Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stor kopp

#1

Tertit sa for siden:

Jenta mi elsker å bake og har fått seg egen kokebok. Hun bakte verdens deiligste sitronkake til bursdagen sin og den ble kjempegodt mottatt.

Problemet med kokeboka hennes er at mange av oppskriftene skal det en stor kopp mel o.s.v i. Vi har mange store kopper vi, men de har jo forskjellig størrelse. Hvor mye rommer egentlig en stor kopp (eller liten)? Oppgi gjerne i dl om mulig. Finnes det noen standard på koppemål?


#2

Enhjørning sa for siden:

Jeg har diverse målebegere i forskjellige størrelser og med både metriske og amerikanske mål, og på den jeg har som rommer " 1 Cup" står det 250 ml.


#3

Tertit sa for siden:

Tusen takk! Da prøver vi med 2,5 dl neste gang hun baker. Syns det er så kjekt at hun liker å bake, for det er ikke helt min greie. Tenkte hun skulle få prøve seg på halvgrove rundstykker nå i helga. Om noen har enkle oppskrifter som passer til en elleveåring på saftige formkaker (hun liker best formkaker), muffins som det er litt mat i, kringler med bakepulver e.l blir hun kjempeglad.


#4

Enhjørning sa for siden:

Det er kjempeflott!
Jeg begynte selv å bake i den alderen, og da gikk det i rundstykker, scones og Marmorkake.
går og graver frem oppskriften


#5

Enhjørning sa for siden:

Marmorkake:

150 g margarin/smør
2 dl sukker
2 egg
1 1/4 dl melk
4 dl mel
1 ts bakepulver
2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene.
Bland i melk, bakepulver og siktet mel, og rør forsiktig så kaka ikke blir seig.

Del røra i to like deler.
I den ene tilsettes 2 ss siktet kakao.

Hell den hvite røra i en smurt form, og den brune oppå.
Lag marmorert mønster ved å stikke en slikkepott nedi og dra/stikke slikkepotten hele veien gjennom.

Stekes i 45 min. på 175 grader, nederste rille.

Jeg pleier ofte å tilsette litt vaniljesukker i den hvite røra, det er veldig godt.


#6

Tertit sa for siden:

Enhjørning: Tusen takk for oppskrifta på marmorkake. Den virker veldig grei. Skal prøves ut i helga. :)

Det er artig å se hvor glad hun blir når hun får bake. Hun greier stort sett alt selv. Har også lært seg å slå på ovnen nå. Hun var litt usikker på det ei stund. Det er til og med ryddig når hun er ferdig. Passer ypperlig for meg som ikke er så glad i å bake.


#7

Beathe sa for siden:

Høres lurt ut. Tror en regner at et kaffekrus tar 2,5 dl.


#8

Tertit sa for siden:

Ja, 2,5 dl syns jeg høres greit ut. Skal i hvert fall prøve oss med det. :)


#9

Mirasol sa for siden:

Om det står "kopp" i oppskrifter jeg har brukt, så har jeg funnet ut at det spiller ikke så altfor stor rolle hvor mye den koppen rommer, bare den samme koppen brukes til alle ingredienser som skal måles i "kopper" slik at blandingsforholdet blir riktig. :kløneforklaring:


#10

Tertit sa for siden:

Det har jeg brukt tidligere også. Men i denne oppskrifta var det kun melet som var oppgitt i "kopp". Skulle tro at kokebøker beregna på barn, var litt mer presise.


#11

Najade sa for siden:

Jeg anbefaler oppskriften på Vaniljekake som er her inne et sted, det er den enkleste kaka jeg noensinne har laget.

I tillegg synes jeg den er veldig god, enkel og ren smak!


#12

Tertit sa for siden:

Tusen takk for tipset! Skal lete den frem med en gang. Vi trenger oppskrifter på enkle kaker. Har lovt jentungen at hun skal få bake masse på lørdag.


#13

Tertit sa for siden:

Da har jeg funnet oppskrifta! Den høres jo kjempegod ut, fikk masse skryt og virka enkel å bake. Ypperlig til en nybegynner! :takker: Najade


#14

Obelix sa for siden:

Hvis alt er målt i kopp, kan du bruke hvilken som helst størrelse bare du bruker samme koppstørrelse til alt.


