Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har 800 gram flatbiff av storfe...

#1

lavendely sa for siden:

.....hva lager jeg?

Har kanskje lyst til å lage en god gryte, men mangler en god oppskrift.



#3

Kneazle sa for siden:

Denne lagde mamma en gang, veldig god:

Kjøttgryte fra Burgund

Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
ca 700 g flatbiff
smør/margarin til steking
1½ ts salt
½ ts pepper
ca. 4 dl rødvin
ca. 3 dl kraft
1 laurbærblad
1 stilk timian, evt.
1 ts tørket
2 gulrøtter
8-10 småløk
eventuelt 2 løk
150 g bacon
ca. 200 g sopp

                          <strong>Fremgangsmåte:</strong>

Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper. Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter, ris eller godt brød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.