Jeg har alltid laget fårikålen uten hvetemel, men skal lage dette i morgen og har litt lyst å prøve å jevne den, smakte det hos svigers sist. Men det var noen ekle melklumper i fårikålen da, er det noe man kan unngå? I alle oppskrifter står det bare at man skal strø litt mel mellom lagene, men jeg innbiller meg at det uansett vil klumpe seg da? Bør jeg lage en jevning på forhånd?
Strø mellom lagene. Det klumper seg ikke. Og om det skulle gjøre det likevel så er det så mange suspekte klumper fra før i en god fårikål at du merker det ikke uansett.
Vi brukte forøvrig siktet speltmel i vår fårikål i mangel på "vanlig", det gikk helt fint. Vi følte oss ekstra sunne selv om vi hadde spist en halv sau hver den dagen :D
Jeg strør alltid mellom lagene. Dvs. jeg gjorde. Etter første graviditet har jeg ikke spist fårikål. Fikk det servert i verste kvalmeperioden og har ikke klart lukten siden.