Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God vin til reker?

#1

Lykken sa for siden:

Ja, har noen tips? Vi skal ha 10 personer på reker, pastasalat, loff, dressing, salat til lørdag, og tenkte kjøpe en kartong eller to med hvitvin, for enkelthetens skyld.
Så det er anbefaling av god papphvitvin, jeg er ute etter.
:)


#2

Veronal sa for siden:

Generelt er det de enkleste vinene som tømmes på pappkartonger, men hvis du finner en pappvin med årgang så kan du anta at kvaliteten også er høy sammenlignet med andre pappviner. Jean-Marc Brocard er en veldig god og anerkjent chablisprodusent. De har en petit chablis m/årgang på papp. Hvis du ønsker å drikke en god pappvin så ville jeg satset på denne: www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewProductDetail-Start;pgid=PDdIpmopVUk000EIiDawO9sM0000kTplpac9?ProductUUID=KP8KdlGl9QgAAAEI_HdkSkV.&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList


#3

torsk sa for siden:

Jeg skjønner at det er praktisk med en kartong når man skal ha litt vin i ny og ne, men personlig syns jeg det er stusselig med papp når det er selskap. Praktisk kanskje, men det er også papptallerkener og plastglass. Stearinlys? Vi har da innlagt strøm! :raljere:


#4

Skilpadda sa for siden:

Det går an å servere vinen i karaffel hvis man synes papp og plastkraner er småkjipt.


#5

Veronal sa for siden:

Man får jo kjøpt dekorative pyntekasser til pappvinen, torsk.


#6

scilla sa for siden:

Ja, for de pyntekassene er jo så fiiine :knegg:


#7

Lykken sa for siden:

Tusen takk! Da prøver jeg den, regner med at det passer til reker da? Ja, papp har vel ikke de absolutt beste vinene, men jeg tenkte nå praktisk, altså to papp istedenfor 6-7 flasker.
Men jeg er litt enig, men jeg har jo også pene karafler å tappe det over på.
Ellers tar jeg også tips til god hvitvin på flaske, jeg er glad i chablis og chardonnay, men som med rødvin, glemmer navn fortere enn fortest.

Forøvrig skjønner jeg ikke motforestillinger mot papptallerkner, det finnes da så mange fine, og til grilling ute til mange er det veldig greit. Smaker maten dårligere for enkelte, når det serveres på papp? :antisnobb: Det skal sies at jeg sjelden bruker det, men rynker ikke på nesa hvis noen ser verer på sånt.


#8

Veronal sa for siden:

Passer strålende til reker. :jupp: Vinmonopolet har tom. slengt på et krabbeikon - dvs. at den passer til skalldyr. :nemlig:

Hvitvin på flaske: Beste kjøp til ca. 100 er Hugel Gentil til 118,-. Dette er ikke en chardonnay - det er en blandingsdruevin fra Alsace - men prøv den! Når det gjelder chablis (som er ren chardonnay) så er det veldig mange bra produsenter - alt avhenger av prisklasse du ønsker å legge deg på - Chablis Grand Cru er de dyreste (og "beste") - så Chablis Premier Cru, så de som bare heter Chablis og så Petit Chablis. Rangeringen gjenspeiler kvaliteten (og prisnivået).

Nebbia lover å komme tilbake med en utfyllende anbefaling i kveld. :knegg:


#9

Lykken sa for siden:

Kjempebra Veronal, man lærer så lenge man drikker. :knegg:
Jeg visste ikke om denne rangeringen, en grei "huskeregel".
Tusen takk igjen. :blomst:


#10

Nebbia sa for siden:

Reker er ganske delikate, og det er derfor viktig å finne en vin som ikke smaker for mye. Chardonnay, som Chablis lages av, er en relativt smaksnøytral drue hvor smaken i særlig stor grad preges av jordsmonn og hvordan vinen lages. Chablis lå en gang i tiden i under havet og jordsmonnet er fullt av fossile østers, som er med på å gi et smaksbilde som minner om sjø. Dette gjør Chablis meget godt egnet til reker. Annen chardonnay er ofte eiket, og dette forstyrrer en del av smaksbildet. Andre hvite burgundere som Mersault og de ulike Montrachet-appellasjonene er eiket og disse er langt fetere enn Chablis. De passer derfor bedre til kraftigere skaldyr som f.eks. kreps, krabbe og kongekrabbe. Australsk og amerikansk chardonnay følger ofte i sentralburgundernes fotspor, og jeg synes ikke disse passer like bra til reker. Riesling er også en drue som passer utmerket til reker.

Jeg synes det er morsomt å gå litt i mot konvensjonene og prøve andre og mer smaksrike hvitviner til reker. Når det gjelder Veronals "Chablis-tips", er det egentlig ikke noe du behøver å huske på. Det holder å se på prislappen. :D

Og papp - hvor skal jeg starte? Som Veronal sa er det ofte ikke verdens beste viner som får en slik skjebne. En annen ting man skal huske på er at pappviner slipper inn mer luft enn flaskevin. For å motvirke dette bruker man mer svovel, og jeg synes dette preger vinen negativt. Brocards Petit Chablis smaker bedre på flaske enn på papp.


#11

Lykken sa for siden:

Kjempebra info, Nebbia, det er gøy å lære om vin. :ja:
Det høres jo ut som jeg burde holde meg til flasker og til Chablis som passer godt til reker.
Jeg har også en "fast" yndling jeg pleier å plage på polet som sikkert hjelper meg litt fram hvis jeg får trøbbel. :knegg:
Jeg har et par vinkjennere blant gjestene, så jeg kan oppdatere dere på hvordan det falt i smak!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.