#15

Tertit sa for siden:

:ja: Men her var det bare melet som var målt i kopp.


#16

Optimist sa for siden:

Syns ikke det var klønete forklart i det hele tatt jeg, Maimor! Tenker nemlig akkurat det samme selv! :ja:


#17

Tertit sa for siden:

Klønete var det langt i fra! Fikk ikke med meg den biten jeg. Men det var jo bare det hersens melet som var målt i kopp.


#18

Patsy sa for siden:

Nja, den var ikke så enkel for alle. :flau:

Men jeg er helt sikker på at den klarer jenta di Tertit, det er bare jeg som er en katastrofe på kjøkkenet.

Så heldig du er som har en liten baker hjemme. :jupp:


#19

Tertit sa for siden:

Jeg er kjempeglad for at hun liker å bake, for jeg er totalt mislykka som baker. Tror jeg skal holde meg langt unna kjøkkenet når hun skal bake vaniljekaka, om du ikke fikk den til (for da er den nok i vanskeligste laget til meg og). :ja:


#20

Najade sa for siden:

Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må ha noe med stekingen å gjøre i forhold til dem som ikke har fått til den kaken?

Jeg bare blander det tørre først, så i med vaniljesausen og smøret. Opp i langpanna, og inn i ovnen.

Fått masse skryt for den kaka!


#21

Tertit sa for siden:

Vi har kjøpt innvaniljesaus nå og i morgen skal jentungen bake kaka. Hun er kjempegira og syns kaka virka kjempegod. Det er under stekinga det skjærer seg med bakinga mi. Noe spesielt med stekingen av kaka? Er det greit å se når den er ferdig? Heldigvis er jentungen flink! :ja: Jeg overlater alt til henne i morgen. Sjansen er størst for et bra resultat da. :nemlig:


#22

Najade sa for siden:

Tja, det viktigste er vel at den skal stekes på nederste rille.
Husker at den boblet en del hos meg. Skal ikke bli brunet slik jeg har skjønt det, og blir lett fuktig inni.
Men såvidt jeg husker så festet ikke noe seg på gaffelen når jeg stakk altså.

Satser på at dette går kjempefint!


#23

Tertit sa for siden:

Blir spennende. Jeg skal avgi rapport. :)


#24

rajraj sa for siden:

Superenkle muffins som er kjempegode:

Sjoko-banan muffins

1,25 dl vegetabilsk olje
2 egg
blandes lett sammen med en hullsleiv

1,25 dl sukker
3 dl hvetemel (evt. spelt)
1 ts bakepulver
1/2 ts natron

3 godt modne bananer
ca. 2 dl mørk sjokolade

Bland det tørre sammen og rør det lett sammen med det våte. Tilslutt tilsetter du tre moste bananer og grovhakket mørk sjokolade. Stekes på 200 grader, midt i ovnen. 20 minutter ved små muffinsformer (20 stk) eller 30-40 minutter ved store (12 stk).


#25

ElseMarie sa for siden:

har også slik måleskje som det står 1 cup på, 250 ml
og et vanlig kaffekrus er som regel 2,5 dl..

Har sikkert noen oppskrifter på lur jeg også..
Kom på jeg hadde bakeren i 4h for mange mange år siden og har fremdeles noen av oppskriftene vi brukte på skolekjøkkenet.. lete litt


#26

Tertit sa for siden:

Rajraj: De banan-sjoko muffinsene fikk meg nesten til å sikle! Og det var bare oppskrifta. Skal garantert lages. Har banan, men mangler sjokolade, så det må bli neste bakedag. :gleder meg:


#27

rajraj sa for siden:

Gled deg, de er skikkelig gode. :riktig:


#28

Tertit sa for siden:

Kjempeflott om du kunne funnet de fram!
Trenger mange gode, enkle oppskrifter framover. :)


#29

Tertit sa for siden:

Holder på å vurdere om vi ikke skulle vært en snartur på butikken i morgen... Så kunne jeg jo kjøpt sjokolade også. :knegg:


#30

Tertit sa for siden:

Da er vaniljekaka ferdig. Den ble knallgo! Havrescones skal straks i ovnen og boller likeså. Jenta mi storkoser seg.


#31

Najade sa for siden:

Så bra! Jeg ble nesten litt svett når jeg leste om dem som ikke hadde fått til kaka.. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.