Shamu sa for siden:
Vi er 3 av 5 i familien som elsker grøt, både risengrøt, semulegrøt og havregrøt.
Jeg kunne tenke meg litt piff i grøtutvalget mitt.
Gjerne i forhold til oppskrifter.
Så hva er din beste grøtoppskrift?
Lager du den fra bunnen av, eller bruker du 5, 10, 20 minutters, eller muligens 1 time eller 6 timers?
Eventuelt, hvilke merker grøtpulve bruker du?
Jeg lager stort sett alltid risengrøt om morgenen. Koker opp grøtpulver fra en 1 times pakke sammen med helmelk, litt sukker, litt vaniljesukker og litt smør.
Lar det koke 10 minutter, setter gryte med lokk på inn i kald stekeovn og lar det stå der i ca 6 timer (til vi er klar for middag i 17-tiden). Da varmer jeg den opp, sper på med litt mer melk og koker det opp før servering.
Det blir skikkelig deilig julegrøt! :hjerter:
Semulegrøt lager jeg etter oppskift på pakken.
Havregrøt etter oppsrift på pakken, varierer med å ha melk i noen ganger.