Lykken sa for siden:
Denne fiskesuppen fant vi i et fiskeblad og har laget den to ganger med stor suksess hver gang.
Deler:
2 ss smør
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1/2 purre
3 flådde tomater
2 dl hvitvin tørr
1 ts salt
Cayennepepper-valgfritt hvor mye
1 klype safran eller Gurkemeie
1/2 liter fiskekraft (brukte fiskefond)
600 g fisk (vi brukte laks, sei og torsk-fileter i små biter)
2-3 dl kremfløte
Gressløk og persille strødd oppå til slutt
Ca halv boks reker og krepsehaler (selvvalgt)
Løk stekes mykt i smøret, putt så oppi purre, hvitløk, tomatpure og fiskekraften. La dette syde i 5 minutter. Putt så oppi hvitvin, salt, safran og kremfløte og la det putre/syde videre. Putt fisken oppi og la suppen skjelve en stund til fisken er bra. Ha oppi de flådde tomatene helt til slutt, det samme med reker, krepsehaler og gressløk og persille.
Nydelig suppe:)