Jeg har en 2 åring som helst bare vil ha brødskiver med leverpostei og smøreost til alle måltider. Jeg er litt bekymret for at det blir litt vel ensidig i lengden.
Han spiser pasta, men ikke sausen til, fiskekaker, kjøttkaker og grønne erter. Pannekaker går også ned. Lurer litt på om det er matlagingen min han ikke liker, for hos besteforeldrene spiser han alt:o
Jeg har prøvd litt forskjellig nå og nå er jeg tom for ideer:confused:
Noen som har tips til greie middager som kanskje kan friste?
tomatsuppe med makaroni
laksefileter most i fløtesaus, evnt ingen saus, bare litt smør
babygulrøtter
lapskaus
fiskepinner
middagspølser med potetmos
fiskegrateng
joikakaker
makaroniform med pølsebiter
Generelt tror jeg bare man må servere de mat som ikke ser for inviklet ut, mat med mye farger frister ofte. Mat som er lett for han å spise selv.
Søk litt på oppskrifter så finner du masse tips. Lag mat dere selv er glad i og inspirer han til å smake.
Minipizzaer (bruk feks pitabrød som bunn, her kan du variere masse i fyllet)
Tapas (Vi har ofte det, bruk fantasien, her kan barnet selv plukke til egen tallerken)
Hjemmelagede fiskekaker med ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker.
Alle slags variasjoner i pasta med div. sauser til. Den enkleste lager du av en boks knuste tomater tilstatt urter (Eldorado), har oppi litt ekstra krydder og parmesan og paprika. Ostesaus eller pesto.. Penne, skruer eller gnocchi er lett for en 2 åring å spise, enten med gaffel eller fingerene.
Noen forslag
kjøttpudding i brun saus
fiskegrateng
fiskepudding i hvit saus, med bacon fett ( får den hvite sausen til å smake bedre)
potetstappe og kyllingburgere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.