Alfa sa for siden:
Ja, helst fullstendig inn med teskei... :blond:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Alfa sa for siden:
Ja, helst fullstendig inn med teskei... :blond:
Tallulah sa for siden:
Kan man det? Jeg trodde man måtte ha bakingsoda (natron), det er det de bruker til all mulig rengjøring i USA i allefall.
:nysgjerrig på beskrivelsen:
Alfa sa for siden:
Eg meiner å ha hørt at ein kan bruke bakepulver til å reingjere både vannkokar og kaffitraktar, men det er godt mogleg eg har misforstått?
Benzo sa for siden:
Kokende vann og så hiver jeg oppi en halv boks bakepulver. Lar det stå til vannet har blitt kaldt, vasker så ut med varmt vann.
Alfa sa for siden:
Mamma forklarte, så no skal eg teste det ...
Alfa sa for siden:
Takk. Ja, det er under forsøk no. Eg håper det ikkje eksploderer....
Tallulah sa for siden:
Fortell meg hvordan det går! :hyper:
Alfa sa for siden:
Tjohoo... Genialt!
Alfa sa for siden:
No er eg på føste skyllerunde. Første bakepulverrunda viste at det nok var på tide med ein rens :flau:
Harriet Vane sa for siden:
Bakepulver er baking soda eller baking powder og natron er bicarbonate of soda.
Jeg fant denne:
Drip Coffee Maker Cleaner
Mix 1 cup warm water and 1/4 cup baking soda. Let it drip through the coffee maker. Then drip a pot of plain water to rinse. It will keep your coffee maker clean and fresh.
Tallulah sa for siden:
Nei, bakepulver er ikke det samme som baking soda. Bakepulver heter baking powder på engelsk. Baking Soda og Baking Powder er to forskjellige ting.
Tallulah sa for siden:
Hentet fra min Arm & Hammer baking soda: Active ingredient: Sodium Bicarbonate.
Freias bakepulverboks: fosfater, natron og stivelse.
Forskjellen:
Baking soda is pure sodium bicarbonate. When baking soda is combined with moisture and an acidic ingredient (e.g., yogurt, chocolate, buttermilk, honey), the resulting chemical reaction produces bubbles of carbon dioxide that expand under oven temperatures, causing baked goods to rise. The reaction begins immediately upon mixing the ingredients, so you need to bake recipes which call for baking soda immediately, or else they will fall flat!
Baking powder contains sodium bicarbonate, but it includes the acidifying agent already (cream of tartar), and also a drying agent (usually starch). Baking powder is available as single-acting baking powder and as double-acting baking powder. Single-acting powders are activated by moisture, so you must bake recipes which include this product immediately after mixing. Double-acting powders react in two phases and can stand for a while before baking. With double-acting powder, some gas is released at room temperature when the powder is added to dough, but the majority of the gas is released after the temperature of the dough increases in the oven.
Harriet Vane sa for siden:
Nigella-boken har oppskrifter med baking soda og bicarbonate of soda. Og da bruker jeg bakepulver og natron. Burde jeg brukt noe annet? Eller husker jeg feil?
Harriet Vane sa for siden:
Nå går det faktisk helt rundt for meg og jeg blander alt. :gal:
Lykken sa for siden:
Altså, blir du mer i tidlig ammetåke, så foreslår jeg at du må utestenges inntil det bedres seg. Altså. :nemlig:
;)
Harriet Vane sa for siden:
Schnavla. :snurt:
Lykken sa for siden:
Dårlig mor-spioneringsinnlegg og du som lurer på om du har hatt oppi feil i maten. Verden står neimen ikke til påske. :eek:
Harriet Vane sa for siden:
Kunne vært verre, tror jeg. Jeg greier fremdeles å lage kaffe. Og jeg kan telefonnummeret mitt. Jeg trenger fremdeles ikke sjekke avisen for å finne ut hvilken dag det er.Tallulah sa for siden:
:knegg: Jeg kan gi deg litt rett da. Siden det er natron i bakepulver også, bare i mindre mengder. Så ma kan sikkert bruke det til rengjøring, man trenger bare større mengder.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.