Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit saus- litt spinn-off fra gratinerte blomkålstuingen

#1

Superior sa for siden:

Har prøvd å søke her nå, men finner ingen nøyaktige mål..:o

Jeg tenkte å mekke den gratinerte blomkålsaken til Guniss, men jeg trenger NØYAKTIGE mål på den hvite sausen!

Hvor mye trenger jeg til en slik stuing? Hva er en god basis oppskrift, som jeg kan øke på? Feks, hva er mengden så jeg kan lage en helt grei saus til 3-4 personer?
Totalt novise


#2

Lykken sa for siden:

Basis hvit saus:
Hvit saus:
1 ss margarin/smør
2 ss hvetemel
2 dl lettmelk og 2 dl kraft/buljong avhengig av du skal ha til
1/4 ts pepper

Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og kraft/buljong. Kok i 5 min. Smak til med salt, pepper og evnt annet krydder.


#3

Superior sa for siden:

ikke mer enn en ss smør ? ojda.. Jeg tenkte noe sånt som 100 gram :knegg:

Så godt å ha FP :lykkelig:


#4

Lykken sa for siden:

Jeg skrev feil. :o
Du kan godt ta 3 ss smør og 4 ss mel og bruk mer melk og kraft/buljong ettersom hvor tykk du vil ha sausen. I en grateng vil du vel ha den tykkere, så du kan vel også bytte ut litt av melken med matfløte og ost.


#5

Superior sa for siden:

:knegg:
Osten tenkte jeg å ha på toppen, og ikke blande inn som det står i oppskriften. Men jeg vet ikke..


#6

Lykken sa for siden:

Jeg hadde gjort begge deler. :nemlig:


#7

Superior sa for siden:

Jeg klarte det :tøff: Jeg har debutert som hvit-saus lager i dag, og det gikk kjempe fint!!

Jeg er så stolt :kry:


#8

ElseMarie sa for siden:

Så bra det gikk greit i dag, snart så langer du saus bare på slomp skal du se..;)

jeg har brukt 60 g smør, 60 hvemtmel på 1 liter væske.. både til hvit og brun saus som et utgangspunkt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.