Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Abort grunnet tvillinger?

#1

slaraffen sa for siden:

Er det "grunn god nok"? Jeg kom over denne debatten på et annet forum, men kunne tenke meg å høre litt hva dere her inne tenker, siden det er litt forskjell på ulike forum. Navnekalling og banning har en tendens til å ødelegge slike tråder for meg. Jeg har bare kopiert inn HI's innlegg, der hun først forklarer, og deretter svarer litt:


#2

Left sa for siden:

Man skal vel vokte seg vel for å dømme, men hva om hun blir gravid og det igjen viser seg å være 2?

Jeg kjente jeg ble litt uvel faktisk.


#3

Teofelia sa for siden:

En av konsekvensene ved å ha selvbestemt abort, er at folk selv får lov til å velge hva som er "god nok grunn". For min egen del ville jeg aldri valgt abort av en slik grunn, og jeg synes det virker som en veldig uforståelig ting å gjøre. Hadde det vært noen jeg kjente, som hadde tatt opp saken med meg i forkant, ville jeg prøvd å snakke vedkommende fra det. Utover det anser jeg det ikke som min sak.

Og jeg er 100 % for selvbestemt abort, selv om det av og til medfører at folk tar abort av grunner som for meg virker uforståelige.


#4

Tinka sa for siden:

For henne så var det desverre grunn nok til å ta abort.


#5

Avelonia sa for siden:

Nei, det er ikke noen grunn.
Men jeg har respekt for at hun har gjort det, for det er ikke no lett valg.


#6

Alfa sa for siden:

Eg kan skrive under på heile innleget til Teo.

Det er for meg uforståeleg å ta bort to foster fordi det var eitt meir enn dei såg føre seg i utgangspunktet.


#7

vimjer sa for siden:

"Du om deg og meg om mitt", tenker jeg.

Klarer ikke å assosiere meg med argumentasjonen her, men respekterer at vi er forskjellige.


#8

Mams sa for siden:

Jeg for min del ville ikke klart å tatt det valget, men jeg er ikke henne.
Hun er heller ikke meg og har tatt sitt valg basert på egene tanker og følelser.

Vi er så heldige at vi har muligheten for selvbestemt abort her i Norge, og hun benyttet seg av sin rettighet til å ta et valg som for henne var det beste.

Ingen andre kan ta et valg for henne, ingen andre går i henes sko og tenker hennes tanker.


#9

Lilith sa for siden:

Som mor til tvillinger blir jeg både opprørt og lei meg av dette innlegget. Vi studerte begge to når vi ble gravid første gang, og hadde aldri trodd vi skulle få to på en gang. Vi var unge (19 og 20 år), leide leilighet på 50 kv, ingen hadde jobb og alt ble kaos da vi fikk vite at vi gikk fra 2 til 4. Med alt det førte med seg. Men aldrialdrialdrialdri om jeg kan forestille meg å ha tatt abort på et sånt grunnlag og så prøvd igjen for å få riktig antall barn.

Jeg skjønner mange grunner for abort, men dette var nitrist lesning, kjenner klumpen i halsen bare ved å tenke på det.

Det er ufattelig sjeldent jeg hører folk som angrer på at de fikk to barn, at hun i det hele tatt kan uttale seg før hun har vært i situasjonen... Jeg synse jeg er GRISEHELDIG som har tvillinger, og det synes de fleste jeg kjenner med tvillinger også.

Er dette i det hele tatt en reell person, eller er det et forumtroll?
Uff, får sikkert pes for å være så lite diplomatisk, men dette traff mellomgulvet mitt altså:leimeg:


#10

gnuri sa for siden:

Som tvillingmamma må jeg jo bare si at jeg synes det er utrolig at noen kan velge abort pga at det er flere enn ett foster i magen.
Men det jeg mest sitter igjen med etter å ha lest innlegget, er at jeg lurer på om de har fått nok oppfølging på forhånd...Jeg mener, dersom noen hadde tatt seg skikkelig tid til å snakke med dem, og tatt frem fordelene med å få tvillinger , ikke bare ulempene, -så kanskje valget ville ha blitt annerledes ?
Hvis dette er et seriøst innlegg, så synes jeg utrolig synd på de..


#11

leliane sa for siden:

Signerer på denne.

Og disse...


