Vi har mega-masse allergi i familien (laktose, gluten, sitrus, dyr, pollen, ja jeg kan ramse i evigheter men dere skjønner poenget). Jeg har startet med sinlac grøt (i samråd med min mamma) og er foreløpig fornøyd med det,men dette er mitt første baby så jeg føler meg nokså usikker på hva som er lurt og ikke lurt.. Jeg har hørt om flere som ikke syntes den er noe bra (noen mente på at den kan føre til magevondter og i et annet tråd her var det en som mente på at den inneholder for mye sukker).
Hva mener dere? Er sinlac en bra første grøt eller er det ikke? Vennlig begrunn hvorfor..
Dette lurer jeg også på. Jeg kjøpte en pakke i dag pga. minstens atopiske eksem (ble anbefalt den pga. det), men da jeg kom hjem så jeg at den var stappfull i sukker, så jeg kommer nok ikke til å bruke den.
Det fins vel mange like gode alternativer? Holle hirsegrøt, moste grønnsaker, risgrøt, havregrøt (av den glutenfrie varianten?)
Anbefalingene nå i forhold til gluten er å introdusere gluten sakte mens man ammer (hvis du gjør det). Da venner ungen seg til det. Det er visst verre å holde dem unna gluten lenge, og så plutselig innføre det.
Vi har også gitt Sinlac fordi den er uten melk/gluten, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har lest på innholdsfortegnelsen. :sparke:
Nå har jeg sakte, men sikkert, begynt å introduserre litt gluten, i form av Småfolks "min første grøt" med mais og havre. Det ser ut til at magen hans tåler det greit, så når vi er oppe i hele porsjoner av det, så kutter jeg ut Sinlacen. Prøvde økologisk grøt fra Holle, men den kom raskt i retur du. :knegg:
Sinlac består jo hovedsakelig av mais, gjør den ikke? Mais og ris er vel de grøtene som skal være best for magene til de små, så det er vel derfor de første grøtene (trinn 1 hos nestle i hvertfall) består av det. Risgrøten smaker egentlig ikkeno', og Leo brakk seg veldig av Holles risgrøt, så den dropper vi her i gården.
Om du bruker f.eks 5 ts grøtpulver i en porsjon, så kan du jo bytte ut en og en skje? :vetikke: Det er i hvertfall slik jeg gjør det med grøten fra Småfolk.
Er det? Hmm jeg er fremdeles skeptisk. Synes det høres mye ut. I tillegg inneholder den maltodextrin, som jeg har hørt skal være enda verre enn sukker. Hipp inneholder litt av sistnevnte, desverre, men i hvertfall ikke BÅDE sukker og maltodextrin.
Hvorfor bruker dere ikke bare Holle sin grøt? Da har dere mer kontroll på hva barnet får i seg. Man kan tilsette olje, MME, frukt, grønnsaker el. etter ønske.
Enig. Holle sine er fabelaktige. Helios har også noen gode (rosa pakker), men de må man koke. Jeg gadd ikke bruke dem til vesla siden hun var så småspist og kunne finne på å ikke spise NOE når hun fikk det servert, men jeg skal bruke dem til minsten siden han elsker mat og som regel spiser opp alt sammen. Nå har det gått i instant hirsegrøt fra Holle (litt Hipp også, men der er det også tilsatt endel jeg ikke synes noe om).
Jeg skjønner ikke helt pointet med Sinlac. Risgrøt med johannesbrødkjernemel liksom. Til dobbelt pris.
Vi har brukt Holle sin hirsegrøt lenge, og så gikk vi over til andre etter hver. Og når han fikk diagnosert melkeallergi gikk vi tilbake til Holle spelt eller flerkorn. Da vet man ihvertfall hva man gir!
Hirsegrøten anbefaler jeg til alle som skal begynne med grøt. Men alt for mange velger Risgrøt. Den smaker jo ingen verdens ting.