Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste grøtoppskrift

#1

Shamu sa for siden:

Vi er 3 av 5 i familien som elsker grøt, både risengrøt, semulegrøt og havregrøt.

Jeg kunne tenke meg litt piff i grøtutvalget mitt.
Gjerne i forhold til oppskrifter.

Så hva er din beste grøtoppskrift?
Lager du den fra bunnen av, eller bruker du 5, 10, 20 minutters, eller muligens 1 time eller 6 timers?
Eventuelt, hvilke merker grøtpulve bruker du?

Jeg lager stort sett alltid risengrøt om morgenen. Koker opp grøtpulver fra en 1 times pakke sammen med helmelk, litt sukker, litt vaniljesukker og litt smør.
Lar det koke 10 minutter, setter gryte med lokk på inn i kald stekeovn og lar det stå der i ca 6 timer (til vi er klar for middag i 17-tiden). Da varmer jeg den opp, sper på med litt mer melk og koker det opp før servering.
Det blir skikkelig deilig julegrøt! :hjerter:

Semulegrøt lager jeg etter oppskift på pakken.

Havregrøt etter oppsrift på pakken, varierer med å ha melk i noen ganger.


#2

Pepper Lemon sa for siden:

En svært mektig havregrøtvariant jeg spiser innimellom:
1 porson havregrøt kokes som vanlig, iblandet kruskakli. (Ikke hurtigkokt da, den er ikke god.)
1 egg vispes inn i ca 1,5 dl kald melk, og helles oppi den ferdige havregrøten, rør mens det koker opp.
Rør inn litt kanel og evt noe syltetøy.


#3

pulverheksa sa for siden:

Jeg bruker en del hirsegrøt. Ellers kan du koke grøt av de fleste meltyper, bland gjerne litt av hvert. Her om dagen kokte jeg hirse, havre og mais grøt til barna som var på besøk, de spiste mye og synest det smakte fortreffelig.


#4

Left sa for siden:

Lillebror og jeg elsker havregrøt med rosiner. Lar rosinene koke litt i vannet før jeg har oppe store havregryn, og lar det koke til det er ferdig. Spises med melk og bittelitt sukker på . Nam nam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.