#12

Erica sa for siden:

Jeg forstår ikke hvordan man kan gå fra å ønske seg et barn, bli gravid og glad, også velge abort etterpå. Det skjønner jeg bare ikke, når man i flere uker har gått og kjent gode følelser for barnet i magen. Men det er mulig det er jeg som ikke klarer å sette meg inn i situasjonen deres.
Og la det være sagt: jeg er for selvbestemt abort i utgangspunktet.

På den annen side, så forstår jeg redselen for ikke å mestre/orke å ha 3 små barn, men de fleste av oss vokser med oppgavene, og det ville vel gått bra. Jeg må innrømme at dette syns jeg var en trist valg, selv om jeg overhodet ikke ønsker å dømme dem for valget de har gjort. Det har nok ikke vært gjort med lett hjerte.


#13

Pebbles sa for siden:

Jeg er for fri abort - og baksiden av det, er jo at man bare må akseptere at noen tar abort av grunner man selv ikke kan forstå.

Jeg ble uvel av å lese dette.


#14

P.K. sa for siden:

Til tross for at jeg er for selvbestemt abort og den enkeltes rett til å velge selv, så blir jeg både lei meg og noe provosert for at noen kan velge bort et planlagt, friskt barn fordi det er to og ikke ett.

Håper på nettroll.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blir skikkelig uvel. Og enda mer når jeg leser at de kommer til å prøve igjen.


#16

Alfa sa for siden:

Etter å ha tenkt og fundert litt så går det opp for meg at eg reagerer på dette på om lag samme måten som dersom ein hadde tatt abort fordi det var "feil" kjønn. Det er noko med det å henge seg for mykje opp i ei viss forventning om korleis ting skal vere/bli. Ein har ingen garanti for at det er ettare å få eitt barn enn to. Ein kan få eit kolikkbarn som skrik heile døgnet, og ein kan få eit tvillingpar som søv heile natta frå dei er 4 mnd. Slikt veit ein aldri.

Men eg synest kanskje det verkar litt umodent og naivt å ha så konkrete forventningar til korleis livet med barn vil bli at ein fjernar to barn, både eit ønska og eit "uønska" (for å setje det på spissen) i jakta på "den perfekte familien".


#17

Erica sa for siden:

Enig med Alfa.


#18

Arran sa for siden:

Jeg fikk vondt av å lese dette. Når en velger å bli gravid, så vet en at det kan være både en, to og flere, og en har heller ikke noen garanti for at barnet/barna er friske. Selvsagt er det et sjokk å finne ut at det er to der inne. Jeg var selv redd for at jeg skulle være gravid med tvillinger, rett og slett fordi jeg syntes det var skummelt å få barn i det hele tatt, og tanken på å få to på en gang, skremte meg skikkelig. Hadde jeg fått beskjed om at jeg ventet to, så hadde jeg vært sjokkert en stund og så sett framover.

Jeg er for fri abort, men jeg sliter med abort på et grunnlag som dette. Noe av det verste synes jeg er at de nå prøver igjen. Holdningen at om det blir to igjen, så er det skjebnen, og da beholder de dem, er for meg ganske usmakelig ovenfor de to hun faktisk har abortert bort.


#19

Aminta sa for siden:

Jeg blir bare uvel av å lese dette.


#20

Ivrig sa for siden:

Signerer denne. Vil aldri kunne forstå hvorfor noen velger bort barn. Spesielt ikke to. Vi kjenner flere som har tvillinger, og alle får sjokk når de får vite at det er 2 små i magen, men ville aldri hatt det annerledes senere.
Senere støtter jeg selvbestemt abort, og synes hver enkelt må ta det valget de synes passer dem og deres situasjon.

Fikk en vond og ekkel følelse i magen av å lese innlegget


#21

Koma sa for siden:

Jeg har lest denne før, og jeg synes det er forferdelig trist. Jeg kunne til en viss grad ha forstått det dersom de hadde blitt uplanlagt gravid, men når man med åpne øyne prøver, og deretter avbryter fordi vareopptellingen var feil, blir det bare trist. På lik linje med abort pga. feil kjønn.

Jeg føler meg også uendelig heldig som har fått tvillinger, og siden graviditeter ikke er helt min greie, er det bare bonus å få to barn på en graviditet. (Skulle bare ønske man fikk dobbelt perm også :sparke: )


#22

Shamu sa for siden:

Føler meg bare tom.

Mulig jeg har lite evne til å engasjere meg i andres følelser.. men jeg har virkelig null forståelse for ett slikt valg.

At de i tillegg skal prøve på nytt med det samme, gjør meg kvalm.


