Jeg handlet inn kremfløte for å lage kaker til bursdagen sist helg, men siden både min mor og bestemor hadde med seg kaker, ble det ikke til at jeg bakte alt jeg hadde tenkt.
Så da sitter jeg her da, med mye kremfløte, og ikke aner hva jeg skal gjøre med den. Jeg prøver å spise magert i hverdagen, så det er ikke så lurt å ha den i middagen heller.
Noen som har noe tips om hva jeg kan gjøre med den? Noe jeg kan lage for å fryse ned? Noe jeg kan lage der kaloriene i fløten forsvinner? :p
Du kan fryse det. Jeg har ikke forsøkt selv, men har blitt fortalt at du godt kan fryse fløte for å bruke den senere. Den blir helt fin og kan piskes til krem etter frysing.
Tusen takk for mange gode tips. :)
Spørs om det ikke blir fiskesuppe til middag i dag da.
Eldste hadde nok elsket å få være med å lage is også, og restene skal haes i isterningspose.
Ja, det er mye fløte vi snakker om her. :humre:
Det er faktisk bare å blande et glass salsa og en boks fløte. :knegg: Mengden av disse to tingene bare regulerer du etter smak. Og så har jeg i biter med stekt kylling. :nam:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp 1 dl fløte med 100 gram sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. La det koke i ett minutt. Trekk kjelen av plata, klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme fløten. Ha i resten av fløten. Sil fløteblandingen når du heller den over i porsjonsskåler eller en randform. Jeg pleier å doble oppskriften og så har jeg den i en tupperware-randform som tar en liter.
Jordbær- eller bringebærsaus til.
3-400 gram bær, bruk gjerne frosne.
Bruk stavmikser og ha i litt melis og sitronsaft. Jeg vet ikke hvor mye. Kanskje 100 gram melis og 2 ss sitronsaft? Skal det være ekstra fint, siler du av bringebærfrøene.
Regner med at du sikkert har brukt fløten allerede, men her er i alle fall oppskrift på en vanvittig god kyllinggryte, med ikke altfor mange ingredienser:
Indonesisk kyllinggryte (4 pers)
3-4 kyllingfileter i biter
1 liten fløte
1 glass mangochutney (jeg foretrekker "hot")'
2 ts sambal olek
cashew- eller peanøtter
evt. rosiner
Stek kylliingfilet og legg i ildfast form (du kan med hell bruke ferdigstekte kyllinglår).
Bland mangochutney, fløte og sambal olek, og hell over kyllingen (ha i rosiner hvis du liker det).
Sett i stekovn på 200 grader i 20 min. Serveres med ris, og ha over litt nøtter
Det er en sånn chillipasta du får kjøpt på glass. De selges på vanlige matbutikker (i alle fall hos de med litt bredere utvalg). Står som regel sammen med mangochutneyen ;)
Må bare berømme Plutti for oppskriften på Indonesisk kyllinggryte. Denne falt virkelig i smak! Og takk til Hannah for at hun fikk samlet gode tips på ett sted - hadde nemlig også mye fløte til overs :blomst:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.