Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søren, hva har jeg begitt meg ut på?

#1

tarante sa for siden:

Er litt inspirert av hobbybloggere som er så flinke til å sy barneklær, og tenkte at det må jo jeg også kunne klare (har en symaskin, men har ikke brukt den så ofte...) Kjøpte to blader på Narvesen i går Ottobre og Alt om håndarbeide (tror jeg) og satte ivrig igang med skjørtet jeg hadde lovet min datter på 4 år... Jada, etter nærmere granskning skulle det være både stikklommer forran, pocketlommer bak, innerfor, gylf og knapp....:puh: Forklaring på svensk hjalp ikke så veldig mye akkurat... HJÆÆÆÆLP! Vet ikke om jeg klarer å dra dette i havn, men jeg får bare prøve å feile... hvem vet, kanskje jeg får det til om et par ukers tid???


#2

Veronal sa for siden:

Du også? :sparke: Jeg sitter også her med Ottobre og diverse som min mor har sendt meg og venter spent på at min mor skal komme neste uke for å få meg i gang.

Jeg har sydd 1 - en - gang før - da sydde jeg en skikkelig damete drakt til juleballet i 9. klasse. :knegg: Det skal bli spennende å se om jeg klarer å ta opp tråden. :sparke:

Min motivasjon for å sy barneklær er at jeg får fnatt av utvalget både av jente- og gutteklær.


#3

AvivA sa for siden:

omså sy for hånd :) det funker også. skjønner meg ikke så mye på symaskiner og syr det som måtte være for hånd :)


#4

Balanse sa for siden:

Jeg applauderer de gode intensjonene, og synes det er flott. Selv har jeg en symaskin i skapet fra de gode intensjoners-tid, men innser at jeg aldri kommer til å sy en rett søm mer. Ever.


#5

Avelonia sa for siden:

Jeg har også en symaskin,kjøpte da jeg ble 30 år.
Jeg har sydd litt på den da, men klær det gidder jeg ikke. Blir dyrere å sy, enn å kjøpe ferdig.

Jeg liker å sy interiør ting jeg da, div julepynt ol.


#6

tarante sa for siden:

Har bestemt meg får å prøve ett enklere prosjekt først og la det vanskelige skjørte ligge noen dager... bare for å få opp selvtilliten igjen:)


#7

Tertit sa for siden:

Høres ganske lurt ut. :)

Jeg har heldigvis ei svigermor som er en kløpper med symaskin. Hun vet det ikke selv enda, men jeg har store planer for henne og syferdighetene når "hytta" står ferdig. :D Skulle gjerne hatt puter, gardiner og "kurvrekk" i samme stil.


#8

pulverheksa sa for siden:

Jeg begynte med enkle, små dukkeplagg før jeg avanserte til barnetøy.


#9

lille L sa for siden:

Det går nok så bra att. Og om det blir for vanskelig kan du jo bare sy selve skjørtet, og la lommene og slike avanserte detaljer utebli ;) Sette i strikk i livet feks, og så heller avansere etterhvert :)


#10

Bomull sa for siden:

Prøvd deg frem ja, og begynn gjerne med noe du synes er litt lettere, bare for å få "teknikken" inne - jo mer du syr, jo flere tips tar du med deg videre og tenker at dette skal jeg ikke gjøre sånn neste gang osv. Det kan også være lurt å bruke noe billig-billig stoff til å prøve seg på en "prototype", slik at du ser hva du kan gjøre annerledes og ikke ødelegger de fine stoffene på å prøve deg frem...

Ellers er tipset til lille L bra ;)

Lykke til!


#11

turi sa for siden:

Til dette er det bare en ting å gjøre.. :tilber:


#12

Shamu sa for siden:

Håper vi får se resultatet! :jupp:

Du skal se du blir overrasket over hvor lett det gikk. ;)


#13

tarante sa for siden:

Mitt "få bedre selvtillit"-prosjekt er ferdig.... Buksen hadde vanskelighetsgrad 1 av 5, og tror dere ikke jeg fikk problemer da... Ok, det var kanten nederst på beina som var en utfordring, men det gikk greit etter at jeg hadde tenkt meg om noen dager. Mye knot, opprekking og til slutt måtte jeg ty til tråkletråd (pyton, men heldigvis ikke så lang søm da). Nå har jeg fått litt mer lyst til å ta skjørtet jeg har klippet ut i alle fall, må bare tenke at jeg skal gjøre en og en ting ettersom det står i oppskriften og ikke lese langt fremover, for da skjønner jeg jo ingen ting...

Her er resultatet av buksen i alle fall:


#14

Veronal sa for siden:

Du verden, ikke verst!

Min symentor ankommer i morgen med kofferten full av syblader og er klar (håper jeg) til å gi meg et crash course. :glis:


#15

Shamu sa for siden:

Så fin den ble! Der ser du, ikke vanskelig når man først ha fått prøvd seg littt. :)


#16

Veronal sa for siden:

Nå har jeg også sydd. :stolt:

Ottobre 4/2008 i str. 74. Mangler bare trykknapper og den ser bedre ut i RL enn når den ligger slengt på gulvet på dette dårlige mobilbildet.


#17

tarante sa for siden:

wow:) det må jeg si, den ble jo kjempefin! Det er sånn jeg skulle ønske jeg greide også... må vel bare prøve. Har ikke klart å komme i gang med det vanskelige prosjektet mitt enda jeg. Det ble så rotete på bordet etter jeg var ferdig med buksa, og så har jeg ikke orket å rydde der enda :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.