I helgen skal jeg lage noen store porsjoner med lasagne og med fiskegrateng - kjekt å ha nå når hverdagene setter i gang for fullt. Varme, dekke bord, spise.
Finnes det andre tips til gode middager å ha i fryseren?
(Deler forresten et annet favoritt-tips: Lag tynne pizzabunner (gjerne grove), prikk dem og stek dem i 3 minutter, frys den i en stabel. Små eller store. Lag en diger batch tykk tomatsaus og frys i porsjonspakker (jeg har kjøpt masse billige plastbegre med lokk), og frys dem også. Du lager ferdig pizza med saus, smårettskinke og hva ellers du har lyst på, og fedigrevet ost, raskere enn det tar å varme ovnen. Og siden den bare trenger ca. 5 min steketid så er det kjappere enn en grandis også!! :hyper: )
Grønnsakssuppe er fin å fryse i melkekartonger.
Pølse/skinkegrateng. Lages omtrent på samme måte som fiskegrateng, men krydrer en del mer, og har på ost, og bruker litt buljong i vannet jeg sper med i stedet for fiskekraft.
Pizza-tipset har jeg brukt med hell ofte, også i barnebursdag. Det blir enkelt å la gjestene lage hver sin pizza hvis man har en stabel med forstekte små pizzabunner klar.
Hønsegryte
Fiskegrateng
Borsjt
Lapskaus
Alle supper
Bittesmå kjøttboller
Ferdig forvellet og renset klippfisk. Vi bruker den til spaghetti sammen med stekt bacon, det tar bare den tida det tar å koke pasta.
Jeg kjøpte to kilo karbonadedeig i går for å lage gigantbatch med lasagne i dag - men det hele stoppet opp da jeg ikke fant ut hva jeg skulle lage lasagnaen i. Hva bruker dere andre?
Jeg liker også å ha spicy kjøttboller i fryseren. Dersom du da allerede har et fryselager med tomatsaus er det fort gjort å slenge frem en spaghettirett i beste Lady & Landstryker-stil.
Engangs aluminiumsformer hvis du fryser den rå.
Hvis jeg har stekt den ferdig, så har jeg bare delt i store stykker og lagt i fryseposer. (min er ikke så flytende)
Jeg lager lasagnen i store ildfaste former som jeg alltid fyller litt for fulle, slik at det blir masse søl og donderskap.
Kjøttboller syns jeg det er vanskelig å få til til frysing. Til vanlig steker jeg dem bare litt, og så trekker de i sausen. Til frysing må de vel steke til de er gjennomstekte? Og da blir de så tørre, syns jeg.
Jeg lager lasagne i langpanna. og fryser det som blir til overs etter en middag. Har og laget i langpanne for å ha i fryseren. Avkjøler da å legger i plastposer.Så tines\varmes det i microen når det skal brukes
Ellers det vi har i fryseskapet (har ikke så god plass så begrennser seg hva det er plass til)
Par pakker svenskekjøttboller har vi og.
Lager fløtesaus har fråsne boller oppi sause og koker pasta til. Om eks har glemt å avtale noe til middag eller turbo plutselig har lyst på det.
Da er kjøttbollene tint og ferdig ,når pastaen er ferdig.
Monsoon: Var det ikke Veronal som fant slike aluminiumsformer på Binders? Jeg har fortsatt store planer om å lage ferdig lasagne og fiskegrateng i slike former, men planene har enn så lenge strandet ved formene, det er sånn hassle å dra til Binders. :sparke:
Jeg har titt og ofte hjemmelagede hamburgere i frysen, det vil si brød for seg og karbonader for seg. Det er stor suksess hos ungene.