Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Troika-kake

#1

Obelix sa for siden:

Trenger oppskrift på denne kaka.

Finner ikke igjen min og husker ikke hvem jeg fikk den av.

Er det noen som har den så blir jeg glad :nemlig:


#2

Shamu sa for siden:

Å hjelp.... finnes det? :dåne:

Jeg som elsker Troika!


#3

Libra sa for siden:

:nam: Venter spent.


#4

Obelix sa for siden:

Ja det finnes.
Har aldri laget den selv, men det er noe nøttebunn greier med sjokolade/nougatfyll og gele på toppen.

Irriterer meg at jeg ikke husker hvem jeg fikk den av.



#6

Obelix sa for siden:

Kvasir er en fin ting. :nemlig:

Jeg fant :D

Her til glede for også andre.


#7

Obelix sa for siden:

Tror det er noe galt med linken din.
Men nå har jeg funnet et annet sted.


#8

Tjorven sa for siden:

Beklager feil i linken.

Er det noen som gidder å regne ut antall kalorier i den kaka? Jeg har lyst på, men bør skremmes fra å lage den.


#9

Obelix sa for siden:

Se under.
Dataen oppfører seg rart i dag


#10

Obelix sa for siden:

:fortrenger:


#11

trøtt sa for siden:

Du er ond. Gjett hva jeg må bake i helga. :sur:


#12

Benzo sa for siden:

Har laget Troika kake en gang, aldri mer. Møkkajobb å blande inn Troikaen og kaka smakte slett ikke Troika. :snurt:


#13

Obelix sa for siden:

Det sier du bare for å skremme Tjorven fra å lage den :nemlig:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg laget mange ganger. Jeg synes den smaker Troika jeg da, men arbeid er det virkelig. Jeg har brukt denne oppskriften:

Bunn:
200 g. malte mandler
200 g. melis
1 ts. bakepulver
3 eggehviter - Stivpiskes, bland det øvrige i denne.

Trøffelkrem:
75 g. melis
1 dl. vann - kokes til en seig masse (ca. 8 min.)
3 eggeplommer - piskes - melissemassen has i litt etter litt
150 g. romtemperert smør - røres inn litt etter litt
1 ss. kakao - tilsettes til slutt.
Smør halvparten av kremen på nederste lag av kaken. Sett kaken kjølig før Gelèen has på.

1 pk. jordbær/bringebærgelè lages av 3 dl. vann.
La den halvstivne og ha den over trøffelkremen. Når den har stivnet, legg over resten av trøffelkremen.

250 g. marsipan kjevles ut og legges på trøffelkremen.

Glasur:
1 plate kokesjokolade
1/2 plate lys kokesjokolade
2 ss. delfiafett
Smeltes på svak varme, avkjøles noe og ha det over kaka. Pynt med troikabiter!


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har også laget Bountykake og Snickerskake, men Troikaen er best, synes jeg.


#16

Obelix sa for siden:

Denne er til rundform ikke sant? Ca. 24 cm eller?



#18

Benzo sa for siden:

Den til iset så kjempegod ut. I den jeg lagde var der ferdige Troikaer som skulle mixes inn i røra. Prøv å mix Troika, uten at hele skiten setter seg fast i vispa. Kul umulig. :nemlig:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Oj, nei det høres litt verre ut, haha. Tror det er en slik på detsøteliv. Nei, denne er veldig god. Litt arbeid, men verdt det. Ps; sett kaka litt i fryseren mellom lagene. Lettere å få marsipan og gele pent når kaka ikke er så myk.


#20

Shamu sa for siden:

Denne hørtes faktisk litt avansert ut....
Tror jeg legger den på hylla over fremtidige prosjekter.. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.