Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Inspirasjon - mat i bursdag

#1

Java sa for siden:

Jeg trenger inspirasjon. Hva skal jeg servere i bursdagselskap? Det er voksne og barn om hverandre, alle skal ha mat. Jeg er lei pøler og pizza og har lyst til å servere noe annet.

Tips? Oppskrifter?


#2

Kanina sa for siden:

lasagne? Det hadde vi i 3-årsfeiringen nå i våres. og man kan gjøre en del på forhånd.


#3

Java sa for siden:

Lasagne har jeg vurdert, men valgt bort denne gangen. Jeg har lyst på noe annet enn pasta også. Noe annet en p-middager, som Fedon kaller det. :knegg:


#4

Veronal sa for siden:

Tapas? Bagels? (Har forsøkt begge deler i selskap m/både voksne og barn og det fungerte strålende - bagelsvarianten var "mekk din egen bagel" - ikke påsmurt.)


#5

Storm sa for siden:

Biff stroganoff er alltid en slager i vår familie. Med erter eller en god salat til. Og baguetter.


#6

Sue sa for siden:

Pai kanskje? Her kan man jo variere med både barnevennlig og litt mer voksent innhold.


#7

Blåbær sa for siden:

Helsteikt laksefilet med rotkaker, agurksalat og rømme?


#8

Tangerine sa for siden:

Hjemmelaget blomkålsuppe med blomkålbuketter og kjøttboller ved siden av skal vi ha :)


#9

Shamu sa for siden:

Taco liker jo både voksne og barn. :jupp:


#10

Nenne sa for siden:

I storesøsters bursdag i sommer hadde vi Kasias tacolodd.


#11

Kneazle sa for siden:

Spyd med kjøttboller, ostebiter, druer, cherrytomater, pølsebiter, agurk, etc. En seigmann på toppen som "dessert" er poppis. Legg en halv vannmelon på et fat og stikk spydene nedi, så ser det ut som et pinnsvin. Dipp - rømme og/eller ketsjupbasert - er essensielt. (Fordeles på hver enkelt tallerken, ellers blir der fort rimelig udelikat.) Serveres med godt brød til.

Pitabrød med masse digg (kjøttdeig, skinke salat, tomat, mais, oliven, ost...) er et alternativ. La dem velge fyll selv. Men pitabrød er kanskje p-middag? :gruble:


#12

Java sa for siden:

Takk for mange gode forslag! Jeg tror jeg kjører spyd-varianten til Emma. Da kan jeg lage alt på forhånd samtidig som gjestene spiser det de har mest lyst på.


#13

Kneazle sa for siden:

:kry:


#14

allium sa for siden:

Sånne spyd har vi også hatt suksess med.


#15

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg har servert kylling quesadilla - en slager blandt både store og små. :jupp:

Serverer med mild salsa, sterk pico de gallo, rømme, guacamole. Det er noe for enhver smak.


#16

vimjer sa for siden:

Ser at du har bestemt deg, men kan likevel nevne hva jeg har erfart er en suksess blant store og små.

Diger bolle med kyllingsalat, inndelt i "avdelinger".
Det vil si diger salatbolle hvor kyliinglårene (evt. stekte fileter) ligger i midten.
Rundt ligger det forskjellige typer slat/grønnsaker "avdelingsvis", slik at alle kan mekke det til etter smak og behag.
Ungene forsyner seg jo gjerne i mais- og agurkavdelingen. :)


#17

Elisabet sa for siden:

Tacolodd ble en stor suksess i bursdagen vi hadde for lillebror her i sommer. :jupp: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?p=755515&highlight=tacolodd#post755515

Jeg bruker Creme Fraiche med hvitløk fra Sans (blir helt nydelig smak), og er såpass lat at jeg bare bruker vanlig tacokrydder pose til karbonadedeigen. :sparke: Men om du bruker krydderpose så husk å bruke mye mindre vann enn det står på posen. Bruker samme mengde som det står i oppskriften med vann. Så har vi sånne vanlige tacoting ved siden av i små skåler. Bare satte alt på et stort bort på kjøkkenet og de gikk og forsynte seg som det passet. Utrolig praktisk i stort bursdagsselskap med familien med både store og små. Så lagde jeg Tacolodd bare i ei stor langpanne.


#18

TheVoice sa for siden:

Lagde horn fylt med ost å skinke til forrige bursdag. Lagde 70 horn til 30 jenter. Det var 4 igjen.


#19

Trolljenta25 sa for siden:

Slik lager jeg Chicken Quesadillas:

Kyllingbryst (skjær opp i biter). Stek dem med fajitakrydder i tre-fire minutter eller til gjennomstekt.
Løk - store hakkede biter, stek til myke
Paprika - hakket, stek til myke
Revet ost

Legg en tortilla på stekebrett. Ha litt revet ost på først (helt ut i kantene), så kylling, løk og paprika. Ha godt med ost oppå og legg en tortilla på toppen. Stek i ovnen på 180 grader i noen minutter, til osten er smeltet. Pass på så ikke tortillaen blir brent. Ta ut av ovnen og skjær opp med en pizzaruller. Bruk forholdsvis store tortillaer, og du får 6-8 biter per.

Server med salsa, rømme, pico de gallo, guacamole. Veldig enkelt og veldig godt.


#20

007 sa for siden:

Her er noen av våre favoritter:

  • Pai
  • Minikoldtbord med hjemmelagde rundstykker, eggerøre, laks, spekemat, potetsalat, karbonader, kyllinglår og forskjellig kjøttpålegg
  • Mosaka
  • Gryterett

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.