Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steketid...(fryktelig dumt spørsmål)

#1

Mica sa for siden:

Vi skal ha middagsgjester i dag og jeg skal helesteke stangekyllinger. I oppskriften min står det at kyllingen skal steke 40-45 min pr kg kylling eller ca 2 timer på 220 grader.

Problemet er at jeg skal steke 2 kyllinger... og det stemmer da at det er samme steketid som ved 1 kylling? Mannen min gjorde meg nemlig veldig usikker ved å spørre meg om de skulle stå lenger siden det totalt er 4,5 kg kylling som skal stekes i oven. Ble derfor plutselig litt usikker, selv om All min logikk sier meg jo at steketiden har med hvor lang tid varmen bruker å komme til beinet, og at antal enheter i ovenen ikke spiller noen rolle. Jeg har rett, har jeg ikke?


#2

Estrella sa for siden:

Hmm, jeg er enig med deg men er absolutt ingen ekspert.


#3

Shakira sa for siden:

Tror du har rett, men er ikke noen ekspert jeg hellr gitt


#4

petra sa for siden:

Steketiden blir nok noe lenger. Men her må du nesten prøve deg frem med en spiss kniv! Etter ca 1,5 timer stikker du inn en spiss kniv i siden på kyllingen. Kommer det klar saft ut av kyllingen er den ferdig, kommer det blodig saft ut er den ikke ferdig!

Jeg ville prøvd å langsteke dem på 160 grader i mellom 2 og 2,5 timer!

Lykke til!


#5

Harriet Vane sa for siden:

Steketermometer er tingen! Du må beregne ørlite mer tid når det er to kyllinger i ovnen, og når steketermometeret viser 67-70 C er de ferdige. la kyllingen hvile et kvarter før du skjærer den opp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.