Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fedon på God Morgen Norge nå snart

#1

Nessie sa for siden:

Der angriper han barnekostholdet her i Norge.

:ja:

Noe for FP? :D


#2

Dixie Diner sa for siden:

:hyper: Heia Fedon. Jeg kjenner jeg blir så matt av disse gamle overlegene og diverse som påstår at Fedon omtrent vil kutte UT alle karbohydratene til barna. Eh, det dreier seg jo om å kutte ut de raske, noe ingen barn eller voksne trenger.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg er Isets klare motsetning. Jeg hater hysteriet Fedon bringer med seg. Sitter i angrepsposisjon her nå. :knegg:


#4

Lilith sa for siden:

OG jeg tenker at det slett ikke er umulig at Fedon er den mest PR-kåte personen i vårt langstrakte land. Liker ham ikke, lavkarbo eller ikke-lavkarbo, han slår meg som en skikkelig fjott.


#5

Maz sa for siden:

Fedon er da ikke skyld i at noen ikke forstår hva han sier eller blir hysteriske. Han preker jo overhode ikke noe ekstremt. Men selvsagt blir det kalt det ene og det andre når det går litt mot de etablerte sannheter.


#6

Nessie sa for siden:

Men han trigger nok litt med vilje tror jeg. :blunke:


#7

Stellebord sa for siden:

Jeg greier ikke irritere meg over Fedon. Jeg synes han er helt ok, og at han ganske ufortjent har blitt nasjonalnarr. Og ja, jeg er helt enig med det han sier om kosthold.

Jeg sliter litt med det han sa nå om at man bare skal si "ok" og la barnet gå fra bordet om det sier at det ikke vil ha. Men jeg skal lese boken!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Enig. Jeg synes han er tøff som tør å gå imot de "etablerte sannhetene" på den måten. Jeg vet sannelig ikke om jeg hadde vært sterk nok til det.


#9

Jinx sa for siden:

Jeg er helt enig med deg...Dette barnegrøthysteriet syns jeg bare er dumt. Jeg kjøper Semper,og det er kanskje annerledes enn Hipp oh Snåfolk? Men i Semper sin er det ikke noe sukker.


#10

Blondie sa for siden:

Klart han gjør. Jeg roet meg ned og hørte på hva han sa. Mye av det han sier er jeg fullstendig enig i. F.eks at barn som regel må introduseres for en matvare mange ganger før det liker det. Min erfaring er at er man konsekvent nok så spiser de fisk. :nikker:

Jeg blir imidlertid irritert av hans vendetta mot brunosten, men det er nok fordi jeg elsker brunost selv. Dessuten er jeg generelt imot hans filosofi og kostholdsråd. Personlig sverger jeg til kosthold ala Grete Roede, hvor man bruker normal norsk mat og med måtehold. Jeg antar det har litt med kulturkollisjon å gjøre for min del.

Det hadde nok hjulpet hadde han ikke vært sånn en klovn. :knegg:


#11

Nessie sa for siden:

Jeg heller nok også mot et GR kosthold. Dog har jeg kutta ned litt på P`ene for min egen del. Fordi jeg kjenner det fungerer litt på min mage.

Jeg prøver å ha et avslappet forhold til Hannah og matspising, men noen ganger blir jeg jo frustrert over at hun ikke liker/ikke vil ha etc. Det er kanskje mest fordi jeg ser at hun faktisk trenger å få i seg noe, sånn at hun får et stabilt blodsukker og blir i godt humør. :knegg:

Men jeg er nok også ganske sikker på at det er litt vel mye søtt i barns kosthold. Men jeg tenker at litt søtt gjennom mat tåler de. Så lenge man kutter ut/ned på snop og kaker etc.


#12

Maz sa for siden:

Alle som går ut mot etablerte sannheter som han gjør trigger jo litt med vilje.

Jeg har hatt fantastisk hjelp av Fedon, og han er en veldig sympatisk fyr.

Jeg kommer nok også til å lese boken.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Du er en fantastisk stor inspirasjon når det kommer til Fedon, jeg forteller om deg til alle. Helt utrolig. Og jeg skjønner særdeles godt at du liker fyren ja, hehe.
Nå skal jeg se innslaget, jeg tok det opp på min elskede PVR-boks.


