Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gratinerte blomkål?

#1

Nessie sa for siden:

Noen som har oppskrift på dette?

Jeg fikk smake det hos ei venninne en gang. Gratinerte blomkålshoder med bacon og hvit saus. Sikkert ikke så vanskelig, men noen som har laget det og som kan komme med en kort oppskrift?

:blafre:


#2

Nessie sa for siden:

Ah!
Fant en oppskrift på nett! :jupp:

Ca 4 porsjoner Rens blomkålhodet og skyll det godt i kaldt vann. Kok opp vann og tilsett salt, ca. 2 ts pr. liter vann. Legg i blomkålhodene, og la dem småkoke i ca. 10 min. Rens og skyll vårløken, og kutt den i tynne ringer. Stek strimlet bacon på svak varme til det blir sprøtt. Hvit saus: Smelt smør i en kjele, og tilsett mel. Rør inn melken litt etter litt (evt. reduser melken og erstatt med litt tørr hvitvin). Tilsett ca. 200 g revet Synnøve Gulost og litt revet muskat. Smak til med buljong, salt og kvernet sort pepper. Legg blomkålen i en ildfast form, og dryss på vårløk og litt av baconet. Hell over den hvite sausen og dryss resten av osten på toppen. Gratiner i forvarmet stekeovn på ca. 200°C i 10-15 min. Dryss på resten av baconet før servering. Serveres med godt brød


#4

Blå sa for siden:

Jeg deler blomkålen i buketter og koker den lett med grønnsaksbuljong i vannet.

Lager hvit saus med omtrent like mye melk og blomkål kraft.

Steker bacon og deler opp i tynne strimler.

Deler to egg, pisker hvitene og blander plommen i den hvite sausen.

Blander blomkålbuketter, baconstrimler og hvit saus. Rører forsiktig inn den piskete eggehviten.

Steker i ca 5-10 min i ovn.

Det er veldig godt med naturris eller bulgur til.


#5

Mauser sa for siden:

Blomkål er satans verk.

Dynk med diesel, og topp med en god dæsj napalm. Gratiner i 8 timer ved 1100 grader i et kremeringsanlegg nær deg. Sop opp restene og senk dem i Stillehavet i en blyforet betongkiste. Vend om, og snu deg aldri tilbake.


#6

Søster sa for siden:

Nam! Og takk for påminnelsen, jeg hadde jo glemt at jeg kjøpte blomkål i går.


#7

Canisa sa for siden:

Jeg gir blomkål og brokoli et kjapt oppkok, og legger det i ei ildfast form. Steker bacon i små terninger (stekt fersk sopp er også godt), og lager en tykk hvit saus med masse hvit pepper. Heller hvitsausen over blomkål, brokoli og bacon, strør over ost og gratinerer i ovnen til osten er gylden.

Serveres med godt brød og god rødvin. :nam:


#8

Nessie sa for siden:

:catfight:


#9

Nessie sa for siden:

Takk for flere oppskrifter! :nam:
Dette er godt altså.


#10

Obelix sa for siden:

Du og mannen min har nok mye å snakke om.
Ta med Broccoli også.


#11

Manga sa for siden:

Nam, jeg elsker blomkål så dette skal prøves. Høres jo kjempegodt ut.


#12

Nessie sa for siden:

Min mann og. :knegg:
Så dette er til jentekveld.


#13

Nessie sa for siden:

Så vil jeg GJERNE ha en god oppskrift på brød til?!!
Hvitløksbaguetter? Spinat? Noe spennende. :jupp:


#14

Shamu sa for siden:

Spiser man bare dette uten kjøtt eller noe til? Er det det som er hovedretten?
Det hørtes knallgodt ut da.. men jeg savna liksom noe til... :sparke:

:klipper og limer og lagrer under FP-oppskrifter:


#15

Shamu sa for siden:

Forresten Guniss - Står det noe om hvor mye av alt som skal i?


