Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klarer jeg å sette opp kjøkkenet selv?

#1

Misteri sa for siden:

Er ikke kjent for å være dårlig med en skrutrekker, hammer, drill og annet verktøy i handa, men lurer på om jeg tar meg litt vann over hodet kanskje. :sparke:

Det ser ut som det kanskje er en ørliten mulighet til å pusse opp kjøkkenet mitt(vist jeg nå får beholde det i første omgang da, noe jeg regner med) Dersom jeg får råd til det, så er det kun det jeg har råd til, altså innredning. Skal ha vasken der vasken er i dag og kjøkkenvifta og komfyren skal heller ikke flyttes. Det har med økonomi og gjøre. Det blir et rimelig Ikea kjøkken med enkle løsninger. Alt er uansett bedre en hva som er i dag.

Jeg skal slå inn veggen mellom stua og kjøkkenet for å få bedre plass. Pappa er snekker, men kan ikke hjelpe stort pga. helsa, men litt kan han gjøre. Må sette opp en bærebjelke, men det får jeg nok litt hjelp til.

Så er spørsmålet. Tør jeg sette igang med et slikt prosjekt på egenhånd? Noen andre som har gjort det helt selv, eller må jeg vente til jeg kan leie inne folk?


#2

Beathe sa for siden:

Første som slår meg er at du kanskje vil trenge en person til å holde ting og tang mens du borer, skrur eller hva det måtte være. Hvis faren din kan være tilstede og hjelpe deg med dette, og komme med råd og tips og fortelle hva du skal gjøre og i hvilken rekkefølge kan jeg ikke i utgangspunktet se at du ikke skulle kunne klare det?

Og tenk hvilken selvfølelse du får når du har klart å fikse det selv!

You go girl!


#3

Joika sa for siden:

Du klarer ikke dette helt alene. Men med en litt handy venninne/venn så kan det sikkert gå tror jeg. :jupp:


#4

Teofelia sa for siden:

Selvsagt greier du det alene. Du trenger trolig noen til å holde skapene mens du skrur dem opp på veggen, men de trenger du vel ikke betale i annet enn pizza, og jeg regner med at det ikke var påkrevet å gjøre jobben alene-alene, men alene-uten-håndverker?


#5

m^2 sa for siden:

hvis du har noen til å hjelpe deg litt med å holde skapene på plass mens du merker av hvor de skal være og hull skal være og slikt, og etpar-tre gode tvinger går det så fint så :jupp:
Å sette sammen skapene klarer du helt fint uten hjelp.


#6

Misteri sa for siden:

Selv er jeg veldig flink til å hjelpe når folk spør, men jaggu har venner og familie mye og gjøre når jeg for en gangs skyld spør. Så ja, dette blir et ene prosjekt med min far som litt bistand. Pappa har slitasjegikt og han har ofte dumme dager som vi kaller det. Da virker ikke kroppen hans til noe som helst. De dagene han er "fine" så elsker han å pusle. Han skal flytte vinduet for meg da. :) Det tar en dag bare, så da tar vi en "fin" dag.

Kan jo bare få lånt meg en gipsplate holder til å hjelpe meg å holde? Går det?


#7

Elise sa for siden:

Tja... Jeg ville ikke klart det alene, det verste er vel å koble til vasken/blandebatteri, men jeg aner ikke hvor vanskelig det er, men jeg vet ikke frem og bak på et eneste rør... Og om du har 80 cm brede overskap er det temmelig tungt å holde når man skal feste de i veggen.

Men du får jo skrudd sammen alle skapene og sånn, så da er det ikke mange minuttene du trenger hjelp til å få opp skapene på veggen.

Og om det kniper som verst får du be til FP-treff. :knegg:


#8

jolie sa for siden:

Skal du flislegge/annet mellom skap og benk? Da kan du jo skru opp en planke/list som du lar skapene hvile oppå mens du merker av, borrer og skrur. Så slipper du å vatre hele tiden også. Planken fjernes etter endt jobb, og hullene sparkler du (unødvendig?) og skjuler bak flisene.

Men om det er gjennomførbart alene, det aner jeg egentlig ikke.


#9

Blåbær sa for siden:

Vi har nettopp pusset opp hele kjøkkenet.

Jeg, som ikke er særlig handy har skrudd sammen og opp nesten hele IKEA kjøkkenet på egenhånd. Du trenger litt hjelp til å skru opp store skap, men ellers går det ok aleine. Til andre ting er det viktigste å ha en konsulent du kan snakke med dersom du er i tvil. Og det kan jo faren din hjelpe med?


#10

Blåbær sa for siden:

Slik har vi gjort det. Bukte lyslist fra ikea, og har ikke tenkt å fjerne den heller vi. Skapene står godt oppå de listene.
Jeg greide faktisk (om en med litt banning og sverting) og skru opp ett stort hjørneskap aleine ved hjelp av denne listen.


#11

Michayla sa for siden:

Hadde jeg hatt helse til det så skulle jeg kommet å hjelpe deg.

Dette vil du ikke klare alene, ikke med de smertene du har vennen.
Gubben fikk hjelp av en snekker og de satte opp et ikeakjøkken og det er tunge skap.

Har du venninner som kan ha en dugnads helg, så vil dette gå fint som bare det.
Du trenger et par ekstra øyne, hender og energi.

