Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den ultimate engelske landsby/småby?

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi har planer om en høstferie til England. Seksåringen vil gjerne være i et land der han kan snakke litt engelsk, og mannen vil på Leeds-kamp. :) Så vi har bestilt flybilletter til Liverpool, og skal ta tog derfra. Jeg vil gjerne finne et hyggelig sted å bo (cottage, B&B?) i en eller annen hyggelig landsby i Yorkshire-området, men jeg er ikke kjent der i det hele tatt og tar veldig gjerne imot tips. Hvor er det fint?
Vi tenker muligens å dele opp uka og bo noen dager på forskjellige steder, de siste to dagene i Leeds.


#2

Ru sa for siden:

Jeg spurte min britiske kollega, som foreslo York. :vetikke:

Jeg vet at min mor og de har vært mye i Scarborough, men jeg er ikke god på engelsk geografi.
Irsk, derimot. ;)


#3

Filifjonka sa for siden:

Takk! :) Scarborough blir helt ute på kysten på motsatt side av Liverpool, så det blir litt langt. York er aktuelt, og dit har vi tenkt på å dra, men det er vel en større by og ikke en landsby?


#4

Kaz sa for siden:

Jeg har vært i Lake District, Lake Windemere. Der er det kjempefint, det er mange år siden jeg var der, men tror det var her jeg var; Bowness. Beatrix Potter-land!

Blackpool er også en oppevelse da, skikkelig britisk seaside holiday!


#5

Bluen sa for siden:

Endelig en reisetråd hvor jeg kan bidra med litt sukk og "eia, var jeg der"! :humre: Dette høres ut som en ferie etter mitt hjerte.

Min svoger med familie tilbrakte et halvt år i Durham, og vi var der på besøk. Jeg har også vært der på korpstur en gang i min spede ungdom. Det er en ganske hyggelig og veldig britisk småby, men det er mulig det finnes mange bedre alternativer.


#6

Kaz sa for siden:

Mannen min sier at det er masse flotte småbyer, så lenge været er bra. :knegg:

Han anbefalte Wensleydale og Wharfedale


#7

safran sa for siden:

Oh, her vil jeg følge med!


#8

Kaz sa for siden:

Altså, det er områder da, han husker ikke spesifikke navn. Harrogate er også flott.


#9

Kaz sa for siden:

:knegg:


#10

Filifjonka sa for siden:

Her var det mye å sjekke ut. Takk for mange gode tips. :)
Været får vi ikke gjort noe med, det kan vel være så som så i oktober, men vi får håpe det beste og kle oss godt. Dette er jo uansett ikke noen badeferie. Tror vi baserer oss på tog og buss - jeg vet ikke hvor lysten jeg er på venstrekjøring.
Ja, du sier noe angående dialekten.


#11

Kaz sa for siden:

Det er bare å smile pent hvis du ikke forstår. :nemlig: Jeg har hatt flere gode god-dag-mann-økseskaft-stunder i Newcastle. Ungene, derimot, har ingen problemer med å forstå den lokale dialekten, mens jeg på min side er takknemlig for at svigerfamilien har bodd såpass lenge i London/utlandet at de har moderert seg ganske mye. Jeg har til og med en egen Geordie Dictionary, som var en presang fra svigers første julen min hos dem. :avsporer:


#12

Filifjonka sa for siden:

Ikke. :skremt:

Er det mulig å komme seg rundt i distriktet (også til de mindre stedene) med tog og buss?


#13

Ru sa for siden:

På den irske landsbygda kommer man seg rundt med postbussen. Ganske genialt, og neppe noe sær-irskt fenomen.


#14

Retz sa for siden:

Mulig jeg kan bidra en del her om tre ukers tid. Skal egentlig dra til England neste fredag for å gå i 15 dager fra kyst til kyst (St. Bees v/Irskesjøen til Robin Hood's Bay v/Nordsjøen) og kommer til å passere mange, mange steder i Cumbria, Lake District, Yorkshire dales, North Yorkshire Moores.

Har imidlertid en hornhinne som fucker opp for tida, så det er mulig jeg må avlyse. Dessverre.


