LilleRosin sa for siden:
Ja, det har jeg kjøpt. Tilbud sjø.
Men hva gjør jeg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleRosin sa for siden:
Ja, det har jeg kjøpt. Tilbud sjø.
Men hva gjør jeg?
Aminta sa for siden:
Atte det var?
Halen til kuene liksom?
Joika sa for siden:
Bon apetit. :skremt:
Canisa sa for siden:
Tørket er de fin. fin hundemat! :D
Tangerine sa for siden:
Kjøper man sånt uten å ha en plan? :fnis:
Oksehalesuppe?
LilleRosin sa for siden:
Jeg trodde det var strålende kjøtt jeg. :vetikke:
Tangerine sa for siden:
Det er det jo, det er bare ordet som er så morsomt :D
Tammen sa for siden:
Jøss, fikk helt hakeslepp her. Kjøpe en bunt med haler, uten å vite hvordan man bruker dem:knegg:. Sorry, men jeg lo godt.
Uansett, jeg tok visst feil. Halene blir faktisk regnet som en delikatesse, så du får ha lykke til med kokkeleringen. Suppe er jo knallgodt!
:værsågod:
(fra Norlia )Storfehale Storfehalen skal være kuttet mellom niende og tiende ledd, være fri for rester av endetarm og trimmet for overflødig fett. Storfehale er en delikatesse, og gir en fantastisk suppe eller kraft til sauser. Trenger lang koketid.
Tertit sa for siden:
Mektig imponert jeg! Syns du er tøff som kjøper noe såpass sært uten å helt vite hva du skal bruke det til. Tror nok at du har gjort et lurt kjøp. :ja: Leser jo masse om oksehalesuppe på "penere" steder. Det er sikkert godt. Må få høre hva du bruker de til og om det ble vellykket da.
Maylen sa for siden:
:knegg: Dette var dagens.
Tenk å kjøpe noe sånt uten å vite hva man skal gjøre med det?
Spennende da, håper du finner ut menyen. Vil gjerne ha bilder og oppskrift (med personlig bedømmelse) etterpå.
Acsa sa for siden:
Oksehaleragu! Det pleide mormor å lage, det var kjempegodt. :) Men ja, vi snakker en suppe/gryte av noe slag.
Veronal sa for siden:
Jeg koker kraft av oksehale.
Salt sa for siden:
Du lager oksehalegryte! :jupp:
Til 4- 6 personer:
1,5 kg oksehale delt i 3- 4 cm tykke skiver
1 stor, rød chili, ev. renset for frø, finhakket
2 små, røde chili (fuglenebbchili, thai-chili eller piri-piri-chili), ev. renset for frø, finhakket eller knust
1 fedd hvitløk, knust
1 sjalottløk, knust
1 ts finhakket, fersk ingefær
1 ts svart hel pepper, knust
1 ts korianderfrø, knust
2 ts brunt sukker
olje til steking, helst palmeolje
2/3 ts nyrevet muskat, eller mer etter smak
500- 750 gram poteter, avhengig av hvor mange retten skal mette, skrelt og delt i 2- 3 cm store biter
4 kaffir limeblader, forsiktig knust
3 ss søt soyasaus
1 ss mørk soyasaus
salt og nymalt svart pepper etter smak
Bruk en liten, skarp kniv for å fjerne overflødig fett fra oksehalen.
Knus chili, hvitløk, sjalottløk, ingefær, svart pepper, korianderfrø og sukker i en morter, eller grovmal alt i en kjøkkenmaskin eller gjennom en kjøttkvern.
Varm olje i en vid gryte over middels høy varme. Brun oksehalene, i flere omganger, i omtrent 10 minutter. Legg alt kjøttet tilbake i gryta, ha oppi krydderblandingen og stek alt sammen i 5 til 7 minutter.
Tilsett halvparten av muskaten og nok vann til å dekke kjøttet med ca. 2 cm. Kok opp, senk varmen og la småkoke uten lokk i omtrent 2 1/2 time til kjøttet nesten faller fra hverandre. Pass på så gryta ikke koker tørr. Tilsett litt mer vann om nødvendig. Hvis du må la gryta stå uten tilsyn, er det best å la det koke med lokk. I så fall fjerner du lokket mot slutten og koker inn væsken til en tykk saus. Du kan godt fjerne beina, men jeg pleier å la dem ligge.
Tilsett poteter, limeblader og soyasaus. Bland godt og la det småkoke til potetene er møre. Krydre med resten av muskaten, salt og pepper etter smak.
LilleRosin sa for siden:
Åh, det hørtes godt ut. Takk Salt!
Shamu sa for siden:
:knegg: Du er god da!
Håper på å få rapport etter endt middag! :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.