I dag fant jeg ut at kokosboller ville vært glimrende fredagsmiddag. Jeg dro på RIMI - og de hadde ikke. Så dro jeg på Kiwi, og der hadde de kun slike med kokosstrø på. Deretter dro jeg på Ultra, hvor de hadde slike med kokos som Kiwi også hadde, samt noen fra Delicato, også med kokosstrø. Hva skjer? Hvor er det blitt av disse med kun sjokoladetrekk? Hvorfor finnes det ikke en eneste sort hos RIMI? Er kokosboller åttitallssnop som er på vei ut? :sjokk:
Øyh, fokuser på det viktige her nå folkens. Er kokosboller på vei ut? (Og ja, jeg liker best de som har ubesudlet sjokoladetrekk.) Før i tiden var det da vitterlig flere varianter i butikken.
Tror du har rett, de er på vei ut.
Husker du at Rimi, for noen år siden, hadde et sånt brett med SMÅ kokosboller? Åtte små med sjokolade, åtte med sjokolade/kokos og åtte med et hint av kaffesmak i. NAM og SAVNE, sier jeg bare. En kokosbolle var akkurat nok til en stoor munnfull.
Har akkurat kommet hjem fra Sverige med en pakke kokosboller med kokosstrø og en med sjokoladeovertrekk. Du må nok til Sverige. Bunnpris har hatt det, men det var en pall også ikke noe mer.
Du trenger ikke dra så langt som til Sverige, jeg vil heller anbefale en tur til kokosbollefabrikken, som det også er linket til over her. Der kan du velge helt selv hvordan du vil ha kokosbollen din, og jeg skal love deg at de er gode.
Du må gå på Den Lille Kokosbollefabrikken på Sagene. Jeg var der senest i dag - kokosboller med lys sjokolade, mørk sjokolade, med mokkafyll, jordbærfyll osv. Og en eller annen har sagt til meg at en kokosbolle ikke har flere kalorier enn et eple. :glis: Synes det høres litt pussig ut, men det er jo ikke alle usannsynligheter man hører man trenger å la være å tro på...
Det er sesongbetont :nemlig:. Jeg lette byen rundt etter kokosboller uten kokos i juli i fjor. Ringte importør og fabrikk og hele greia. De sa jeg måtte vente til høst og vinter, og jeg endte opp med svindyre boller fra den lille kokosfabrikken.
I Sveits får man kokosboller uten kokos i store esker med små boller. Da er det sjokoladetrekk både av lys, mørk og hvit sjokolade. De er god de. :sukk: Det er alt for langt til Sveits.
En hyggelig dame på jobben fortalte meg forleden dag at det går 8 kokosboller på ett wienerbrød. Jeg liker ikke wienerbrød, så jeg har mange, mange kokosboller til gode. Det blir jeg litt lykkelig av å tenke på.
Altzå:
Det er jo bare de bollene med kokosstrø som kan kalles kokosboller.
De uten kokos er negerboller (alternativt fløteboller hvis man skal være PK).
Bor på bjølsen og mener jeg kjenner smaken på de fra sagene veldig godt (:flau:). Av en eller annen merkelig grunn så dumpet jeg innom den på Grønland en dag, og de var IKKE like gode! Ble skikkelig skuffa. Sjokoladen smakte gammel, og var vesentlig tynnere enn den på sagene. Isj isj! Kunne vært et engangstilfelle, men har hørt flere nevne det samme så er skeptisk. Tør ikke prøve på nytt..skuffelsen er bare ikke til å bære igjen :au:.
Kokosboller er utrolig digg, både kokosboller og sjokoladeboller (PK)!
Jeg var imidlertid litt skuffet over noen vi fikk i barselgave (ja, genialt sant?!), som kom fra kokosbollefabrikken.
Men jeg er villig til å gi dem flere sjanser altså! :nemlig:
Jøss, 8 kokosboller på et wienerbrød? Nå er vel wienerbrød stort sett stekt smør, men likevel da! Kokos er vel en grønnsak også (eller er det en frukt, tro? det er ikke et kornslag i allefall..tror jeg :confused:) så kokosboller er vel nærmest sunt da eller?
Sjokoladeboller eller Flødeboller - altså kokosboller uten kokos :veldig PK og sier ikke n-ordet: var å finne på Meny for et år siden ihvertfall. Bare spør mannen min... han var på jakt i Oslo (etter stengetid for Kokosbollefabrikken) da jeg hadde dilla mesteparten av svangerskapet. :o
Fyllet er vel bare eggehviter og sukker. Det er jo fullt av luft, veier lite, og inneholder derfor få kalorier per bolle. Det er ikke kokosmelk i; navnet kommer fra kokosmassen utenpå sjokoladetrekket.
46 kalorier bare :D og det er i kokosboller! Tar man bort kokosen er det vel enda litt mindre? Er kun sukker, gelantin og vann, evnt. eggehvite i bollene, så et tynt sjokoladelag utenpå. Evnt. tynn kjeks i bunn.
Det skal være sånne danske (det er i hvert fall en negerfløtebolle med dansk flagg på) uten kokkos.
De har de på Safari. :lykkelig:
:skal dit i morgen:
Man kan også lage sine egne, det gjorde søsteren min og jeg for mange år siden. Det skulle bli bare noen få i følge oppskriften, men vi endte opp med en 40-50 stk. Her er en oppskrift, jeg vet ikke hvor mange det blir, men det kan jo bli en hyggelig overraskelse.
FREMGANGSMÅTE:
Sukker og vann kokes i 12 min. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann ca 10 min. Bland gelatin og vaniljesukker i sukkerlaken. Avkjøl. Bland sammen alt i kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Smelt kokesjokolade og delfiafett sammen. Ha et over bollene. Strø til slutt over kokos.
:hyper: Og eggehviten inneholder mye protein, som heller ikke er usunt.
Jeg elsker de gode, gamle fra Diplom Is.
Som man med tennene kan løfte sjokoladetrekket av, og nærmest tygge den seige marengsen inni. De pleier å stå ved isdisken der jeg har sett dem, 4 kokosboller pr eske. Da jeg var gravid, kunne jeg spise 3 på rappen!
Veldig mye av maten på Europris der jeg jobbet ihvertfall var utgått på dato. Det var ikke spesielt gode rutiner på rotering og det var ikke mye salg. Heiv en del når jeg ryddet.
Håper det ikke er sånn andre plasser, men lite salg gjør at det kan skje over alt.
Vår Meny har faktisk alltid kokosboller fra Delicato som heter Cocosboll, de her;
Det er de eneste vi kjøper, ingen andre er så gode og ferske i smaken.
De fra Den lille Kokosbollefabrikken er også veldig gode da, og der kan man jo ta noen med skogsbærfyll og mocca og slikt som også er godt.
Min svigermor lager også hjemmelagde kokosboller, mest til jul da. Og de kan fryses! Namnam. Hun brer røra bare ut i en langpanne for avkjøling og skjærer i firkanter når det har blitt stivt. Så har hun over sjokolade og kokos. Gleder meg til jul nå! :nissefnis: