Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål om saft

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Pleier å lage rips saft no om høsten. Rips og diverse andre bær som eg plukker i hagen ( i år blei det rips, solbær og stikkelsbær )

Men i går var eg og mamma avgårde på ein liten blåbær tur. På eit par timer har eg vist fått med meg litt over 6 kg. Er nettopp ferdig med å renske dei.

Planen min var å lage rein blåbær saft av noko og fryse resten ned i porsjonsposer som er lette å ta opp til paier og anna.

Men korleis blir safta på smak dersom eg blander rips og blåbær ? Blir det ein grei kombinasjon. Mykje vil ha meir. :knegg:


#2

Vimsen sa for siden:

Det er kjempegodt!!


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Det er innmari fristande å ha mesteparten av blåbæra sammen med ripsen. 20 liter bær bør bli litt saft.


#4

Vimsen sa for siden:

Eg kjem ein tur over brua!! :hyper:


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Berre til å komme det. I år er eit skikkelig bær år. Det bugner av blåbær, sjølv om det no begynner å minke litt. Men ein får lett med seg 10 liter på nokre timer på dei rette plassane.

Og tyttebæra er på god vei i fjellet og no.

Og snart starter eg å plukke epler og plommer.

For ikkje å gløyma urtene mine som skal tørkast.


#6

Vimsen sa for siden:

Jeg hadde 10 rips på mine to busker. Til sammen.


#7

Slettet bruker sa for siden:

Rips og blåbær sammen blir det vidunderlig saft av. misunnelig


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Fekk 9 liter rips frå hagen i år eg. Og då lot eg dei nye naboane få plukke siste resten for å ha til dessert.

Håper å få litt meir rips i frå mamma og mormor. Mormor har vist ikkje klart å få inn all ripsen enno. Det er så masse i år


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.