#14

safran sa for siden:

Fordi han kritiserer den norske kneipen med brunost?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er irritert av Roedes vendetta mot meierismør, siden jeg elsker det. :snurt:
Men altså, Fedon er faktisk ikke så ulikt Roede. Det er faktisk ikke det. Bytt ut potetene, pastaen og risen med belgfrukter og grønnsaker, så er det forholdsvis ganske likt. Ja, man kan til og med spise litt poteter, pasta og ris på Fedon også. Så hva er så oppsiktsvekkende med hans filosofi? GR har jo karbo-restriksjoner hun også, selv om hun ikke snakker så mye om hvit pasta kontra fullkornspasta, feks.


#16

Blondie sa for siden:

Det er nettopp det å bytte ut potetene, pastaen og risen som er mitt problem med Fedon. :knegg: Ikke fordi jeg personlig er så avhengig av det, men fordi man må leve på helt spesielle matvarer hvis man skal følge filosofien hans til punkt og prikke. Jeg er skeptisk til å forandre kostholdet så drastisk og føler det griper inn i hverdagen til den som følger dietten på en veldig dramatisk måte.

Med Grete Roede-filosofien kan jeg handle vanlig mat i vanlige butikker, spise uten å vekke oppsikt (viktig for meg som har en niåring i hus) og være sunn uten at jeg trenger å tenke spesielt mye over det. Det er fem år siden jeg gikk på kurset, men jeg bruker fremdeles filosofien i hverdagen.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Men hva er så drastisk med det? :knegg: Jeg kaller ikke linser og kikerter for "helt spesielle matvarer", men det er kanskje fordi jeg alltid har sett på disse matvarene som en helt naturlig del av kostholdet. Belgfrukter er jo fantastisk. Det er jo veldig overdrevet å kalle dette for drastisk? :humre: Du får jo kjøpt all Fedons mat i vanlige butikker også, det er jo like mye normal mat som GR.


#18

Stellebord sa for siden:

Vi kjøpte Fedons kokebok "Naturlig slank" i vår, og vi har aldri spist så mye god mat som etter det. Vi har nok fortsatt et høyere karboinntak enn anbefalt om man skal gå ned i vekt, men så var ikke det hovedsaken for noen av oss. Jeg tenker at det er logisk (magefølelse, altså ;) ) at barn trenger mer fett og proteiner enn i et "vanlig norsk kosthold". Så det jobber vi med.


#19

Blondie sa for siden:

Det er derfor jeg i et innlegg litt høyere opp sier at det har med en kulturkollisjon å gjøre for min del. Jeg er ikke vokst opp med linser som en del av kostholdet, dermed anser jeg det som helt spesielt og litt rart. Til opplysning får man ikke kjøpt hverken linser eller kikerter på min lokale Prix-butikk. :knegg:


#20

Bokormen sa for siden:

Jeg tror det er ganske mange norske barn som vokser opp på altfor mye brød, brød og atter brød, pasta, ris og yoghurt.


#21

safran sa for siden:

Du trenger ikke kaste ut poteter, ris og pasta eller synes at Fedon er en idiot. Reduserer du litt på bruken av nevnte varer er du jo langt på vei. Du kan til og med handle mat i vanlige butikker uten å vekke oppsikt.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Man kan jo til og med handle vanlig mat i vanlige butikker når man lever på ekstreme lavkarbo-filosofier. Det er jo helt vanlig, normal mat.
Dessuten, hva menes med at man vekker oppsikt? Når jeg legger en pose røde linser eller en boks kikerter på handlebåndet, står folk bak meg og tenker "jøss, se på det der 'a, hun er sikkert en sånn Fedon-dispippel, se - hun har ikkje kjøpt poteter engang"?


#23

Blondie sa for siden:

Jeg tenkte på å vekke oppsikt ved vårt eget middagsbord (som jeg presiserte). Jeg er opptatt av å spise vanlig mat for at niåringen ikke skal synes det er normalt å slanke seg til stadighet. Hvis linser er vanlig mat hos dere, så vil jo ikke ungene tenke på samme måte. Her er det ikke hverdagskost, så her ville det vakt oppsikt. Hva andre spiser eller har i handlevogna går meg hus forbi. :knegg:


#24

Bokormen sa for siden:

Maten trenger ikke være så veldig alternativ eller komplisert akkurat. Potetmos kan for eksempel erstattes med blomkålmos, som er nydelig, og dessuten raskere å lage. :)


#25

safran sa for siden:

Men Blondie, du trenger vel ikke si til niåringen at du slanker deg? Hos oss snakker vi ikke om slanking, men om hva som er sunt og usunt.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Så da kan dere aldri prøve ut ny mat fordi det vekker sånn oppsikt? :skeptisk: Min datter elsker å prøve noe nytt, vi gjør det stadig vekk. Vi snakker heller aldri om slanking og hun får generelt spise det hun vil av normal mat. Både poteter, ris og pasta, samt brød. Men jeg serverer som regel heller grønnsaker og belgfrukter i stedet for poteter eller ris, og ingen av oss tenker over at det har med slanking å gjøre. Fullkornpasta spiser vi, men da mer saus og kjøtt enn pasta, feks. Det er ikke så vanskelig, jeg synes mange gjør dette til mye mer drastisk og vanskelig enn det faktisk er.


