Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg en oppskrift på soppsaus

#1

Pia sa for siden:

Ja overskriften sier det. Jeg vil ha en detaljert oppskrift. :sausnovise:

Den skal funke til sennepsmarinert svinefilet og gratinerte poteter.


#2

Bokormen sa for siden:

En meget enkel variant er å steke sopp (i biter) i smør, krydre etter smak og helle over fløte. :nam: Om dette er "riktig" metode aner jeg ikke, men jeg liker det nå i alle fall.


#3

amo sa for siden:

Jeg finnhakker løk og champingion i litt større biter. Freser dette på stekepannen og slår over en kartong matfløte.Peprer og salter,før jeg har i sukkerkulør til faregen er rett.


#4

cilen sa for siden:

Biffkrydder (grønn kork) er veldig godt til sopp og fløte!


#5

Enhjørning sa for siden:

Sist jeg lagde svinefilet serverte jeg det på en seng av champignon med paprika og sukkererter:
Stek soppen, hiv over matfløte og la det surre en liten stund, og varm oppskåret paprika og sukkererter oppi det hele slik at de blir varme, men fremdeles sprø. Enkelt krydret, kun salt og pepper.
Det var godt det! :nam:


#6

Benzo sa for siden:

Litt sherry er nydelig i soppsaus. La soppen surre i panna til all væske har fordampet, tilsett sherry, la det fordampe og tilsett fløte eller CF.


#7

Gwen sa for siden:

Stek sopp (og gjerne løk) til det er godt og gyldent. Bland inn en liten spiseskje hvetemel og la den "virke" i ca 30 sek (ikke over 1 min) for å få en tykk saus, hell over litt buljong eller stekekraft og litt fløte (melk fungerer også fint).

Litt blåmuggost (Norzola, Gorgonzola feks.) i skaper en litt mer voksen smak på sausen. :)


#8

Tertit sa for siden:

Litt nyskjerrig bare. Skjønner ikke helt bruken av sukkerkulør. Hvorfor har du i sukkerkulør? Er det kun for fargens del eller har det noe med smak å gjøre også?


#9

Tertit sa for siden:

Blir det ikke melsmak da? Hvetemel skal vel kokes inn, mens f.eks mausenna ikke trenger å kokes inn.


#10

Tertit sa for siden:

Maisenna! Gikk litt fort i svingen her :D


#11

amo sa for siden:

Kun for fargen sin del,men man kan jo brune smør og mel istedenfor. Jeg bruker sukkerkulør ,innbiller meg at den blir mindre fetende da,men hva vet jeg. :stadig på slanker'n:

#12

Tertit sa for siden:

Setter fargekuløren noe som helst smak da? Syns den ser litt "skummel" ut jeg. Foretrekker å brune smør og mel, men du har nok sikkert et poeng i forhold til kaloriene. :nemlig:


#13

amo sa for siden:

Tror ikke den setter noen smak av betyning iallefall.Har ikke merket noe.


#14

Pia sa for siden:

Mye gode tips her. Skal smake meg til en blanding i morgen tenker jeg. Er det sånn at sjampiser setter lite smak?


#15

torsk sa for siden:

Jeg merker meg at du ikke spør om en oppskrift på en god soppsaus, som de fleste andre bruker å gjøre. Da betyr det at den helst bare skal være sånn middels eller dårligere, ikke sant?


#16

Pia sa for siden:

:knegg: Jeg tenkte faktisk på om jeg skulle skrive god i overskriften, men fant ut at jeg kunne klare å se på oppskriften om det var noe jeg kan synes er godt. Andres subjektive mening er jo ikke alltid min. Rett som det er putter de blekksprut opp i den stakkars sausen, og da teller det jo lite for min del at de synes den er god. :avhandling:


#17

Gwen sa for siden:

Blir ikke melsmak så lenge du lar den godgjøre seg sammen med soppen i 30 sek. til 1 min. og så lar det hele koke 2-3 min etter væsken er tilsatt. :)

Vel, sjampinjongen setter ikke store smaken på sausen, men når du har stekt den vil det være smaker (karamelisert "kraft" fra soppen) igjen i pannen og den setter smak. Og så vil det være smak når du spiser det/biter igjennom soppen da selvfølgelig. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.