Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har mye fløte til overs

#1

Hannah sa for siden:

Jeg handlet inn kremfløte for å lage kaker til bursdagen sist helg, men siden både min mor og bestemor hadde med seg kaker, ble det ikke til at jeg bakte alt jeg hadde tenkt.

Så da sitter jeg her da, med mye kremfløte, og ikke aner hva jeg skal gjøre med den. Jeg prøver å spise magert i hverdagen, så det er ikke så lurt å ha den i middagen heller.

Noen som har noe tips om hva jeg kan gjøre med den? Noe jeg kan lage for å fryse ned? Noe jeg kan lage der kaloriene i fløten forsvinner? :p


#2

Shamu sa for siden:

Jordbær med fløte. Det er jo knallgodt! Inviter naboene over, så får den bein å gå på ;)


#3

safran sa for siden:

Du kan jo lage is?


#4

Lykken sa for siden:

Kremet fiskesuppe!


#5

Angelique sa for siden:

Dersom jeg har for mye kremfløte, heller jeg det i slike isterning fryseposer og fryser de ned.
Supre til feks sauser og supper.


#6

trøtt sa for siden:

Jeg ville lagd is/iskake.


#7

Bokormen sa for siden:

Jeg hadde laget kyllinggryte med salsa-og fløtesaus. :nam: Veldig enkel og overraskende god.


#8

Libra sa for siden:

Du kan fryse det. Jeg har ikke forsøkt selv, men har blitt fortalt at du godt kan fryse fløte for å bruke den senere. Den blir helt fin og kan piskes til krem etter frysing.


#9

Hannah sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips. :)
Spørs om det ikke blir fiskesuppe til middag i dag da.
Eldste hadde nok elsket å få være med å lage is også, og restene skal haes i isterningspose.
Ja, det er mye fløte vi snakker om her. :humre:


#10

Hannah sa for siden:

Har du oppskrift? :blafre:


#11

Søster sa for siden:

Fløtekarameller.


#12

Bokormen sa for siden:

Det er faktisk bare å blande et glass salsa og en boks fløte. :knegg: Mengden av disse to tingene bare regulerer du etter smak. Og så har jeg i biter med stekt kylling. :nam:


#13

Hannah sa for siden:

Åh det er jo så godt, men farlig for en søtmons som meg. :o Aha. :D Må prøves en gang. :ja:


#15

Hannah sa for siden:

:knegg: Da hadde jeg iallefall sluppet å spise det selv. :liker ikke smør:

#16

KristinS sa for siden:

Du kan jo ha fløte i vaffelrøre.
Og om du har i grovt mel og evnt havregryn så blir det ikke så halvgærent usunt alikevel.


#17

Nenne sa for siden:

Lag panna cotta. :nam:


#18

Marge sa for siden:

Sjokolademousse, utrolig enkelt og godt.


#19

Ole Brumm sa for siden:

Oppskrift. :blafre:

Hjemmelaget is er knallgodt da.


#20

Nenne sa for siden:

1/2 liter fløte
100 gram sukker
2,5 plater gelatin
1 vaniljestang

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp 1 dl fløte med 100 gram sukker og en delt og utskrapet vaniljestang. La det koke i ett minutt. Trekk kjelen av plata, klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme fløten. Ha i resten av fløten. Sil fløteblandingen når du heller den over i porsjonsskåler eller en randform. Jeg pleier å doble oppskriften og så har jeg den i en tupperware-randform som tar en liter.

Jordbær- eller bringebærsaus til.

3-400 gram bær, bruk gjerne frosne.
Bruk stavmikser og ha i litt melis og sitronsaft. Jeg vet ikke hvor mye. Kanskje 100 gram melis og 2 ss sitronsaft? Skal det være ekstra fint, siler du av bringebærfrøene.


#21

Plutti sa for siden:

Regner med at du sikkert har brukt fløten allerede, men her er i alle fall oppskrift på en vanvittig god kyllinggryte, med ikke altfor mange ingredienser:

Indonesisk kyllinggryte (4 pers)

3-4 kyllingfileter i biter
1 liten fløte
1 glass mangochutney (jeg foretrekker "hot")'
2 ts sambal olek
cashew- eller peanøtter
evt. rosiner

Stek kylliingfilet og legg i ildfast form (du kan med hell bruke ferdigstekte kyllinglår).
Bland mangochutney, fløte og sambal olek, og hell over kyllingen (ha i rosiner hvis du liker det).
Sett i stekovn på 200 grader i 20 min. Serveres med ris, og ha over litt nøtter

:nam:


#22

Lykken sa for siden:

Åh, det hørtes godt ut! jeg også liker mangochutney HOT best.
Men hva er sambal olek?


#23

Plutti sa for siden:

Det er en sånn chillipasta du får kjøpt på glass. De selges på vanlige matbutikker (i alle fall hos de med litt bredere utvalg). Står som regel sammen med mangochutneyen ;)


#24

-ea- sa for siden:

Og når man har kastet tre pakker kremfløte i fryseren,
så tar man dem opp og bruker dem på hva?
(hvem tenkte vel på fryseterninger?)


#25

Libra sa for siden:

En kake vel. :D Du kan piske krem av fløte som har vært frosen. Hvis du skal ha pisket krem til noe da vel og merke.


#26

Lille persille sa for siden:

Må bare berømme Plutti for oppskriften på Indonesisk kyllinggryte. Denne falt virkelig i smak! Og takk til Hannah for at hun fikk samlet gode tips på ett sted - hadde nemlig også mye fløte til overs :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.