Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veldig god oppskrift på sjokolademuffins?

#1

Tangerine sa for siden:

Det må vare en virkelig god, ikke bare muffins med brunfarge :)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Da lager du sånne seige, amerikanske snaddermuffins. Ikke piske eggedosis!
www.detsoteliv.no er det mange gode, jeg anbefaler virkelig "kladdemuffins"! Vil du ha dem litt luftigere, som de du kjøper i butikken (de de store, Aunt Mabels), lager du disse:

Tørre ingredienser:
4.8 dl hvetemel
1.5 dl sukker (brun farin eller rørsukker er topp)
3 store ts bakepulver

Våte ingredienser:
2.5 dl melk
0.75 dl rapsolje eller annen lett olje
1 stort egg

Bland tørre og våte ingredienser i hver sin bolle. Hell det våte over det tørre og rør lett sammen, det skal bare såvidt blandes. Ellers kan de ferdige muffinsene bli seige og kompakte. Sett papirformer i muffinsbrett og fyll dem helt opp (det blir 12 vanlige muffins av denne porsjonen). Stekes ved 200–225 grader i 12-15 minutter.

Variasjoner: Noen spiseskjeer kakao og/eller en hakket sjokoladeplate kan blandes i de tørre ingrediensene. Eller et par desiliter bær, eller kanel eller annet krydder, eller mandler, nøtter, rosiner etc. Most banan, vaniljeekstrakt, syltetøy eller annet kan blandes i de våte ingrediensene. (Kan være lurt med en liten dæsj ekstra mel i så fall.)


#3

Tangerine sa for siden:

Takk Iset, du er en knupp ;)

Med brun farin, mener du da den seige?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg har brukt den seige. Men du kan nok bruke hvilken som helst type. :)


#5

Tangerine sa for siden:

12 vanlige muffins, det vil si de små formene?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Nå er det så lenge siden jeg laget disse ... Kanskje det er små ja? Jeg bruker bare store former og får det antallet jeg får, tror kanskje det blir rundt 8 stk.


#7

Tangerine sa for siden:

Brukte store, og det ble 11 :) De så proffe ut, men jeg har ikke smakt dem ennå.

Kladdemuffins smakte jeg imidlertid på, og det var utrolige! Anbefales virkelig, og det tar bare et par minutter å lage. Jeg lagde røren mens de store muffinsene (?) stod i ovnen.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja de er knallgode, som konfekt. :D Jeg pleier å lage kakevarianten, altså kladdekake. Mannen er helt vill etter den og hater egentlig når jeg lager den for han spiser seg dårlig.


#9

Tante Sofie sa for siden:

Korleis lagar du kakevarianten? Høyres godt ut! Muffinsane er jo suuuupergode! :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.