#23

MissS sa for siden:

De umiddelbare følelsene kjenner jeg veldig godt igjen, dessverre. :( For oss var det et sjokk i seg selv at jeg var blitt uplanlagt gravid, og det ble ikke lettere da vi fant ut at det var to (selv om jeg hadde en sterk følelse av det fra første stund). Vi klarte ikke tanken på abort, men jeg respekterer andres valg. De skal leve sitt liv, jeg lever mitt.

Når det er sagt så legger jo alltid sjokket seg etter en stund, og man finner nye måter å tenke på. Alt går, tenker jeg.


#24

Alfa sa for siden:

Men det ligg jo ein heilt grunnleggjande skilnad i at de faktisk ikkje prøvde på fleire, og at svangerskapet i seg sjølv kom som eit sjokk. Eg trur det er veldig naturleg å sveipe innom tanken på abort når ein vert uplanlagt gravid, og har sett seg ferdig med den delen av livet. Det er jo noko heilt anna å faktisk prøve, men ta abort fordi talet er feil...


#25

MissS sa for siden:

Ja, det er jeg helt enig i. Men som sagt så respekterer jeg at andre har andre kriterier og grunner for abort enn det jeg har, selv om jeg ikke forstår det.


#26

Anne C sa for siden:

Hvis jeg kommer i den situasjonen at valget er abort, så er det IKKE fordi det er to. Husker jeg var livredd for at sistemann skulle være to. Hadde det vært det så hadde vi ikke valgt abort, selv om jeg hadde blitt utrolig fortvilet og svett av tanken på to. Vi valgte å bli gravide og det er jo en av de tingene som kan skje.


#27

Joika sa for siden:

Jeg kan forstå henne meg. Hun innser egne begrensninger og tror ikke hun kommer til å kunne takle tre barn. Det er ett barn mer enn jeg kunne tenkt meg også, ideelt sett og det er en person ekstra å følge opp, passe på osv.

Syntes folk må få velge selv jeg. Man kan aldri sette seg inn i hvordan andre har det 100%. Sier ikke at jeg syntes dette var et bra grunnlag for abort, men syntes ikke man skal dømme.


#28

MokkMokk sa for siden:

Nei, dette var opprørende og veldig trist lesing. :(
Reagerte særlig på dette:

:rolleyes:

Storesøster var bare 15 mnd da jeg ble (uplanlagt) gravid med tvillingene, det er akkurat to år mellom dem. I tillegg var jo en av tvillingene alvorlig syk. Det har vært tøft, men det gikk jo på et vis, selv når det stormet som verst. Og vi er langt fra noen overmennesker, mannen og jeg. Alt går, om man har evnen til å omstille seg og sine forventninger underveis. Livet kan uansett aldri planlegges ned til minste detalj.


#29

Nuta sa for siden:

Jeg kan overhodet ikke klare å forstå at man tar abort fordi det er to og ikke en i magen, når man i tillegg har planlagt graviditeten og vil prøve på nytt for å få ett barn blir jeg rett og slett uvel.
Når man bestemmer seg for å få barn må man vel også ta med i beregningen at det kan være tvillinger, for meg blir dette det samme som å ta abort fordi de er "feil" kjønn på barnet.


#30

MokkMokk sa for siden:

Jeg tenker at man bør ta høyde for at det faktisk kan bli mer en ett barn ut av en graviditet. Det skjer jo ikke akkurat sjelden i dag. Av den grunn så syns jeg det er rett og slett hårreisende å velge abort fordi det viste seg å være "en for mye". Særlig når graviditeten var planlagt og de praktiske og økonomiske forhold strengt tatt ligger til rette for at de kan klare å ta vare på barna. Og når de nå går på'an igjen med et "nytt forsøk" blir jeg rett og slett uvel. :nemlig:


#31

Joika sa for siden:

Ja det er det. Jeg ville nok ikke gjort det samme, men forstår mye av følelsene.
Men hva vet vi egentlig? Kan hende deres forhold ikke tåler tre barn? Kan hende at de føler utfordringen blir uoverkommelig. Kan hende de ikke føler de klarer ha "tre baller i lufta". Kan hende, kan hende.. mye man ikke vet tenker jeg. De tok vel ikke høyde for at det kunne være tvillling og det syntes jeg var veldig synd, men syntes likevel at antall barn må være et fritt valg. De skal leve med avgjørelsen sin og ingen andre.

Hilsen en som helt klart ser sine begrensninger når det kommer til antall barn.


