne stein (et styr) og så skjære hver del i rutemønster med kniv for så å vrenge skallet og deretter jafse bitene i meg (alternativt plukke de pent opp med fingre eller en kniv/skje/passende redskap dersom det er flere til stede som vil ha).
Jeg er egentlig ikke så glad i mango, men svigermor lagte chow (aner ikke hvordan det egentlig staves). Mango som saltes og dynkes i en lake med eddikk eller noe greier, og masse "svigermorpepper" oppi. Svigermorpepper lager svigermor selv av noen helt vanvittig sterke chiligreier, som hun bare kjører i blenderen. Er man tett i nesa og lukter på den flaska der, så klarner det opp ganske kjapt. :knegg:
Jeg må få svigermor til å skrive ned hvordan man lager chow. Man kan visst lage det av litt umodne plommer også, tror jeg.
Mango er favorittfrukten min! De beste mangoene jeg får er av type Kent og stammer fra Peru. Jeg synes mangoen er best fra ca. februar til mai, sjelden jeg finner gode mangoer etter mai. :( Det har sikkert med vekstsesong og type, jeg liker best litt faste og lett syrlige, liker ikke melne som jeg synes de blir seinere på året.
Kjøpte mango seinest for et par dager siden, og den var ihvertfall ikke god.
Kjøper som regel på den Kiwi, Rema eller Spar fordi jeg sjelden er i nærheten av innvandrerbutikk.
Mangodeler er genialt! Det går mindre til spille av mangoen, og det er lett å dele den i fine skiver.
Jeg spiste en mango nå nettopp og smaken var god, men jeg fikk en litt melen ettersmak/følelse i munnen etterpå som ødela litt for den gode smaken. Er det det du mener, mina?