Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er i veien med DVD-stasjonen min?

#1

allium sa for siden:

Når jeg setter inn en plate, sier det bare svake klikk noen ganger, og så skjer det ingenting.

Jeg har feilsøkt, systemet finner ingen feil. Jeg har reinstallert driveren, det hjelper ikke. Når jeg setter inn en CD og velger Brenn plate i iTunes, blir CD'en bare spyttet ut igjen (har prøvd flere enn én).

Hva nå?


#2

Juste sa for siden:

Høres ut som om lesehodet ditt er gåent. Er den gammel?


#3

allium sa for siden:

Snart 3 år.


#4

Blåbær sa for siden:

Jeg hadde problem med dvd`en på min pc. Den dukket ikke opp i det hele tatt, eller så bare spinte den.
Her er en link til hvordan jeg fikset problemet: support.microsoft.com/kb/314060/EN-US/
Kanskje verdt ett forsøk? Veldig vanlig problem ifølge support på DELL.


#5

Benmurphy sa for siden:

Du kommer sannsynligivs ikke noen vei med reklamasjon på en 3 år gammel DVD/CD-brenner dessverre, iallefall ikke uten mer trøbbel enn det er verdt; dette er billige komponenter, men de kan dessverre være kronglete å få skiftet.

Hva slags maskin er det?

Ben "burned out" Murphy


#6

allium sa for siden:

Billig stasjonær sak, kjøpt på Datakjeden. Jeg har tenkt på å kjøpe ny bærbar, det er vel på tide å gjøre alvor av det ser det ut som.


#7

Benmurphy sa for siden:

Du får kjøpt en ny DVD-brenner for under 500,- i byen. Hvis du har et stjerneskrujern er du helt sikkert i stand til å bytte den selv. Skru ut den gamle, ta den med til butikken og si du skal ha en tilsvarende. (Denne løsningen forutsetter naturligivs at det faktisk er spilleren som er defekt, men det høres slik ut på symptomene). Du kan jo prøve å reklamere på den gamle også, og det er jo mulig, men ikke sikkert, at du har retten på din side, men jeg ville ikke vært alt for optimistisk med tanke på å løse det slik, iallefall ikke hvis tiden din er verdt noe.

Ny bærbar høres forresten også ut som en glimrende løsning, om enn litt dyrere.

Ben "any excuse to buy a new computer" Murphy


#8

Mauser sa for siden:

158,- pluss porto: prisguide.hardware.no/vis_kategori.php?cat_id=40&manufacturer_id%5B%5D=&tc%5B1034%5D=checkbox&tv%5B1034%5D%5B%5D=3324&tc%5B3862%5D=select&tv%5B3862%5D%5B%5D=&tc%5B609%5D=select&tv%5B609%5D%5B%5D=&sortering=min_price&ppp=25&submit=S%F8k

399,- så får du en ekstern som du kan flytte rundt som du vil: prisguide.hardware.no/vis_kategori.php?cat_id=40&manufacturer_id%5B%5D=&tc%5B1034%5D=checkbox&tv%5B1034%5D%5B%5D=3324&tc%5B3862%5D=select&tv%5B3862%5D%5B%5D=&tc%5B609%5D=select&tv%5B609%5D%5B%5D=2111&sortering=min_price&ppp=25&submit=S%F8k


#9

Juste sa for siden:

Jeg har en slik, den fungerer glimrende.


#10

mrc sa for siden:

Bærbar eller stasjonær pc?


#11

allium sa for siden:

Stasjonær.

Jeg må bestemme meg for om jeg vil skru ut den gamle og sette i en ny, eller kjøpe ekstern, ser jeg. For jeg tror jeg vil beholde pc'en så barna kan bruke den selv om jeg kjøper ny laptop til meg selv.


#12

mrc sa for siden:

Det høres mest sannsynlig ut som en maskinvarefeil, og heldigvis er slike enheter billige. I de fleste pc-er er de heller ikke så vanskelig å erstatte.
Men: Det er jo også en viss mulighet for at det ikke er en maskinvarefeil.

Hvis du har en plate i, og slår på pc-en, hører du at den begynner å spinne opp?

Vet du hvordan man starter opp pc-en fra en cd eller dvd, for eksempel for å starte Windows-installasjon? Det kan være en god måte å sjekke om det er problemer med enheten eller om det er et problem i operativsystemet som forårsaker problemet.


#13

allium sa for siden:

Ja, det virker som den spinner, og at stasjonen gjør noen forsøk på å lese den, men gir opp etter en stund.

Oppstarts-cd tror jeg ikke at jeg har.


#14

mrc sa for siden:

Vel, når du starter opp skal den jo ikke direkte lese noe, bare konstatere at det står en plate i og om den evt. kan startes opp i fra.

Hvis man har en cd for Windows XP, som du vel mest sannsynligvis kjører, så skal man kunne starte opp fra denne. Hvordan dette gjøres varierer litt fra maskin til maskin. En del maskiner er satt opp slik at den merker at du har en oppstarts-cd og ber deg trykke en tast for å starte opp fra den. På andre maskiner må man trykke en tast rett etter at pc-en er slått på, f.eks. ESC, F12, F11 og F8 (F12 er det vanligste) for å få opp en meny der man velger hva man skal starte opp i fra, f.eks. harddisk, cd og annet koblet til. I noen pc-er må man inn i BIOS for å sette opp at det skal være mulig å starte fra CDen, men på de fleste de siste årene er det en annen tast man kan trykke for å unngå å måtte gjøre dette i BIOS.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.