Jenta mi elsker å bake og har fått seg egen kokebok. Hun bakte verdens deiligste sitronkake til bursdagen sin og den ble kjempegodt mottatt.
Problemet med kokeboka hennes er at mange av oppskriftene skal det en stor kopp mel o.s.v i. Vi har mange store kopper vi, men de har jo forskjellig størrelse. Hvor mye rommer egentlig en stor kopp (eller liten)? Oppgi gjerne i dl om mulig. Finnes det noen standard på koppemål?
Tusen takk! Da prøver vi med 2,5 dl neste gang hun baker. Syns det er så kjekt at hun liker å bake, for det er ikke helt min greie. Tenkte hun skulle få prøve seg på halvgrove rundstykker nå i helga. Om noen har enkle oppskrifter som passer til en elleveåring på saftige formkaker (hun liker best formkaker), muffins som det er litt mat i, kringler med bakepulver e.l blir hun kjempeglad.
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene.
Bland i melk, bakepulver og siktet mel, og rør forsiktig så kaka ikke blir seig.
Del røra i to like deler.
I den ene tilsettes 2 ss siktet kakao.
Hell den hvite røra i en smurt form, og den brune oppå.
Lag marmorert mønster ved å stikke en slikkepott nedi og dra/stikke slikkepotten hele veien gjennom.
Stekes i 45 min. på 175 grader, nederste rille.
Jeg pleier ofte å tilsette litt vaniljesukker i den hvite røra, det er veldig godt.
Enhjørning: Tusen takk for oppskrifta på marmorkake. Den virker veldig grei. Skal prøves ut i helga. :)
Det er artig å se hvor glad hun blir når hun får bake. Hun greier stort sett alt selv. Har også lært seg å slå på ovnen nå. Hun var litt usikker på det ei stund. Det er til og med ryddig når hun er ferdig. Passer ypperlig for meg som ikke er så glad i å bake.
Om det står "kopp" i oppskrifter jeg har brukt, så har jeg funnet ut at det spiller ikke så altfor stor rolle hvor mye den koppen rommer, bare den samme koppen brukes til alle ingredienser som skal måles i "kopper" slik at blandingsforholdet blir riktig. :kløneforklaring:
Det har jeg brukt tidligere også. Men i denne oppskrifta var det kun melet som var oppgitt i "kopp". Skulle tro at kokebøker beregna på barn, var litt mer presise.
Jeg er kjempeglad for at hun liker å bake, for jeg er totalt mislykka som baker. Tror jeg skal holde meg langt unna kjøkkenet når hun skal bake vaniljekaka, om du ikke fikk den til (for da er den nok i vanskeligste laget til meg og). :ja:
Vi har kjøpt innvaniljesaus nå og i morgen skal jentungen bake kaka. Hun er kjempegira og syns kaka virka kjempegod. Det er under stekinga det skjærer seg med bakinga mi. Noe spesielt med stekingen av kaka? Er det greit å se når den er ferdig? Heldigvis er jentungen flink! :ja: Jeg overlater alt til henne i morgen. Sjansen er størst for et bra resultat da. :nemlig:
Tja, det viktigste er vel at den skal stekes på nederste rille.
Husker at den boblet en del hos meg. Skal ikke bli brunet slik jeg har skjønt det, og blir lett fuktig inni.
Men såvidt jeg husker så festet ikke noe seg på gaffelen når jeg stakk altså.
Bland det tørre sammen og rør det lett sammen med det våte. Tilslutt tilsetter du tre moste bananer og grovhakket mørk sjokolade. Stekes på 200 grader, midt i ovnen. 20 minutter ved små muffinsformer (20 stk) eller 30-40 minutter ved store (12 stk).
har også slik måleskje som det står 1 cup på, 250 ml
og et vanlig kaffekrus er som regel 2,5 dl..
Har sikkert noen oppskrifter på lur jeg også..
Kom på jeg hadde bakeren i 4h for mange mange år siden og har fremdeles noen av oppskriftene vi brukte på skolekjøkkenet.. lete litt
Rajraj: De banan-sjoko muffinsene fikk meg nesten til å sikle! Og det var bare oppskrifta. Skal garantert lages. Har banan, men mangler sjokolade, så det må bli neste bakedag. :gleder meg: