Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan selger man en dyr ting?

#1

Irma sa for siden:

Vi skal prøve å selge en dings til omtrentlig 200 000,-. Nærmere bestemt en campingvogn. Har aldri solgt noe dyrere enn en sofa før, og lurer på hvordan man selger rent praktisk. Juridiske ting man må tenke på? Finnes det noe standard salgsskjema? Har googlet men ikke funnet noe passende. Hvordan gjør man det med betaling? Pengene på konto først, deretter overlevering? :blond:

Tviler på at det er marked for å få solgt akkurat i det vintersesongen starter, men det er greit å forberede seg litt sånn i tilfelle.


#2

Left sa for siden:

Broren min kjøpte ganske ny bil privat for en stund siden, og han var i banken og fikk ordnet en krysset sjekk på det beløpet han skulle betale for bilen.



#4

Maylen sa for siden:

Du venter til jeg vinner i lotto, så fikser vi det da.


#5

Left sa for siden:

heh Det var kanskje det det var :flau: Det var no bank-greier som var trygt å bruke i så måte :knegg:

#6

Left sa for siden:

Det er jeg som skal ha den vogna der, så du trenger ikke å stresse med tallene.


#7

Irma sa for siden:

Takk dere! Jeg tar gjerne i mot flere tips.

Det er bare å by selvsagt. Spørsmålet er om jeg selger den dersom det kommer et bud. :knegg: Er rimelig ambivalent.


#8

him sa for siden:

Personlig ville jeg ha prøvd å selge via en forhandler. Det er på grunn av garantier etc, men når det gjelder bil får man jo som regel mer på å selge privat, det samme gjelder sikkert campingvogner.


#9

Maylen sa for siden:

Må vente på lottoen.


#10

Irma sa for siden:

Jeg forhørte meg der vi kjøpte den, og der sa de at de kun selger for kunder dersom man kjøper ny vogn der. Sånn til nød virket det som. Vi får se an. Mulig vi prøver oss til våren igjen hvis vi ikke får solgt nå, eventuelt kontakter flere forhandlere og hører.


#11

-ea- sa for siden:

En dyr ting, hehe.... Hvordan kjøpte dere den da? Dere kan vel lage en kontrakt med tilsvarende innhold? Eller kikke litt på bruktbilkontrakter og kanskje omarbeide litt?

Men betaling, hm. Jeg ville selvsagt forlangt pengene først, men spørs om kjøper er enig i det.


#12

Irma sa for siden:

Vi kjøpte den av en forhandler. Skal se om jeg klarer å spa fram kjøpekontrakten, men det sto fint lite der så vidt jeg husker. Det blir sikkert litt annerledes å kjøpe brukt sammenlignet med det å kjøpe ny.

Jeg kjenner at jeg blir smånervøs av bankremisser og betaling og sånt ja, og kunne tenke meg cash først. :knegg: Spørsmålet er om jeg selv hadde vært villig til å betale så mye penger før jeg fikk varen.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Har ikkje finn.no eigne kjøpskontrakter ?

Husker då pappa skulle kjøpe bil hjå ein privatperson. Dei reiste for å hente bilen. Etter at papa hadde sjekka og godkjent bilen, satte dei seg ned og pappa overførte penger til nettbanken til selgjaren der og då. Mens selgjar såg det.

Og så kjørte pappa avgårde med bilen :knegg:


#14

Kneazle sa for siden:

Sånn: "Nå har jeg satt 200 000,- inn på kontoen din. Kan jeg få vogna mi nå? :blond:"
:hehehe:


#15

Pelikan sa for siden:

Når jeg/vi har solgt bil, så har vi solgt den på finn.no De som har kjøpt har da betalt med bankremisse. Vi lagde også til en enkel kjøpekontrakt.
Lykke til med salget:tvitvi:


#16

Elisabet sa for siden:

Bruk en standard kjøpekontrakt. Går det ikke ann å bruke en for bil og tilpasse den campingvogn? Er jo bare og stryke over det som er uaktuelt, og mye av det er jo aktuelt på ei vogn også. www.naf.no/eway/default.aspx?pid=288&trg=Contents_4973&Content_4799=4973:0:&Contents_4973=4943:257289::0:4894:5:::0:0 Husk å fylle ut eierskifteskjema, og sørg for at det er dere som påtar dere og levere det til Biltilsynet. Ny bileier får bare regning på omreg.kostnaden og nytt vognkort i posten.

Har dere avertert på Finn? Der virker det som et veldig stort marked på campingvogner i alle fall. Når vi kjøpte vogn så var det kun på Finn vi fant vogner som var aktuelle. Du kan evnt. prøve en liten annonse i lokalavisa og samtidig referere til Finn-koden?

Betaling med bankremisse er greit. Pass på at de skriver navnet deres helt riktig stavet på den og at den er utstedt til dere og ikke kjøperen sånn at den må videreattesteres, også er et lurt at den er krysset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.