#16

Nessie sa for siden:

Det er jo bacon til da. Jeg bruker iallefall det.
Og brød.
Men man kan sikkert ha salat og. Men dette er liksom ikke helt sånn fullverdig middag for meg, men mer sånn kosemat. :jupp:

Et par blomkålshoder holder nok til 3-4 personer.
Og en 2-300 bacon.



#18

Lykken sa for siden:

Du Toro-posedamen, du vet at dette faktisk finnes i pose i frysedisken...:D Og den var god, fant den plutselig når jeg skulle ha noe kjapt på ferie i Lofoten.


#19

Shamu sa for siden:

Thanks! :blomst:

Tenker at noen gode stekte pølser til må jo være god. Sånne "Idsøe" pølser vi har her i Stavanger, med mye spennende smak.

Må teste!


#20

Nessie sa for siden:

:eek:
Det er jo ikke det samme. :niks:

Jeg har sett at det finnes gratinerte blomkål, men det er liksom som tilbehør. Dette med hele hoder blir noe annet ?

Shamu: du din baker: gi meg en god oppskrift på hvitløksbaguetter, spinatbaguetter etc?? :D


#21

Lykken sa for siden:

Hihi! Jada, det er mer som tilbehør til middag, god som sagt.
Du lager jo et mer måltid ut av det, og hjemmelagd er alltid best.
Focaccia må jo være godt til dette:
DETTE TRENGER DU:
50 g gjær
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
2 ts salt
1.5 dl god olivenolje
2 ts honning
Maldonsalt
Rosmarin

SLIK GJØR DU:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett mel, salt og honning.
Elt godt. For hånd tar dette ca 10 minutter. Tilsett 1-2 ss av oljen helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30- 45 min, til dobbel størrelse.

Fordel deigen over i en bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. Prikk hull i deigen med fingrene og hell over olivenolje og strø over litt maldonsalt. La deigen etterheve under plast ca 40 min, til olje har trukket inn i deigen.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 ºC i ca 30min. Dryss over rosmarin når det gjenstår 10 minutter av steketiden.

Ta brødet over på rist. Drypp over noen klunker av din beste ekstra virgin olivenolje over focaccia-brødet.

Avkjøl brødet på rist.


#22

Nessie sa for siden:

Focaccia ja.. kanskje det! :jupp:
Thanks!


#23

Benzo sa for siden:

:mimrer, det var tider da vi spiste gratinert blomkål og drakk øl kl. 05.00 på Søstrene Larsen, som hadde oppe til kl. 07.00.: :rørt:


#24

Shamu sa for siden:

Guniss- Jeg har faktisk ikke opparbeidet meg noen gode base av oppskrifter på krydder brød.
Kanskje det er en aktuell tråd her på FP.

Jeg elsker krydderbrød, men de jeg har prøvd å bak blir ikke så veldig gode.
Har bakt ett godt da. Skal se på kjøkkenet om jeg finner oppskriften etterpå.

Focaccia brødet til Lykken så jo godt ut da! :jupp:


#25

Nessie sa for siden:

Jeg husker jeg bakte baugetter med spinat en gang. De var så saftige og gode. Men jeg finner ikke oppskrift.


#26

Arran sa for siden:

Jeg deler blomkål i biter, koker i lettsaltet vann, har over i ildfast form og heller over tomatsaus med bacon, urter og parmesan. Ost over det og i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Bruker jeg de posene tilsetter jeg skinke eller bacon, og ost. Nam.

Hva ER det med mannfolk og blomkål/brokkoli? Min mann takler heller ingen av delene, han klarer ikke lukta engang.


#28

Obelix sa for siden:

Eller full biffmiddag kl.06 om morgenen.


#29

Benzo sa for siden:

:knegg:


#30

Lykken sa for siden:

Svigerfamilien trodde jeg hadde laget det selv når jeg brukte posen på ferie, la også ekstra ost og etc oppi. Fniis, jeg måtte jo tilstå.