#32

Inagh sa for siden:

Jeg sier vel som Teo, i og med at vi har fri abort inntil 12. svangerskapsuke, og jeg faktisk støtter dette, så må jeg leve med at enkelte mennesker tar valg, som for meg framstår som hårreisende...


#33

Snippa sa for siden:

Dette her var bare trist lesing.
Som de andre tvillingmødrene som har uttalt seg her sier; den traff meg midt i magen. Håper de ikke lykkes med å unnfange flere barn (jada, umodent sagt, men det er det jeg umiddelbart tenkte).

Da jeg ble gravid med tvillinger, var det attpåklatten og 3. mann som plutselig var nr 3 og 4. Jeg fikk sjokk, og tenkte først "Å neiii!", men så omstilte vi oss selvsagt og tenkte at vi fikk klare det og, og ta det som en bonus :) Avbestille barnevogn, kjøpe ny bil og ellers forberede oss praktisk og mentalt på to små vidundere i steden for ett.


#34

leliane sa for siden:

Jeg kan også relatere til følelsen av utilstrekkelighet. I mitt case kom tvillingene først, da.

Selvsagt skal antall barn være et fritt valg. Men dette er spesielt, synes jeg. Man vil jo ha barn, blir gravid og er happy. Og prøver igjen! Det er tross alt ikke helt sjelden det blir tvillinger. Det er da ikke så rart at folk blir følelsesmessig opprørt.

På den annen side har du jo prinsipielt helt rett. Vi har ingen rett til å dømme - vi har selvbestemt abort i Norge. Om årsaken er at barnet er uønsket, flerling, sykt eller dårlig timet har vi ikke noe med.

Jeg tror imidlertid obligatorisk rådgivning/veiledning i forbindelse med et abortinngrep i mange tilfeller ville fått folk til å se på situasjonen sin i et annet lys, og i alle fall føle at man - når valget er tatt - har tatt høyde for alt og tenkt igjennom saken sammen med noen. Men det er en annen diskusjon.


#35

Aminta sa for siden:

Ja, det er akkurat det.
Det er ingen som prøver å bli gravide som ikke vet at det kan bli to barn ut av en graviditet. Man kan ikke planlegge det. Sånn sett tenker jeg bare at man må nesten ta konsekvensene av å prøve å bli gravid, man har aldri noen garantier for hva man får. Det blir som noen andre sier, som å ta abort pga. feil kjønn.


#36

bønna sa for siden:

Joika sier det jeg mener.
Jeg ville ikke tatt abort dersom sistemann var to; men jeg er veldig glad det bare var en. Jeg hadde virkelig slitt om jeg hadde hatt mer enn det jeg har.


#37

Joika sa for siden:

Vi er helt enig. :nemlig:

De fleste mener at man skal ha rett til selvbestemt abort.. og da må folk faktisk få lov til å bestemme selv uten å dømmes. Uansett.


#38

Alfa sa for siden:

Ein må då kunne seie at ein aldri hadde valgt noko slikt sjølv og at ein ikkje forstår valet sjølv om ein er for prinsippet om sjølvbestemt abort ...

Ein kan jo vere for demokrati, men likevel meine at det er heilt på trynet å stemme FrP. :spissformulerer:


#39

Joika sa for siden:

Det er de som tar abort fordi de ikke bruker prevansjon og gambler på den måten. Det er langt langt fler. Alle som velger abort gjør det av SINE årsaker.

For meg blir det veldig dobbeltmoralsk å skulle si at man er for at folk får ta abort når de ikke klarer beskytte seg skikkelig, men om de gjør det fordi de mener de ikke klarer ha tre barn, så er det heeelt feil? Hva gjør det ene bedre enn det andre?


#40

Joika sa for siden:

Klart det.


#41

amo sa for siden:

Er helt enige. Jeg synes synd på jenta som bare fokuserer på alt det hun finner negativt med tvillinger, det er mye positiv input som hun har gått glipp av. Hun burde hatt noen å snakke med før aborten. Jeg tror hun har fått sjokk og tatt et forhastet valg. Alt har en tendens til å ordne seg bare man får venne seg til tanken.

#42

Trulte sa for siden:

Helt alvorlig så blir jeg kvalm. Ta abort med to friske barn? Nei. Jeg slutter aldri å undre meg over menneskeheten.


#43

Bærekraftig sa for siden:

Jeg blir uvel jeg også. Jeg klarer ikke å skjønne tankegangen hennes.


#44

Pelikan sa for siden:

For meg som var ufrivillig barnløs i mange år, så sier det seg selv hva jeg synes om dette. Da mener jeg årsaken til at hun tok abort. Men jeg har ingen rett til å dømme andre, men jeg sliter med hennes argumentasjon.... :nemlig:


#45

Karamell sa for siden:

Jeg mener også som Teo og Inagh, i prinsippet.
Ellers er jeg enig med de fleste av dere at dette var trist og litt opprørende.


#46

Sol sa for siden:

Jeg kan bare signere en mengde kloke tvillingmammaer her. :nikker: Det er vanskelig å kjenne noe annet enn et slag i magen når man selv er så heldig å få være mamma til tvillinger.


#47

AprilRyan sa for siden:

Jeg respekterer ikke valget, men tolererer det. Jeg synes damen høres naiv og barnslig ut og skulle ønske hun hadde tenkt seg om enda en gang og revurdert verdisynet sitt.


#48

Nooria sa for siden:

For meg er dette sjokkerende å lese. Det er helt utenfor min fatteevne.


#49

Harriet Vane sa for siden:

For meg er dette helt uforståelig, men jeg har ingen grunn til å dømme. Hun tok et valg hun mente var riktig for seg og sin familie, og det må man bare akseptere. Som UFB'er er det lett å få vondt i magen og tenke at dette utakknemlige vesenet som i 2 pp får det vi bare drømmer om, men hun vil bare ha to, og da må hun få bestemme. Selv om det virker absurd og verdisynet og løsningsorienteringen til denne damen er helt på trynet.


#50

Najade sa for siden:

Melder meg med andre sjokkerte tvillingmammaer.

Men jeg skjønner at vi leser dette med et helt annet fokus enn hun har når hun skriver det, vi vet jo at det går bra (eller dårlig, det er jo noen som synes det er knalltøft også, ingen tvil om det)!

Jeg er for selvbestemt abort, og dømmer henne ikke, men det som gjør vondt for meg er at jeg får en følelse av at dette ikke var helt veloverveid.
Det virker som om hun har tenkt praktisk, og ikke tenkt over følelsene sine.
Det at de faktisk har planlagt å bli gravide, gjør det nok også ekstra uforståelig for meg, men samtidig så har jeg selv gått rundt i 8-9 mnd etter fødsel LIVREDD for å bli gravid.
I så fall kunne det kanskje ha endt med en abort for meg også, både pga fysisk tilstand etter graviditeten og angst for å takle 3 så tette.

Håper det var det riktige valget for henne, og at hun ikke vil angre!

Forøvrig må jeg bare kommentere at jeg synes det er veldig synd at hun mest har bitt seg merke i BIMs tvillingforum. Jeg har hørt at det er overveldende negativt fokus fra tvillingmødre der inne, og jeg har såvidt lest og listet meg pent og rolig ut igjen...Synd viss det har preget avgjørelsen. De aller fleste tvillingmammaer jeg kjenner irl og på nett synes det går over all forventning.


#51

Maz sa for siden:

Jeg liker ikke at det taes abort for slike (for meg) dumme grunner som tvillinger, kjønn osv. Men jeg aksepterer at jeg ikke er den som kan bestemme hva som er en god eller dårlig grunn og jeg har bestemt meg for å være for selvbestemt abort.

Det spørsmålet som slår meg er hva ville jeg tenke om dette var noen jeg kjente hvordan ville jeg forholde meg til et menneske med et verdigrunnlag som gjorde dette ok? Jeg kjenner de som har valgt vekk downs barn, og respekterer deres valg, men om jeg vet ikke om jeg hadde gjort det om dette var noen jeg kjente. Jeg tror det hadde påvirket mitt forhold til dem, akkurat som om de tok abort pga kjønn.


#52

Hasselnøtt sa for siden:

  1. Jeg har ikke finlest hele saken
  2. Er man for fri abort (som jeg), må man akseptere at noen tar valg en ikke forstår
  3. Det virker håpløst å ikke ha reflektert over muligheten for tvillinger/aldersforskjell når man aktivt prøver å få barn, er det en hårreisende å være misfornøyd med kjønn/antall/tid på året fødsel finner sted osv
  4. Jeg tenker (håper) umiddelbart at det er langt mer i denne historien som vedkommende ikke skriver noe om, som gjør avgjørelsen lettere å forstå.

#53

Carrera sa for siden:

Jeg er for selvbestemt abort, men i dette tilfellet så vrenger det seg i meg...

Her har de planlagt å få et barn, og så ble det ikke slik de tenkte, og dermed tar de abort, for så å sikkert prøve en gang til...

Det er, i mine øyne, helt horribelt. Planlegger man barn, så vet man at det er en viss sjanse for at det blir både to og tre. Er man ikke klar for den risikoen, så bør man jammen tenke gjennom det med å få barn en gang til.


#54

leliane sa for siden:

Enig med deg også, Alfa. Jeg synes ikke det var overveiende mye fordømmelse i responsen til HI her.


#55

Honey sa for siden:

:dulte: Det er langt mellom toleranse og respekt.


#56

Mani sa for siden:

Fy søren sier jeg bare! Har selv vært i samme situasjon, en liten jente og to små på ultralydbildet, tanken på å skulle valgt dem bort gjør meg fysisk uvel.
Jeg har ingen forståelse for HI og kjenner jeg dømmer henne som umoden og mere til. Ja så passet det ikke inn i hennes drøm om den perfekte familie, snakk om ansvarsfraskrivelse og naivitet.


#57

Tallulah sa for siden:

Jeg er enig med Joika. Jeg syns også argumentet om at man må ta høyde for at det er flere enn ett barn når man prøver er litt rart, da må man jo også ta høyde for at det ikke er et funksjonsfriskt barn også, og de aller færreste gjør det.


#58

Anne C sa for siden:

Som jeg har skrevet tidligere synes jeg heller ikke noe om grunnen til at hun tok abort. Men jeg vet også at mange ikke synes noe om at jeg vet at jeg kommer til å ta abort hvis jeg skulle bli gravid igjen. Vi bruker selvfølgelig prevensjon, men om det skulle skje så VET jeg at jeg ikke fikser flere barn (Følelsesmessig). Jeg vet at jeg kommer til å ta abort. Og er det egentlig noe bedre? Vi er oppegående mennesker som økonomisk og på alle andre måter hadde klart å få et barn til. Men vi vil ikke ha fler, uansett. Det største forskjellen er jo selvfølgelig at vi på ingen måte prøver å bli gravide.


#59

Carrera sa for siden:

Ja, det synes jeg faktisk er en bedre situasjon. Dere ønsker ikke flere barn, og dere sikrer dere i mot det. Men ting kan som du sier skje...

Synes ikke det kan sammenlignes med det å planlegge et barn, og så ta abort, fordi det ikke ble bare en...


#60

Dixie Diner sa for siden:

Nettopp. Dama her prøver jo faktisk å bli gravid. Svangerskapet var planlagt og ønsket. Og nå vil de prøve igjen for å se om det blir ETT barn denne gangen. Det er vel det folk reagerer mest på. Hva om det blir tvillinger igjen? Eller hva om barnet er handicappet? Som en bruker over her sa; ett barn kan fort være mer slitsomt enn to, man vet aldri hva man får. Når man prøver å bli gravid, må man ta i betraktning at livet er uforutsigbart og at man ikke bare kan ta ting for gitt.


#61

Maxine sa for siden:

Dette er helt utenfor min fatteevne. Å få tvillinger er en av mange ting som skjer når man prøver å bli gravid, her i huset hadde vi vel reagert med sjokk, vantro og stormende jubel.. Tåler ikke forholdet til denne damen tvillinger, ville jeg ikke satset på å bli gravid igjen med samme mann uansett jeg da.

Jeg reagerer like mye på flere tilfeller jeg kjenner hvor man har "uhell" både tre og fire ganger, og at man da ikke innser at prevensjon er en fin ting, da begynner jeg å lure. En ting er at man jo kan bli gravid på piller, kondom kan sprekke osv, men når man ikke tar noen forhåndsregler, og har mer enn nok med å ta vare på de barna man har, bør kanskje noen informere om prevensjon, avholdenhet eller fortelle dem historier om blomster og bier..


#62

Tilden sa for siden:

Som tvillingmamma kjenner jeg at jeg blir skikkelig opprørt og kvalm. Velge bort to barn kun i egenskap av at de er to... Vet det er feil å føle slik - men tar meg selv i å håpe at de ikke lykkes i å få flere barn.


#63

~TM~ sa for siden:

Det hun sier!


#64

apan sa for siden:

Jeg sliter også med dette. Jeg tenker at dette er en av de sjansene man tar når man velger å bli gravid. Det kan bli to. Egentlig tenker jeg at hvis man ikke KAN klare å få to, bør man kanskje ikke prøve å få en. Sannsynligheten er tross alt ikke så liten. Jeg synes det er tungt å tenke på at de kommer til å prøve igjen, samtidig ser jeg som dere andre sier; det er selvbestemt abort i Norge, og da vil slike ting skje. Hun har fullt rett til det.

