vi skal ha julelunch hjemme på 1ste juledag ...
Jeg har aldri laget til noe sånt før, men det jeg har tenkt på er litt varm mat og litt kald mat...
Varm mat:
Fiskesuppe som inneholder bl.a kreps, blåskjell og 3 forskjellige fiskesorter...
Karbonader med stekt løk som tilbehør.
Kald mat: Pålegg - kokt tunge som jeg kjøper en hel av som de kan skjære av selv i tillegg til at det allerede er noe oppskåret da.
Sylte, svinestek med surkål som tilbehør, roastbiff, jur, et helt fenalår som er oppskåret, men som man kan skjære opp litt selv også. Av oster så tenker jeg litt div mykoster som brie etc., hvitost, brunost. Sjokoladepålegg til barna.
salater: Waldorfsalat, rekesalat, italiensksalat, eggesalat, eggerøre.
Lager et stort fat med salatblad, agurk, tomat.
Brød: Toast, spiral loff, kjeks til osten, varme baguetter til f.eks fiskesuppen.
Det var det jeg kom på i farten, er det noe jeg må tilføye!!??? Vi blir 15 tilsammen ;) Hva er det du alltid ser etter når du har et koldtbord foran deg?
Tilført: Druer til osten, hardkokte varme egg, og noen som er ferdig oppskåret. Sild av forskjellige typer, kjøper noen småglass for det går ikke så mye av det hos oss, hjemmelaget rundstykker er snadder. Sennep til sylten. Kyllinglår kan jeg også ha til varmmaten... Reker og majones. julepostei og røkelaks.
Dessert: Lefse og gome, stort fruktfat, hjemmelaget karamellpudding, div julekaker, hjemmelaget konfekt og iskake
I tillegg til det du allerede har nevnt så pleier vi å ha: Ribbe, sossisser, medisterkaker, stekte poteter, diverse sildetyper, hardkokt egg, ansjos, hjemmebakte grove rundstykker, hjemmebakt brød, hjemmebakte småhorn.
hehe ja JUR :fnise:
Jeg liker det ikke selv, men jeg vet at det blir servert i slike anledninger... Det er gult til og med:skremt:
Druer må tilføyes ja, tenkte på det, men glemte å skrive det... Tenkte på et stort fruktfat også:riktig: