Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jamie Olivers "drops" av tørket frukt

#1

Dixie Diner sa for siden:

Sitter og kikker gjennom en av favorittkokebøkene mine nå, nemlig "Glade dager med den nakne kokken", og kom over denne, som ser ganske spennende ut:

DROPS AV TØRKET FRUKT

Kjøp inn et halvt eller helt kilo tørket frukt. Helst litt forskjellige sorter. Jeg kjøper det i helsekosten siden de er usvovlede. Dyrere, men.
Kjør frukten i food processor til det er en glatt puré. Øs den opp på et bakepapir. Jevn det ut til en halv cm tykk firkant med en smørekniv og dra papiret over på et stekebrett.
La den tørke i ovnen på 70 grader over natta, evt. på 190 grader i 2-3 timer, avhengig av hvor mye fuktighet det er i frukten. Konsistensen skal være som seigmenn/vingummi, bare litt fastere.
Stikk ut figurer, feks. rundinger, firkanter, trekanter osv, bruk evt. pepperkakeformer. Oppbevarer i et glass med skrukork (jeg ville nok hatt dem i kjøleskapet).

Jeg skal prøve i morgen eller på søndag, så skal jeg legge ut et bilde.


#2

Mei sa for siden:

:riktig:


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lagd det en gang, veldig godt. :)


#4

Mei sa for siden:

Stikker man ut figurer etter den er tørket? Blir det ikke mye til overs da?


#5

Filifjonka sa for siden:

Jo, det blir mye biter. Jeg lagde mest firkanter for å slippe det.


#6

Trois sa for siden:

Det som blir til overs kutter man bare i små biter, babydrops, ungene elsker det.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jo det blir sikkert litt til overs, som med feks. pepperkakedeig. Men man kan jo stikke ut noe av det og, forme det eller noe.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Men er det ikke utrolig mye sukker i tørket frukt?
Eller får man tak i "natural" tørket.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Det er ikke tilsatt hvitt raffinert sukker i tørket frukt, med noen unntak. Tørket banan og mango feks, er ofte tilsatt sukker. Ellers inneholder det bare naturlig sukker fra selve frukten. Om jeg ikke tar helt feil.


#10

Aminta sa for siden:

Joda, på helsekosten.

Det der må jeg prøve engang.


#11

Aminta sa for siden:

Noen pakker er tilsatt hvitt sukker jo, absolutt.
Jeg kjøper slikt på helsekosten, da trenger jeg ikke sjekke engang.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det var det jeg sa, at det er unntak. Jeg kjøper det også på helsekosten, bla. fordi de er usvovlede.


#13

Aminta sa for siden:

Attedetvar? U-what?


#14

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Man tilsetter svovel i tørket frukt, noe som er endel omdiskutert. Den tørkede frukten som selges i helsekosten er uten (feks. soltørket).


#15

Aminta sa for siden:

:grøsser:
Enda godt jeg kjøper den på helsekosten.


#16

Mei sa for siden:

En del av frukten på helsekosten er også tilsatt sukker altså. Jeg har sjekket :dulte:. Vi tørker en del selv, men da blir det chips og ikke sånn seigt som aprikoser og dadler.


#17

Aminta sa for siden:

Ja, jeg kjøper forsåvidt bare de "faste" posene, som jeg vet er uten.
Hjemmetørkede epleskiver er jo snacks.


#18

Mei sa for siden:

Hjemmetørket banan er enda bedre. Og mango! Og papaya! Og pære! Og.. og..


#19

Dixie Diner sa for siden:

Tørket mango er himmelsk! Men jeg har bare smakt den på butikken, med overdose sukker i. :p


#20

Mei sa for siden:

Usukret hjemmetørket mango i tynne flak. Mangochips. Nam nam.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd. Hvordan gjør du det? intrisert


#22

Mei sa for siden:

Skjærer mango i tynne biter og legger dem på rist i sopp- og frukttørkeren vår. Man kan sikkert tørke i stekovnen med døra på gløtt og svak varme også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.