Sitter og kikker gjennom en av favorittkokebøkene mine nå, nemlig "Glade dager med den nakne kokken", og kom over denne, som ser ganske spennende ut:
DROPS AV TØRKET FRUKT
Kjøp inn et halvt eller helt kilo tørket frukt. Helst litt forskjellige sorter. Jeg kjøper det i helsekosten siden de er usvovlede. Dyrere, men.
Kjør frukten i food processor til det er en glatt puré. Øs den opp på et bakepapir. Jevn det ut til en halv cm tykk firkant med en smørekniv og dra papiret over på et stekebrett.
La den tørke i ovnen på 70 grader over natta, evt. på 190 grader i 2-3 timer, avhengig av hvor mye fuktighet det er i frukten. Konsistensen skal være som seigmenn/vingummi, bare litt fastere.
Stikk ut figurer, feks. rundinger, firkanter, trekanter osv, bruk evt. pepperkakeformer. Oppbevarer i et glass med skrukork (jeg ville nok hatt dem i kjøleskapet).
Jeg skal prøve i morgen eller på søndag, så skal jeg legge ut et bilde.
Det er ikke tilsatt hvitt raffinert sukker i tørket frukt, med noen unntak. Tørket banan og mango feks, er ofte tilsatt sukker. Ellers inneholder det bare naturlig sukker fra selve frukten. Om jeg ikke tar helt feil.
En del av frukten på helsekosten er også tilsatt sukker altså. Jeg har sjekket :dulte:. Vi tørker en del selv, men da blir det chips og ikke sånn seigt som aprikoser og dadler.
Skjærer mango i tynne biter og legger dem på rist i sopp- og frukttørkeren vår. Man kan sikkert tørke i stekovnen med døra på gløtt og svak varme også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.