#27

Michelle sa for siden:

Det er for mye hvetemel, sukker/ stivelse i det norske kostholdet. Å skjære ned på de raske karbohydratene er da virkelig ikke så vanskelig. Vi har i flere år spist linser og bønner og barna elsker det. Joda vi serverer både pasta(Fullkorn) og poteter men spiser mindre av det.
Fedon sier mye klokt og jeg merker at min kropp har godt av å følge hans prinsipper.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Alle burde prøve belgfrukter, også barn. Det er jo såå snadder! Femåringen min spiser faktisk kikerter som snop. Hun kan få en skål med krydrede kokte kikerter til barne-tv. :knegg:
Jeg har ikke tall på hvor mange "jeg liker ikke bønner"-folk jeg har snakket med, som har blitt helt FRELST etter å ha prøvd det. Nå snakker jeg ikke om tomatbønner på boks, men om alle slags gode bønner, linser og kikerter i forskjellige gryter osv. Jeg lager noen fantastiske vegetarburgere/falafel med kikerter og røde linser i. De forsvant fortest fra dåps-koldtbordet, selv om flere av gjestene var av "jeg liker ikke sånt"-typen.


#29

Michelle sa for siden:

Her også:dulte: Kikerter er jo bare kjempegodt.


#30

Blondie sa for siden:

Vi nevner selvsagt aldri slanking her i huset. Vi har også fokus på hva som er sunt og usunt, selv om vi velger poteter til middag en gang iblant. Poenget mitt er at jeg synes at poteter, ris og pasta er greit å bruke - noe som strider mot Fedons filosofi.


#31

Wix sa for siden:

Jeg er enig med Blondie. Hva ER kikerter og linser egentlig? aldri spist

Er konservativ og kjedelig i matveien jeg, liker karbo bedre enn fett og passer bedre til Grete Roedes filosofi.


#32

allium sa for siden:

Avsporing: Oppskriften?


#33

Dixie Diner sa for siden:

Neida, han spiser poteter selv han. Pasta og ris også. Det er MENGDENE det kommer an på. Han mener feks. det holder med 1 potet og heller mer av det andre, evt. er det bra å sløyfe hele poteten om man kan det. Og velge fullkorn av pasta og ris. Det er faktisk ikke så voldsomt forskjellig fra GR, det er bare mengden det er snakk om.

Hvis du aldri har spist det, så smak. Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet. :D Linsepure er hundre ganger bedre enn potetmos, og kikerter er tusen ganger bedre enn poteter. Jeg elsker kikerter, det er så fantaaastisk godt! Blomkålmos er jo også snadder, smakfullt og nydelig. Man må jo PRØVE. :nemlig:



#35

HP sa for siden:

Det er vel det som også er poenget til Fedon, at vi må ha et bevisst forhold til poteter, pasta og ris, fordi det for mange kropper ikke er greit å spise for mye av det.

En annen ting som er viktig, syns jeg, er å ikke snakke om "slankemat" men heller sammensetningen av måltidene, det er den som har betydning når en slanker seg.


#36

Maz sa for siden:

Jeg har en unge som er vanskelig å få i nye ting. De eneste belgfruktene hun spiser er vanlige erter og sukkererter. Selv har jeg vært flink, men bare periodevis.

Nå spiser jeg ofte lunsj i en kantine som ofte har kikerter, linser osv, alt utmerket tilberedt og jeg begynner å ha lyst til å lage mere hjemme og er glad for alle spark i baken.

Mazungen liker ikke poteter, untatt pommes frites, som hun ikke får så ofte, og hun er ikke glad i brødmat.

Om hun foretrekker røkt laks, gulerøtter og sukkererter i matpakken så er det helt greit for meg. Men kjøttboller som hun elsker kan kanskje erstattes av Isets oppskrift. :graver linser og kikerter frem fra bakerst i skapet:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.