Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frysemiddager?

#1

Polyanna sa for siden:

I helgen skal jeg lage noen store porsjoner med lasagne og med fiskegrateng - kjekt å ha nå når hverdagene setter i gang for fullt. Varme, dekke bord, spise.

Finnes det andre tips til gode middager å ha i fryseren?

(Deler forresten et annet favoritt-tips: Lag tynne pizzabunner (gjerne grove), prikk dem og stek dem i 3 minutter, frys den i en stabel. Små eller store. Lag en diger batch tykk tomatsaus og frys i porsjonspakker (jeg har kjøpt masse billige plastbegre med lokk), og frys dem også. Du lager ferdig pizza med saus, smårettskinke og hva ellers du har lyst på, og fedigrevet ost, raskere enn det tar å varme ovnen. Og siden den bare trenger ca. 5 min steketid så er det kjappere enn en grandis også!! :hyper: )


#2

Albertine sa for siden:

Alt av gryteretter. Gulasj!


#3

Left sa for siden:

Grønnsakssuppe er fin å fryse i melkekartonger.
Pølse/skinkegrateng. Lages omtrent på samme måte som fiskegrateng, men krydrer en del mer, og har på ost, og bruker litt buljong i vannet jeg sper med i stedet for fiskekraft.


#4

Kneazle sa for siden:

Polyanna: :tilber:
Du er en sånn husmor som jeg drømmer om å være, men aldri kommer til å bli. :rolleyes:


#5

allium sa for siden:

Lapskaus.

Pizza-tipset har jeg brukt med hell ofte, også i barnebursdag. Det blir enkelt å la gjestene lage hver sin pizza hvis man har en stabel med forstekte små pizzabunner klar.


#6

Mani sa for siden:

Kjøttsuppe er en slager her i huset.


#7

tinkadott sa for siden:

... jeg kan ikke å lage kjøttsuppe en gang....


#8

Obelix sa for siden:

Kjøttkaker
Ferdig kjøttsaus til spaghetti


#9

Polyanna sa for siden:

:rofl:

Nuvel, ambisjonene er ofte hakket bedre enn realiteten. :fnise:


#10

Søster sa for siden:

Hønsegryte
Fiskegrateng
Borsjt
Lapskaus
Alle supper
Bittesmå kjøttboller
Ferdig forvellet og renset klippfisk. Vi bruker den til spaghetti sammen med stekt bacon, det tar bare den tida det tar å koke pasta.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg kjøpte to kilo karbonadedeig i går for å lage gigantbatch med lasagne i dag - men det hele stoppet opp da jeg ikke fant ut hva jeg skulle lage lasagnaen i. Hva bruker dere andre?

Jeg liker også å ha spicy kjøttboller i fryseren. Dersom du da allerede har et fryselager med tomatsaus er det fort gjort å slenge frem en spaghettirett i beste Lady & Landstryker-stil.


#12

Søster sa for siden:

Engangs aluminiumsformer hvis du fryser den rå.
Hvis jeg har stekt den ferdig, så har jeg bare delt i store stykker og lagt i fryseposer. (min er ikke så flytende)


#13

Polyanna sa for siden:

Jeg lager lasagnen i store ildfaste former som jeg alltid fyller litt for fulle, slik at det blir masse søl og donderskap.

Kjøttboller syns jeg det er vanskelig å få til til frysing. Til vanlig steker jeg dem bare litt, og så trekker de i sausen. Til frysing må de vel steke til de er gjennomstekte? Og da blir de så tørre, syns jeg.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Hvis du tiner bollene sammen med sausen, og lar de trekke der en stund skulle det vel ikke gjøre noe om bollene var halvrå ved frysing?


#15

Polyanna sa for siden:

Hm, godt poeng. Kan prøves.


#16

Honda sa for siden:

Jeg lager lasagne i langpanna. og fryser det som blir til overs etter en middag. Har og laget i langpanne for å ha i fryseren. Avkjøler da å legger i plastposer.Så tines\varmes det i microen når det skal brukes

Ellers det vi har i fryseskapet (har ikke så god plass så begrennser seg hva det er plass til)

Hjemmelaget :
Fiskekaker
Fiskeboller
Fiskepudding
Fiskegrateng.

Par pakker svenskekjøttboller har vi og.
Lager fløtesaus har fråsne boller oppi sause og koker pasta til. Om eks har glemt å avtale noe til middag eller turbo plutselig har lyst på det.
Da er kjøttbollene tint og ferdig ,når pastaen er ferdig.


#17

Adrienne sa for siden:

Monsoon: Var det ikke Veronal som fant slike aluminiumsformer på Binders? Jeg har fortsatt store planer om å lage ferdig lasagne og fiskegrateng i slike former, men planene har enn så lenge strandet ved formene, det er sånn hassle å dra til Binders. :sparke:

Jeg har titt og ofte hjemmelagede hamburgere i frysen, det vil si brød for seg og karbonader for seg. Det er stor suksess hos ungene.


#18

Cielo sa for siden:

Jeg har kjøpt slike aluminiumsformer i ulike størrelser på Europris, om det ligger nærmere enn Binders.:)


#19

Obelix sa for siden:

Du steker de som du pleier, men lar de koke i en kjele med vann, salt og pepper og stekesjyen.
Da blir de gjennomkokte før du fryser de.


#20

Bokormen sa for siden:

Nille har også engangsformer. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.