Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dressing

#1

Chanett sa for siden:

Jeg trenger dressinginspirasjon og lurer på om noen har ei oppskrift å dele?


#2

malena sa for siden:

Tenker du på vinegraitte(det er helt sikkert ikke sånn det skrives...) eller rømmedressing?
Hvis du er ute etter det første - jeg pleier å presse hvitløk, ha i jomfru olivenolje, basilikum og salt og blande i en morter.
Den er suverén på en helt enkel salat av gode tomater og vårløk. Saften som blir liggende igjen på bunnen når salaten er spist er bare helt himmelsk!


#3

Chanett sa for siden:

Jeg tenker på begge deler og gjerne en dressing som passer over pastasalat.




#6

Obelix sa for siden:

Dette blir godt i rømmedressing også + pittelitt balsamikoeddik.


#7

Zip sa for siden:

Veldig enkel og god karridressing (lært av bestemor til mannen)

1 beger rømme
1/3 majones
salt
sukker
pepper
karri

Smak til krydderet ;), må ha i litt sukker så det ikke blir så sur smak og vær forsiktig med karrien, ta litt og litt. Veldig god på salater hvertfall.


#8

Mammateur sa for siden:

Jeg lager ofte en "norsk" versjon av tsatziki; et beger rømme, en halv slangeagurk (revet) og noen hvitløksfedd. Smaker fantastisk til pastasalat.


#9

dutte sa for siden:

Enkel viniagrette: litt olivenolje, litt balsamico, en skvett sitron saft, salt- pepper, og et hvitløksfedd. Blir veldig godt :riktig: Kan også ha oppi litt dijon- sennep.


#10

kiddo sa for siden:

Jeg lager en dressing (en oppskrift som er brukt i familien i laaang tid) som vi bruker til kyllingsalat o.l.

Rømme (tar utgangspunkt i en boks)
Thousand Island (1-2 ss)
HP-sauce (1 ss)
Sitronsaft (0,5 ss)
Sukker el fruktose el kunstig søtningspulver (ca 2 ss, smakes til!)
(evt en dæsj Ravigotte-saus, som er veldig godt til kylling)

Til rekecoctail kan man ta i litt majones, bytte Thousand Island med chilisaus og voila :)


#11

Angelique sa for siden:

Jobbet et år på restaurant/kjøkken året etter gymnas og der lagde vi Thousand Island selv

Nå har ikke jeg oppskrift med hvor mye av hver, men smak deg frem

Ekte majones
Chili saus (så den blir rosa, smaken din bestemmer hvor mye)
Litt hvitvin så den ikke blir så tykk
tørket dill

Nydelig dressing


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.