Koster skjorta å leie inn folk.


#12

torsk sa for siden:

Det er gjennomførbart, jeg er ikke spesielt handy og har gjort det. Men det hjelper å ha lange armer og å klare å løfte skapene alene.


#13

Mams sa for siden:

Selvsagt greier du dette selv.

Sett sammen alle skapene først.
Benkskapene setter du jo på sokler som justeres etter at skapene står.
Et langt vater og du kan juster skapene. (Biltema har lange vater til en grei pris.)

Når du skal ta overskapene kan du jo vatre opp en list som du legger skapen oppå slik at de blir rette. Litt holdehjelp er nok greit, for skapene veier jo litt.


#14

Isolde sa for siden:

Om du møter på problemer så er det på overskapene. Men du klarer nok store deler helt alene!


#15

Che sa for siden:

Bare du passer på å bruke riktige skruer til materialet du skal skru opp på så går det sikkert bra. Kanskje du kommer til å angre som en hund når det står på, men du vil nok bli stolt når du er ferdig.


#16

Misteri sa for siden:

Tanken har slått meg. Tror ikke det skal være for mange barn rundt meg når jeg holder på akkurat. :knegg:

Takk for flotte tips, noteter som en gal her. Underskapene ser jeg ikke på som verstingene, men overskapene blir nok en utfordring.

Det blir hestesko kjøkken, så det blir en del skap.


#17

T-bone sa for siden:

Med fare for å virke stinn av fordommer må jeg si at du er modig og bør få en del respekt hvis du som kvinne begir det inn på et slikt prosjekt, og enda mer hvis du klarer å gjennomføre det!

Det kan være lurt å ha en du vet har peiling i bakhånd som kan hjelpe til hvis du står fast.


#18

Ru sa for siden:

Klart du klarer!

T-bone: Jeg synes virkelig du er stinn av fordommer. Hva i alle dager er det som får deg til å tro at det bare er menner som klarer det der?
Jeg vet om ganske mange menn som ikke kunne montert en skapdør, langt mindre et helt skap. :himle:


#19

Blåbær sa for siden:

Enig!
Hadde det vert mannen og ikke jeg som hadde skrudd sammen IKEA-skapene, så hadde vi nok vert i familieterapi nå. :knegg:


#20

Nessie sa for siden:

Skru sammen skapene er jo veldig greit med ikea synes jeg. :jupp: (og sikkert en del andre kjøkken). Jeg gjorde det selv med vårt kjøkken, men vi var flere for å henge det opp/feste det. Så det hadde nok vært kjekt med noen ekstra hender da.


#21

Juste sa for siden:

Jeg greide og sette opp kjøkkenet vårt i 2008, og jeg er stort sett bare tommeltotter. Du får med en meget bra bruksanvisning på IKEA, og hvis du tar det med ro og tenker deg om så går det helt fint. Bøygen er og få på plass overskapene, men en festelist er et utmerket forslag.

Pass på at du har riktig og godt verktøy bare! En skikkelig slagdrill og en batteridrevet drill med et godt bits-sett og rundborr er minimum. Stikksag er også veldig greit. Dersom du har en far som er snekker så har han sikkert det meste tilgjengelig. Det er ikke spesiellt tungt og sette opp et kjøkken, og med en far som kan tegne og forklare så bør det gå greit :) Lykke til!


#22

Kula sa for siden:

Selvfølgelig klarer du det! Men du bør nok ha hjelp til å løfte og holde overskapene. Det er TUNGT å holde skapet OG skru det inn. VELDIG tungt.


#23

T-bone sa for siden:

Oj, jeg har fått pepper! Det er ikke slik at jeg tror at det bare er menn som klarer slikt - det finnes nok av menn som sikkert ikke klarer å sette opp et kjøkken. Mitt poeng er at jeg blir imponert over kvinner som trår til og får til noe på områder som tradisjonelt er mannens domene. På samme måte ovenfor menn som klarer typisk kvinne-ting.


#24

Benzo sa for siden:

:ja:


#25

Nabojenta sa for siden:

Jeg satt opp vårt Ikeakjøkken for noen år tilbake(mannen brakk noe i albuen), så da klarer du det også. Det som er viktig, er å være veldig nøye når overskapene skal opp. Da måler du først, setter opp en list, som kan være en mal og hvile for overskap, og som du kan ta bort når alle overskap er satt opp og skrudd sammen i sideveggene.

Det er viktig å måle nøye, og planlegge riktig, før du sette i gang.

Lykke til! :heia:


#26

Misteri sa for siden:

Takk for gode råd alle sammen. Blir spennende å se om jeg får det til økonomisk ikke minst og at jeg fikser det selv.

Fikk faktisk litt pepper fra en venninde her i går. Hun skulle bort å hjelpe en en annen hun kjenner med flytting. Da var jeg på med en gang å sa jeg hadde jo bil og par timer ledig. Fikk litt "kjeft" da, du gir og gir, men ber aldri om hjelp til noe selv. Så da skal jeg jaggu ta meg selv i nakken og spørre om hjelp når dette kjøkkenprosjektet mitt setter igang. ;)


#27

Teofelia sa for siden:

:rofl:

Hvordan er været på din planet!


#28

Nabojenta sa for siden:

Som å re opp en seng, lage middag og skifte en bleie? :snill:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.