Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Linux-hjelp

#1

Left sa for siden:

Har etter litt overveielse kjøpt mini bærbar i dag. Det ble en Acer Aspire One. Den kommer med Linux, og det har jeg sant og si ikke vært borti før.
Har tenkt å bruke den på internett, så vil ha et virusprogram. Hvilket, og hvordan får jeg lagt det inn?


#2

Einar sa for siden:

F.eks:
www.avast.com/eng/avast-for-linux-workstation.html

Når det er sagt, trusselen for virus på Linux er tilnærmet ikke-eksisterende. Jeg har aldri noensinne hørt om noen som i praksis har blitt utsatt for noe slikt på Linux, jeg har heller aldri hørt om noen som noensinne har brydd seg med antivirus på Linux - velkommen til den lyse siden!


#3

Aminta sa for siden:

:dulte:

Vi har ikke antivirus på Linux-boksene her.


#4

Left sa for siden:

juhuu - det var jammen meg gode nyheter gitt. Har hatt min part elendighet med Windows, så deilig å slippe det da :)

#5

Left sa for siden:

F... jeg forandret til norsk keybord, men når jeg restartet så hoppet den tilbake til engelsk igjen. Vet du en måte å gjøre det på, som "varer" ?
Jeg gjorde det sikkert ikke riktig?


#6

Retz sa for siden:

Åh, den maskinene så jeg på i dag! Tenkte det var en ok maskin å ta med på reiser. Dessverre var det ikke nok minne til å innstallere Photoshop, og da ble litt av vitsen borte for meg. men fin var den!


#7

mrc sa for siden:

Acer One A150 leveres med 1 GB minne i utgangspunktet, og kan etter det jeg forstår også oppgraderes til 1,5 GB. Med Windows XP og kanskje ikke nyeste versjon av Photoshop, så burde det ikke direkte være noe problem å jobbe med "normale bilder". Tross alt, det er ikke så mange år siden 1 GB minne og prosessor i ytelseklasse med 1,6 GHz Atom var vanlig.


#8

mrc sa for siden:

Jeg har ikke prøvd Linux-versjonen så mye selv, men prøv å bruke update-funksjonen, for jeg tror denne feilen skal ha blitt rettet.


#9

Left sa for siden:

Knotet og drev, og var inne i "kjør"kommando, tastet inn der, og det funket det. Jada.
Helt til jeg restartet. Hadde lastet ned de siste oppdateringene. Måtte inn og gjøre det samme igjen,
Så går jeg inn for å se om jeg har oversett noe, og om jeg har lastet ned eller om det lå der uten at jeg så det vites ikke, men i hvert fall så var det et ikon som het noe sånt som adjust keyboard language eller noe sånt :knegg:
Veeeeldig enkelt - bare å hake av :flau:
Så nå er ting på stell tror jeg.
Veldig fornøyd så langt. Den starter opp på 10-12 sekunder :lykkelig:


#10

Magica sa for siden:

Spennende! Vi må få høre hvordan det går. Jeg brukte linux en del før, men det er noen år siden...


#11

Left sa for siden:

Det virker jo veldig bra for utålmodige meg da... jeg får seriøst fnatt av datatrøbbel. Får lyst til å kitte hele skiten ut av vinduet. Men det er bare det, at jeg må fikse det også...jeg klarer omtrent ikke å tenke på noe annet før jeg har fått det til. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.