Jeg er selv i en situasjon hvor jeg skulle gitt alt i verden for å få ett barn til snart. Dersom vi skulle få to, vil det være helt fantastisk. Sånn sett synes jeg kanskje dette er ekstra trist å lese. Men man må akseptere at hun har følt som hun har rundt dette.


#65

Lorien sa for siden:

Dette blir for meg totalt ubegripelig, og jeg kjenner meg rett og slett uvel ved tanken på at de har abortert to tilsynelatende helt friske fostre, for så å prøve på ny...


#66

Ole Brumm sa for siden:

Dette er uforståelig for meg og jeg blir uvel av å lese det.
Håper virkelig det er et nett-troll.


#67

Stellebord sa for siden:

Jeg kjenner at jeg håper at dette ikke er et ekte innlegg.


#68

Hulda sa for siden:

Signerer.

Så skal de prøve igjen.. :(


#69

Interference sa for siden:

Herregud, jeg blir uvel av å lese dette. Jeg håper virkelig at dette er et tulleinnlegg.
Velge abort kun fordi det var to der for så å prøve igjen. Det er hårreisende og trist.


#70

Skvetten sa for siden:

Det gjør meg direkte kvalm å lese om dette. Kan ikke fatte at noen kan velge å ta bort to friske barn. Er i utgangspunktet for selvbestemt abort, men når man går inn for å bli gravid tar man ikke de små livene bare fordi det er to der. Synes det er vanskelig å lese argumentasjonen og ser ikke helt hvordan man kan argumentere slik for å ta to små liv av dage.
Det verste er at de nå skal forsøke igjen, da går tankene mine til alle de som virkelig sliter med å få barn som gladelig ville latt de to få leve. Nei, enkelte burde kanskje ikke prøve igjen.


#71

Skremmern sa for siden:

Nett-troll. Garantert.


#72

Dixie Diner sa for siden:

Håper det er et troll ja, men man vet jo aldri, folk er jo faktisk så kyniske.


#73

Lilith sa for siden:

Jeg tror og håper du har rett, Skremmern. Det var det som var min første tanke også:nemlig:


#74

Joika sa for siden:

Jeg tror virkelig at noen kan ta abort på det grunnlaget jeg da. Tviler sterkt på at det er nett-troll.


#75

gajamor sa for siden:

Dessverre er jeg enig. Man skal aldri undervurdere folks dumskap eller "ondskap".


#76

emm sa for siden:

Jeg er også for selvbestemt abort. Jeg stusser ved historien, for jeg kunne ikke valgt slik. Men jeg synes det blir i overkant naivt å ikke tro at noen har de merkligste grunner for å velge bort et eller i dette tilfellet to barn. Så lenge det er innenfor 12 uker ligger jo det i selve retten å kunne avgjøre hva som er god nok grunn. Jeg blir ikke noe mer eller mindre kvalm fordi det er tvillinger. Hadde dama sagt de ombestemte seg fordi hun fikk en ny jobb, eller andre ting ville jeg kjent meg like lite igjen i hennes valg. Jeg tror endel barn blir valgt bort med grunner som for meg er ganske uforståelige, så dette trenger nok ikke være et nett-troll.


#77

bønna sa for siden:

For meg er det dette det står på.

På en måte skjønner jeg damen, hun innser sin begrensning; hun tror hun ikke klarer å gi 3 barn den oppvekst hun synes barn fortjener. Hun tror livet bli preget av stress, slitenhet, trøtthet, dertil dårlig humør samt fryktelig svart samvittighet fordi hun ikke klarer å være den moren hun gjerne vil være.
Der hadde i alle fall jeg vært; dersom jeg hadde hatt et lite barn i tillegg til de to jeg har. Jeg tror jeg hadde taklet det veldig dårlig. Jeg er ikke så sterk; hverken fysisk eller psykisk.

Men det er det med å prøve med åpne øyne.
Vite at det kan bli noe annet enn et friskt barn.
Hva gjør man da.


#78

amor sa for siden:

Jeg håper virkelig at dette var et nett-troll og kommer til å nusse litt ekstra på mine to i ettermiddag/kveld.

Dette var bare trist å lese.


