Jeg fikk smake det hos ei venninne en gang. Gratinerte blomkålshoder med bacon og hvit saus. Sikkert ikke så vanskelig, men noen som har laget det og som kan komme med en kort oppskrift?
Ca 4 porsjoner
Rens blomkålhodet og skyll det godt i kaldt vann. Kok opp vann og tilsett salt, ca. 2 ts pr. liter vann. Legg i blomkålhodene, og la dem småkoke i ca. 10 min. Rens og skyll vårløken, og kutt den i tynne ringer. Stek strimlet bacon på svak varme til det blir sprøtt.
Hvit saus:
Smelt smør i en kjele, og tilsett mel. Rør inn melken litt etter litt (evt. reduser melken og erstatt med litt tørr hvitvin). Tilsett ca. 200 g revet Synnøve Gulost og litt revet muskat. Smak til med buljong, salt og kvernet sort pepper. Legg blomkålen i en ildfast form, og dryss på vårløk og litt av baconet. Hell over den hvite sausen og dryss resten av osten på toppen. Gratiner i forvarmet stekeovn på ca. 200°C i 10-15 min. Dryss på resten av baconet før servering. Serveres med godt brød
Dynk med diesel, og topp med en god dæsj napalm. Gratiner i 8 timer ved 1100 grader i et kremeringsanlegg nær deg. Sop opp restene og senk dem i Stillehavet i en blyforet betongkiste. Vend om, og snu deg aldri tilbake.
Jeg gir blomkål og brokoli et kjapt oppkok, og legger det i ei ildfast form. Steker bacon i små terninger (stekt fersk sopp er også godt), og lager en tykk hvit saus med masse hvit pepper. Heller hvitsausen over blomkål, brokoli og bacon, strør over ost og gratinerer i ovnen til osten er gylden.
Det er jo bacon til da. Jeg bruker iallefall det.
Og brød.
Men man kan sikkert ha salat og. Men dette er liksom ikke helt sånn fullverdig middag for meg, men mer sånn kosemat. :jupp:
Et par blomkålshoder holder nok til 3-4 personer.
Og en 2-300 bacon.
Du Toro-posedamen, du vet at dette faktisk finnes i pose i frysedisken...:D Og den var god, fant den plutselig når jeg skulle ha noe kjapt på ferie i Lofoten.
Hihi! Jada, det er mer som tilbehør til middag, god som sagt.
Du lager jo et mer måltid ut av det, og hjemmelagd er alltid best.
Focaccia må jo være godt til dette: DETTE TRENGER DU:
50 g gjær
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
2 ts salt
1.5 dl god olivenolje
2 ts honning
Maldonsalt
Rosmarin
SLIK GJØR DU:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett mel, salt og honning.
Elt godt. For hånd tar dette ca 10 minutter. Tilsett 1-2 ss av oljen helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30- 45 min, til dobbel størrelse.
Fordel deigen over i en bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. Prikk hull i deigen med fingrene og hell over olivenolje og strø over litt maldonsalt. La deigen etterheve under plast ca 40 min, til olje har trukket inn i deigen.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 ºC i ca 30min. Dryss over rosmarin når det gjenstår 10 minutter av steketiden.
Ta brødet over på rist. Drypp over noen klunker av din beste ekstra virgin olivenolje over focaccia-brødet.
Guniss- Jeg har faktisk ikke opparbeidet meg noen gode base av oppskrifter på krydder brød.
Kanskje det er en aktuell tråd her på FP.
Jeg elsker krydderbrød, men de jeg har prøvd å bak blir ikke så veldig gode.
Har bakt ett godt da. Skal se på kjøkkenet om jeg finner oppskriften etterpå.
Focaccia brødet til Lykken så jo godt ut da! :jupp:
Jeg deler blomkål i biter, koker i lettsaltet vann, har over i ildfast form og heller over tomatsaus med bacon, urter og parmesan. Ost over det og i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.
Svigerfamilien trodde jeg hadde laget det selv når jeg brukte posen på ferie, la også ekstra ost og etc oppi. Fniis, jeg måtte jo tilstå.
Ja, hva er det med dem. Jeg gjør som mamma alltid gjorde med meg, bare lesser oppå tallerken hans og ser strengt på ham med en kommentar om at man ALLTID må spise grønnsaker til middag. :knegg:
Denne retten elsker jentene mine og vi skal faktisk ha det i dag. Jeg koker/trekker blomkålene litt og legger de halve i ildfast form. Viktig å få av allt vannet. Har over hvit saus, bacon terninger, reker og ost på toppen. Ved siden av bruker vi mandelpoteter. Nydelig.
Min mann er heller ikke overbegeistret for blomkål og brokkoli, han spiser litt da, men har aldri lyst på det.
Det er derimot mine yndlingsgrønnsaker.
Og denne retten er kjempegod, hjemmelaget da, og det er jo så kjappt og enkelt.
Forøvrig så er det bare jeg som spiser blomkål og brokkoli. Storebror har nettopp begynt å spise det, til nå har det bare ligget igjen på tallerkenen. Lillesøster får frysninger og grøsser når hun putter brokkoli i munnen. :knegg: Mora bare later som ingenting og spiser videre. :plystre:
Kokte to blomkål i grønnsaksbuljong, mens det kokte laget jeg den hvite sausen. Der hadde jeg oppi hvitløksmør. Når blomkålen var kokt i ca ti minutter, la jeg den i en ildfast form. Så drysser jeg bacon over, ( kjøpte ferdig jeg :sparke: ) og helte sausen over.
Så drysser jeg ost på toppen! Det ble veldig bra..
Ved siden av hadde vi to svinekoteletter..
Gubben spiser brokkoli. Litt iallefall. Har til og med fått han til å like gulrot. :stolt:
Etter å ha vært hos svigers og smakt hennes ihjel kokte gulrøtter skjønner jeg jo hvorfor han i utgangspunket var skeptisk. :knegg:
Den blomkålretten er kjempe god! Den går på høykant ned hos mannen her i huset. MEN brokkoli derimot, nei det er giftig og vi kan dø av det, mener han.. Kan ikke ha det oppi samme bolle som annen mat han skal spise... mannfolk! :rolleyes:
Jeg husker at hun godeste håper-det-vil-smake-vel-bekomme-Wenche hadde en oppskrift hvor det ble brukt baconost til gratineringen. Jeg tror jeg har solgt boka. :glemsk:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.