LilleRosin sa for siden:
Jeg baker eplekake hvert jubelår, og i år er det jubelår. Det er derfor viktig at den blir KJEMPEGOD!
Så - gi meg en oppskrift som suser! :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleRosin sa for siden:
Jeg baker eplekake hvert jubelår, og i år er det jubelår. Det er derfor viktig at den blir KJEMPEGOD!
Så - gi meg en oppskrift som suser! :vilha:
Isolde sa for siden:
Jeg elsker å lage den som en fyrstekake.
Så fyrstekake deig som trykkes ut i en form og så fyller man med masse eple og kanel og legger litt fyrstekake deig på toppen.
Blir utrolig mye mer eple smak enn sånne med flytende deig. Og sinnssykt godt :D
www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=548 Her er en god oppskrift.
Pelikan sa for siden:
Skal man ta en kjapp versjon, så er følgende veldig god:
Bruk Mølleren Muffins (den du blander med olje og vann)
Ta så 3 epler og rull dem inn i kanel og sukker, før du legger dem i røren som du har lagt i en rund form.
Den er kjapp og grei og lage hvis man får uventede gjester. Kjempegod er den også.
ElinM sa for siden:
Dette kan jeg bare signere på! Min svigermor lager den aller beste eplekaken. Og det gjør jeg også når jeg følger oppskriften hennes. Jeg gidder ikke å legge inn oppskrifta her, men hun har sagt til meg at det er en fyrstekakeopskrift. Gjør som Isolde, trykker deigen ut i en form. Så drysser jeg på sukker og kanel, og legger i masse oppskårne epler. Drysser mer kanel og sukker på, (masse kanel, for det syns jeg er så godt) og legger deig i strimler på toppen. Man kan også ha i litt rosiner om man liker det. Bedre eplekake får jeg ikke.
Nenne sa for siden:
Eplekake med sprøtt lokk
5 epler
Sukker
Kanel
2 ts bakepulver
2 kopper mel (ca. 3 dl)
2 kopper sukker
2 egg
Smør eller margarin
Skrell eplene og skjær i båter. Dekk bunnen i en stor ildfast form med eplene. Strø over sukker og kanel. Lag smuldredeig av egg og det tørre. Skjær tynne skiver smør med ostehøvel og legg over kaka i et tynt lag. Pynt med mandelflak.
Stekes ved 160 grader nederst i ovnen i ca. en time. MÅ serveres varm med vaniljeis.
Jeg har ikke prøvd å bruke smør i stedet for margarin, men det blir jo vanligvis bedre med smør da.
Gammeldags eplekake
280 gram smør
280 gram sukker
360 gram mel
4 egg
2 ss vann
4 ts bakepulver
3 syrlige epler, skrellet og skåret i båter
Vaniljekrem, en pakke
100 gram mandler
Kanel
Sukker
Rør smør og sukker hvitt, ha i ett og ett egg, deretter vann og så det tørre til slutt. Ha deigen i en stor springform (28 cm). Klem eplebåter ned i deigen, slik at det blir tett i tett med kanter som står opp. Dryss over kanel og sukker. Smør deretter vaniljekrem over og dryss grovhakkede mandler over til slutt.
Stekes ved 200 grader i ca. tre kvarter. Serveres som den er eller med litt pisket krem.
allium sa for siden:
Lag mørdeig, trykk ut i paiform, fyll med vaniljekrem og eplebiter.
Det fine med denne er at den er minst like god dagen etter. Andre eplekaker er gjerne best når de er litt lunkne.
Isolde sa for siden:
Min er best noen dager etter. Men kan godt varmes litt opp.
Ine sa for siden:
Kontinental eplekake på det søte liv.
Tallulah sa for siden:
Jeg er i ferd med å lage eplepai med cheddarbunn. Skal straks legge ut oppskriften.
LilleRosin sa for siden:
Cheddar, spennende!
Kan man kjøpe fyrstekakedeig? :lat:
Ivrig sa for siden:
Dette er min soleklare favoritt på eplekake-fronten. Fant den i bladet Spis Bedre for ett års tid siden, og den har vært en suksess hver gang jeg har bakt den siden
LUKSURIØS EPLEKAKE
3-4 store gravensteinepler
Marinade:
3 ss lys rom
1 dl rosiner
1 ss kanel
Deig:
200 r romtemperert smør
2 dl sukker
3 egg
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakefulver
Brødsmuler eller lignende
Pynt:
½ dl mandelflak
Sett ovnen på 175 grader. Smør en springform på 26 cm i diameter, og dryss med brødsmuler. Bland sammen rom, rosiner og kanel til marinaden i en skål. Skrell, kjern ut og del deretter hvert eple i ca 10 båter
Vend eplebåtene forsiktig i marinaden, og la dem trekke i den mens du lager kakedeigen
Rør sammen sukker og smør til en kornete masse. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland mel og bakepulver, og vend det i eggeblandingen. Rør godt
Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter marinade og eplebåter i et vakkert mønster oppå deigen. Fordel resten av deigen over. Dryss mandelflak over.
stek kaken i nedre del av ovnen i ca 1 time eller til den er gjennom stekt. Server eplekaken lunken med vispet krem, kald vaniljesaus eller vaniljeis
Tallulah sa for siden:
Sånn, da har jeg lagt inn oppskriften på mine deilige eplepaier.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.