#79

Dronningen sa for siden:

Når jeg hører om slike tilfeller, så tenker jeg at det var vel like greit at ungene slapp å bli født inn i et hjem der de var uønsket. :(

Jeg er nok dessuten av dem som aldri kommer til å være redd for å bli gravid.


#80

Siw sa for siden:

Signerer her jeg skjønner ikke at det går ann.........

#81

Kate sa for siden:

Jeg er for selvbestemt abort, og føler på ingen måte at jeg har rett til å dømme henne for hennes valg, selv om jeg aldri hadde kommet til og tatt abort av same grunn. Aldri.


#82

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hørte en historie om et sykehus der de fikk inn den samme damen som skulle ta abort 7-8 ganger i løpet av like mange år. Det passet visst aldri, de skulle til syden, hun hadde akkurat fått ny jobb, hun var blitt arbeidsledig, ungen ville bli født midt i juleferien, osv, osv. Til slutt ble hun sendt til samtaler med en psykiatrisk sykepleier, Hvordan det gikk videre, vet ikke jeg, men noen bruker dessverre abort som prevensjon, og tillater seg å ta slike luksusvalg, sett fra en UFB'ers synspunkt.


#83

kie sa for siden:

Jeg tenker nett-troll. Når jeg ikke kjenner at jeg blir uvel av tanken på at det kanskje ikke er det.

Men så tenker jeg litt på måten vi sitter og rangerer grunner. Gode grunner og dårlige grunner og hvordan det gjør en forskjell.

For hvem er det det egentlig utgjør en forskjell? Det må da vitterlig være like ille/ikke ille for fosteret uansett hvilken årsak det aborteres for?

Og hvis det i et gitt tilfelle er en forferdelig ting å gjøre mot et foster, så er det vel det uansett årsak? Om man f.eks. mener at det er drap så blir det ikke mindre drap bare fordi mor ble voldtatt? Drap er drap, liksom.

Så er det vi egentlig driver med når vi reagerer med avsky (jeg gjør det jeg også) fordi noens grunn ikke er "gode nok", bare enda en form for moralisering?

Hvis det er det samme for fosteret uansett hvilken årsak aborten tas, så er det egentlig oss andre den gravide skal ta hensyn til? Er det oss hun skal stå til rette for?


#84

gajamor sa for siden:

Veldig vanskelig problemstilling, kie. Det blir som debatten om "verdige trengende". Det føles ikke alltid riktig at alkoholiserte latsabber skal kunne leve på trygd (empatisk formulering, ikke sant :D), men det MÅ være slik hvis vi skal kunne kalle oss et velferdssamfunn.

Grunnen til at vi blir moralsk indignerte er vel at vi blir opplært til en moralsk standard, og for at den skal kunne fortsette å være felles i samfunnet vårt, må vi prøve å påvirke andre i samme retning. Ønsker vi at abort skal være en prevensjonsform? Da må vi gi (vennlig) uttrykk for at det ikke er riktig å ta abort for enhver grunn.


#85

Harriet Vane sa for siden:

Klart man rangerer. Klart man tenker annerledes om dette, utifra erfaring, modenhet, barneønske, egen kapasitet, alder og situasjon. I min situasjon, ferdigutdannet, med god jobb, grei inntekt, fin mann i stabilt forhold, snart plassert i hus som har plass nok, med nettverk av familie og venner, greie svangerskap, så kunne jeg tatt i mot både tvillinger og trillinger, så tett som helst. I tillegg er jeg oppvokst i stor familie, så et stort antall barn skremmer meg ikke. Tvert om.

Grunnen til at vi reagerer er at hun foretar et "luksusvalg", hun ville bare ha en, men fikk to. Det ville hun ikke ha, for hun ønsket seg jo bare en.

Men de fleste ville ikke ha reagert på noen som tok abort fordi de var blitt utsatt for overgrep, at de var blitt gravide tross prevensjon med noen det virkelig ikke fungerte å få barn med, at de var veldig unge, at de ble veldig dårlig i svangerskapet, at de var syke, at fosteret var sykt, at de hadde veldig krevende barn allerede, osv.

Kjønn og antall er kanskje ansett som mer "uverdige" grunner, men vi har ingen rett til å sette oss til doms over noen. Også dumme nek må få bestemme dette selv. Sånn er selvbestemmelse. Alle mulige slags folk har stemmerett også.


#86

Albertine sa for siden:

Vi diskuterer gjerne her på FP, men da på generelt grunnlag. Vi ønsker ikke at konkrete problemstillinger blir hentet fra andre fora til diskusjon her. Tråden låses herved.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.