#15

Fru Snurp sa for siden:

:dulte: Har du også vært der Kaz!? Skulle akkurat til å forelså Harrogate og så ser jeg jo at det har du gjort allerede... Absolutt å anbefale; var i et bryllup på Old Swan hotel (der Agatha Christie gjemte seg på 20 tallet) og det var helt utrolig fint (og møtte John Cleese's look-a-like i heisen :knegg:). Området, byggningene og handlegata (tror jeg) er flott. Er vel egentlig en gammel SPA-by, og litt rikere en en del andre småbyer i området. Men fremdeles veldig typisk Yorkshire og engelsk... Og det er ikke langt fra Leeds.


#16

Filifjonka sa for siden:

Harrogate høres fint ut, og bra med kort avstand fra Leeds. Vi vil jo helst ikke bruke altfor mye tid på å forflytte oss heller. Dit går det vel an å komme med tog eller buss også?


#17

Lykken sa for siden:

:abonnerer: Har lyst på bilferie på den engelske landsbygda en sommer. Men det blir ikke jeg som kjører…
Foreldrene mine skryter fælt av Lake District, og det er vel ikke langt å kjøre fra Newcastle? :bidrar:


#18

Pamina sa for siden:

Toget er dyrt å reise med i England, National Express Coaches er glimrende, har toaletter, og kan fint bestilles fra Norge. Du kan komme over billige togbilletter, men da må du bestille tidlig, ca. nå, om du skal ha håp om de billigste.

Det er masse flotte småbyer, det enkleste er selvfølgelig å leie seg en bil, og kjøre selv dit man vil. I Lake District er Ambleside langt koseligere og har mye mer å by på, enn Windemere. I Yorkshire er selvfølgelig York flott, men ikke noen ulitmat liten by, Kettlewell er piktoresk og nydelig i Yorkshire Dales.

Ellers vil jeg slå et slag for Peak District, Buxton er kjmempekoselig, det er hovedbyen i Peak District, enkelt å komme seg til fra Liverpool, og enkelt å komme seg videre til Leeds. Mange små og større byer innen rekkevidde. Sheffield er virkelig verdt et besøk.


#19

Fru Snurp sa for siden:

Tog ihvertfall (sikkert buss også) fra York og Leeds.


#20

Kaz sa for siden:

Nei, desverre. Men mannen har. I forhold til Norge så er vel strengt tatt ingen strektning lang å kjøre i England. :) To-tre timer kanskje?

#21

Selma sa for siden:

Vi var i York sist helg. Mannes søster bor der, så vi var der i bryllup

York er jo ingen småby, men det er vel verdt med en dagstur. Ungene våre likte både York Minster (fantastisk flott kirke), tur på bymurene, besøk på National Railway Museum og det store "pariserhjulet" rett ved jernbanemuseet. Det er også et vikingmuseum i York (vi rakk ikke det denne gangen, men har vært der for mange år siden). Selve bykjernen er ganske liten i York - mange trange, koselige gater i sentrum.


#22

C3PO sa for siden:

North Yorkshire er relativt ukjent, og veldig rimelig. I fjor ferierte vi i Scorton, like ved Richmond. Jeg kan absolutt anbefale området - heller Richmond enn Scorton, som er veldig veldig liten. Eller Northallerton - der de har en Bettys cafe. Vi har kjørt til Leeds derfra - jeg vet ikke hvordan det er med offentlig transport.


#23

Maz sa for siden:

York er ikke noen landsby, nei.

Scarborough eller Blackpool er kanskje en opplevelse men en du helst vil glemme. Jeg har vært begge steder på konferanser og huffameg for noen ekle steder. Men morro var det.

Harrogate er jo heller ikke noen landsby akkurat, men klart å foretrekke fremfor Scarborough eller Blackpool.


#24

Enhjørning sa for siden:

Min mann og min svigermor skryter også Robin Hoods Bay opp i skyene.
I samme åndedrag kan jeg også nevne Doncaster, det stedet snakker de fremdeles om med stjerner i øynene 25 år etter siste besøk.


#25

Fibi sa for siden:

York er en flott by. Vikingsenteret er jo en opplevelse i seg selv. Og bare det å se alle de norske gatenavnene er festlig.

Ellers likte jeg meg godt i Wakefield og i Great Yarmouth.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.