Istedenfor innflyttingsfest har vi tenkt å invitere våre venner til høstfest, noe som forhåpentligvis er starten på en årlig tradisjon.
Vi blir ca 11 sultne og tørste voksne.
Noen som har noen gode tips til hva jeg skal servere? Vi var nylig i et bryllup der de serverte tapas, så det hopper vi over.
Andre "innslag" som kan være morsomme å ha med? Jeg er veldig glad i leker, så jeg vurderer å flette inn en selskapslek. (alle vet at det blir lek når jeg har fest og godtar det :knegg: )
Gulasj. :nemlig: Kraftig og god høst/vintermat. La det koke nesten i all evighet, lag gjerne ferdig dagen før. Godt brød eller rundstykker til. Enkelt å lage til mange og veldig, veldig godt. Si fra hvis du vil ha oppskrift.
5-600 gram bankekjøtt
600 gram poteter
4 store gulrøtter
1 stor løk
8 fedd hvitløk
6 ss paprikapulver
4 ss tomatpuré
1 rød paprika
2 liter kjøttbuljong laget av 4 buljongterninger
salt, pepper, evnt. maisenna til jevning
evnt. 1/4 ts karve
Olje til steking
Jeg gjør som TV-kokkene og har alle ingrediensene klare på forhånd i små skåler, det er veldig greit når det putrer og freser som verst.
Kjøttet skjæres i biter og brunes i oljen. Tilsett salt, pepper og løk. Deretter tomatpuré, paprikapulver og presset hvitløk. Hell på buljong og la det koke i minst en time, gjerne to og tre også. Skrell poteter og gulerøtter og del opp i biter, del opp paprikaen i små biter også. La dette koke med i minst 45 minutter. Retten kan jevnes med maisenna. Noen liker ørlittegrann karve oppi, 1/4 ts, men jeg bruker det aldri.
Det går godt an å kjøpe et godt grovbrød eller så kan du bake rundstykker selv:
Dette blir som regel 32 stykker:
1 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 klunk olje, 1/2 dl kanskje. Jeg bruker raps- eller solsikkeolje.
2-3 ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt hvete
litt linfrø, solsikkekjerner og evnt. annet som er godt
Hvetemel til deigen er passe. (Ca. en liter kanskje?)
Jeg lar deigen være litt løs før jeg setter den til heving. Så elter jeg inn mel på bakebordet til deigen er helt passe og lar rundstykkene etterheve før steking. Stekes i ca. 12-14 minutter ved 225 grader.
Disse er helt melkefrie forresten og det kan være kjekt innimellom til gjester.