Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syden i oktober

#1

Dragen sa for siden:

Ettersom Lillebror fikk avslag på behandlingsreise, og han og moren hans trenger litt varme, har jeg innvilget oss en uke i varmere strøk. Nærmere bestemt uke 42 eller 43. Da er høstferien over, og jeg har håp om å finne noe som ikke ruinerer oss fullstendig.

Vi skal reise sammen med en venninne, og fireåringen hennes. Vi vil til et sted som er varmt nok til at det går an å være på stranden, bade og spise is, men samtidig ikke så varmt at Dragen smelter.

Det må være mulig å få tak i melke- og glutenfri mat.

Vi har antagelig mulighet for å få låne en leilighet i Spania, men jeg vet ikke hvor varmt det er der på den tiden av året?

Altså; varmt, billig, barnevennlig og relativt rimelig for ei uke i oktober. Hvor?


#2

Niobe sa for siden:

Et vennepar av oss var på Rhodos i oktober i fjor, og hadde temperatur tilsvarende god norsk sommer, og varm sjø. Vi var på Rhodos nå i august, og øya kan absolutt anbefales. Vi bodde på Sunwingsenteret, og det var veldig fint. Leiligheten på Athena (4. etasje) er den fineste jeg har bodd i på sydentur.

Jeg er litt usikker på Spania i oktober. Vi var i Alicante i september for to år siden og hadde veldig bra vær, men det ble ganske ustabilt på slutten.


#3

Fru Snurp sa for siden:

Hellas er helt nydelig i oktober, men tror sesongen slutter i første halvdel av den måneden. Da er kanskje Kypros et alternativ? Vet ikke hvordan det er i forhold til gluten og melkefri mat, men som foreslått tror jeg et resort a la Sunwing kan være løsningen?


#4

Heidi sa for siden:

Har vært i Spania en hel oktober, og da var det bare helt nydelig der. Nok sol til å sole seg, ingen turister, svalt på kvelden. Helt levbart for en nordbaggare.

Gran Canaria er noe varmere, de kan fint ha førti i skyggen i oktober. Det er bare å finne litt skygge, så går det også. Billig øy. Blåser en del på stranda. Kjører rundt øya på en dag, eller en halv... Alt ettersom.


#5

Fru Snurp sa for siden:

:ja: Finnes mange fine steder på Kanariøyene. Men for all del styr unna Porto Rico og Playa Los Ingles på Gran Canaria! (som bosted).

Nå skal jeg ikke snoke i hva slags behandlingsreise Lillebror fikk avslag på, men blandt annet i Arguineguin, Gran Canaria kan man få behandling på rekvisisjon gjennom "Trygdeavtale for fysioterapi i utlandet".


#6

Dragen sa for siden:

Førti grader i skyggen er litt mye, syns jeg. :sparke:

Lillebror har astma/allergi, og kunne trenge en tur til varmere strøk.


#7

Miriel sa for siden:

Lanzarote kanskje? Eller Fuerteventura? På Fuerteventura er det flotte lange strender iallefall :)


#8

Tuddelu sa for siden:

Jeg, mamma og ungene skal til Kypros i uke 42. Oktober på Kypros skal angivelig ha en snittemperatur på 28 grader i lufta om dagen og 16 grader nattestid. I sjøen skal det være deilige 24 grader. Vi vurderte Kanariøyene, men jeg er ikke så superglad i det reisemålet. Man får mer for pengene både ift bosted og mat på Kypros. Vi skal bo i et sånt Blue Village-kompleks (Star Tour) rett ved stranda litt utenfor Agia Napa. Det ser veldig bra ut, men var jo ikke akkurat billig, da takk og lov for mormor som sponser. Det kom på omkring 19 000 for oss fire. Det er jo mulig å finne noe rimeligere da. Vi vurderte et alternativ til 15 000 i Fig tree bay. Det hadde sikkert også funket fint. Det lå ikke helt på stranden, men bare 200 meter unna og man måtte krysse en vei (dog ikke særlig trafikkert). Jeg trodde det skulle bli så enkelt å finne noe etter høstferien, men det viste seg at det faktisk er ganske fullt mange steder også i uke 42, så det kan sikkert være lurt å sjekke opp mulighetene ganske snart. Kanskje vi sees :blunke:


#9

Dragen sa for siden:

Jeg håpte vel også at det skulle være litt billigere rett etter høstferien. Vi har jo muligheten for å ta en restplass. Men da er det uansett greit å vite sånn ca hvor i verden man skal.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg synes Gran Canaria er helt topp da. Og det hører vel mer til sjeldenheten at det er så mye som 40 grader i skyggen der, uansett årstid.


