Vi skal ha middagsgjester i dag og jeg skal helesteke stangekyllinger. I oppskriften min står det at kyllingen skal steke 40-45 min pr kg kylling eller ca 2 timer på 220 grader.
Problemet er at jeg skal steke 2 kyllinger... og det stemmer da at det er samme steketid som ved 1 kylling? Mannen min gjorde meg nemlig veldig usikker ved å spørre meg om de skulle stå lenger siden det totalt er 4,5 kg kylling som skal stekes i oven. Ble derfor plutselig litt usikker, selv om All min logikk sier meg jo at steketiden har med hvor lang tid varmen bruker å komme til beinet, og at antal enheter i ovenen ikke spiller noen rolle. Jeg har rett, har jeg ikke?
Steketiden blir nok noe lenger. Men her må du nesten prøve deg frem med en spiss kniv! Etter ca 1,5 timer stikker du inn en spiss kniv i siden på kyllingen. Kommer det klar saft ut av kyllingen er den ferdig, kommer det blodig saft ut er den ikke ferdig!
Jeg ville prøvd å langsteke dem på 160 grader i mellom 2 og 2,5 timer!
Steketermometer er tingen! Du må beregne ørlite mer tid når det er to kyllinger i ovnen, og når steketermometeret viser 67-70 C er de ferdige. la kyllingen hvile et kvarter før du skjærer den opp.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.