Ja, hva er det med dem. Jeg gjør som mamma alltid gjorde med meg, bare lesser oppå tallerken hans og ser strengt på ham med en kommentar om at man ALLTID må spise grønnsaker til middag. :knegg:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Den tilnærmelsen har jeg også prøvd. Nyttet ikke. :knegg:


#32

Mauser sa for siden:

Åpenbar skilsmissegrunn.


#33

Michelle sa for siden:

Denne retten elsker jentene mine og vi skal faktisk ha det i dag. Jeg koker/trekker blomkålene litt og legger de halve i ildfast form. Viktig å få av allt vannet. Har over hvit saus, bacon terninger, reker og ost på toppen. Ved siden av bruker vi mandelpoteter. Nydelig.


#34

Manga sa for siden:

Jeg har også en mann som hater blomkål og brokkoli. Kan ikke skjønne det, det er mine yndlingsgrønnsaker.


#35

Aminta sa for siden:

Min mann er heller ikke overbegeistret for blomkål og brokkoli, han spiser litt da, men har aldri lyst på det.
Det er derimot mine yndlingsgrønnsaker.
Og denne retten er kjempegod, hjemmelaget da, og det er jo så kjappt og enkelt.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Den har jeg hørt før ja. :knegg:


#37

Kneazle sa for siden:

Min mann liker gratinert blomkål. Og brokkoli.:stolt:


#38

Alexy sa for siden:

Og at man som forelder skal gå foran som et godt eksempel. :nemlig:


#39

Alexy sa for siden:

Forøvrig så er det bare jeg som spiser blomkål og brokkoli. Storebror har nettopp begynt å spise det, til nå har det bare ligget igjen på tallerkenen. Lillesøster får frysninger og grøsser når hun putter brokkoli i munnen. :knegg: Mora bare later som ingenting og spiser videre. :plystre:


#40

Superior sa for siden:

Laget dette i dag, og det ble veldig godt..

Jeg laget en litt annen vri tror jeg..

Kokte to blomkål i grønnsaksbuljong, mens det kokte laget jeg den hvite sausen. Der hadde jeg oppi hvitløksmør. Når blomkålen var kokt i ca ti minutter, la jeg den i en ildfast form. Så drysser jeg bacon over, ( kjøpte ferdig jeg :sparke: ) og helte sausen over.
Så drysser jeg ost på toppen! Det ble veldig bra..
Ved siden av hadde vi to svinekoteletter..


#41

krystallklart sa for siden:

I vårt hus er det jeg som bestemmer hva vi liker.
Min mann spiser da selvsagt både blomkål og brokkoli. :stolt:


#42

Nessie sa for siden:

:highfive:
Hørtes godt ut! Hvitløk funker jo over alt :D


#43

KristinS sa for siden:

Min også. :D


#44

Nessie sa for siden:

Gubben spiser brokkoli. Litt iallefall. Har til og med fått han til å like gulrot. :stolt:
Etter å ha vært hos svigers og smakt hennes ihjel kokte gulrøtter skjønner jeg jo hvorfor han i utgangspunket var skeptisk. :knegg:


#45

KristinS sa for siden:

Ingen grønnsaker er gode når de blir kokt for mye. :nemlig:


#46

Metalpus sa for siden:

Den blomkålretten er kjempe god! Den går på høykant ned hos mannen her i huset. MEN brokkoli derimot, nei det er giftig og vi kan dø av det, mener han.. Kan ikke ha det oppi samme bolle som annen mat han skal spise... mannfolk! :rolleyes:


#47

Irma sa for siden:

Jeg husker at hun godeste håper-det-vil-smake-vel-bekomme-Wenche hadde en oppskrift hvor det ble brukt baconost til gratineringen. Jeg tror jeg har solgt boka. :glemsk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.