#11

Zip sa for siden:

Gran Canaria har vore supert dei gongene me har vore der i oktober.
Ikkje for varmt nei.


#12

Mauser sa for siden:

Men du er da ikke nødt til være i skyggen hele tiden?

#13

leliane sa for siden:

Kanariøyene er nok det tryggeste værmessig. Hellas og Spania er litt ymse sånn på tampen av sesongen.


#14

Kneazle sa for siden:

Rhodos ligger langt sør, og er fortsatt passe varmt i oktober. Sikkert mulig å finne rolige steder også, sånn på slutten av sesongen. Jeg ville absolutt valgt Hellas fremfor Kanariøyene.

(Jeg er muligens en smule farget av at jeg gleder meg veldig til jeg skal til Rhodos om et par uker. :D)


#15

Fru Snurp sa for siden:

Ok, da var vel kanskje fysioterapi ikke akkurat aktuelt... :o Men jeg henger meg litt på dette med Kypros versus Gran Canaria jeg nå. Det hører kanskje med til sjeldenhetene, men var (for mange år siden) to uker på Gran Canaria i oktober og da opplevde vi godt over 40 grader og sandstorm! Den siste uka levde vi i vannet og det var sand og kakkerlakker overalt; i lufta, på bakken, ute og inne...


#16

Ivrig sa for siden:

Jeg ville absolutt anbefalt deg å reise til Gran Canaria i oktober. Har selv vært der flere uker av gangen i oktober de siste 10 år, og har aldri opplevd å ha førti grader.
I tillegg blåser det deilig ved strendene, slik at skulle det bli 40 grader merker du det ikke.
Været er stabilt bra, og de fleste steder er veldig barnevennlige. I tillegg har de et godt helsevesen med blant annet skandinavisk-talende leger, skulle uhellet være ute
Hold deg unna Puerto Rico. Liker godt både Arguineguin og Maspalomas. Sistnevnte på grunn av de fantastiske strendene der

Send meg PM bestemmer du deg for Gran Canaria - så skal du få noen tips:)


#17

tinkadott sa for siden:

suneing var vi på i sommer, i Tyrkia. Et fantastisk opplegg! Der var det merket med glutenfri mat på bufeen.

Det er noe som heter sunwing joker. Da reiser en veldig billig til slike senter. verdt å sjekke ut!


#18

Heidi sa for siden:

Førti grader på Gran Canaria kjentes ikke ut som førti altså. Det blåste jo så nydelig vind. Den var nydelig alle steder unntatt stranda hvor alt havnet inni øyene. Men ved et basseng... Åååå, herlig :ja:!!!

Vi har vært i Barcelona i november, Gran Canaria og på Costa Blanca oktober, Costa Blanca i september... I det hele tatt, høsten er nydelig i syden okke som. Og skinner ikke sola hver dag (vi har opplevd tre dager med regn i sept på Costa Blanca i fjor-thats it), så gjør jo uansett klimaet godt for astmaen hans.


#19

Dragen sa for siden:

Jo, det er jeg faktisk. Tenk om jeg blir svidd?


#20

Mauser sa for siden:

Kroatia kan være et alternativ i oktober.


#21

Carrie sa for siden:

Solkrem? Klær? ;)


#22

Miss Norway sa for siden:

Svidd drage? :skeptisk: Si meg, skal ikke du lissom kunne sprute ild og sånn?


#23

Dragen sa for siden:

På andre, ja. Ikke på meg selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.