Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fersk basilikum for nybegynnere

#1

Dragen sa for siden:

Jeg har kjøpt min første potte med basilikum i dag. Den luktet så godt.

Hva skal jeg bruke den til? Oppskrifter, noen?

Melke- og glutenfritt, gjerne noe som kan kombineres med morgendagens plan om spaghetti til middag.


#2

liefje sa for siden:

Tomatsalat:
Tomater i passe store biter. Litt smaahakket rödlök hvis du liker. Masse basilikumblader (hele eller revet i store biter), god olivenolje, god eddik, salt og pepper. Enkelt og kjempegodt. Selvsagt ogsaa med mozarella. Den beste er jo med böffelmelk. Det er kanskje mulig ogsaa for dine?

Tomatsaus:
Hvilken som helst tomatsaus med hva du vil ha oppi. Ogsaa masser av basilikumblader oppaa til slutt.


#3

liefje sa for siden:

Eller spaghetti med hjemmelaget pesto:
Basilikumblader, parmesan (det er vel ikke lov hos dere, nei, men jeg tar naa "oppskrift" likevel), pinjekjerner, salt, pepper, hvitlök, olivenolje mikses med stavmikser og blandes i varm pasta.


#4

ElseMarie sa for siden:

Bruker å lage dressing veldig ofte

Rømme
Salt/pepper
sitronsaft
litt sukker
hakket basilikum


#5

Magica sa for siden:

Sett den i en liten bolle med vann slik at den får vann underfra, da varer den lenge. :)


#6

LilleLeo sa for siden:

Åh, lukten er så deilig!


#7

Mauser sa for siden:

www.sofieshus.dk/recipes2/viewRecipe.php?RecipeId=219

Klippet:
Basilikumis

6 pers

¾ liter kaffefløde 9%
150 g florsukker (ca. 3 dl)
6 æggeblommer (str. mellem)
evt. pasteuriserede
6 dl friske basilikumblade
2 spsk fintrevet citronskal
4 spsk friskpresset citronsaft
4 spsk friskpresset limesaft

Bring fløde og florsukker i kog i en tykbundet gryde.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
Pisk æggeblommerne let sammen.
Pisk ca. 3 dl af den varme fløde i æggeblommerne.
Hæld det tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver en anelse tykkere. Må ikke koge .
Lad isen køle af.
Hæld isen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter).
Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.
eller frys i ismaskine til isen er fin og færdig


#8

ElseMarie sa for siden:

å ja basilikumis lagde vi på hotellet husker jeg, men krydderkokte pærer til!!
nam nam!!


#9

liefje sa for siden:

Lurt med glassbolle slik at man ser at det begynner aa bli tomt for vann. De drikker som bare det.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Tomatsalat:
Tomat i skiver/biter
Rødløk i ringer
Mange basilikumblad
litt olivenolje og litt balsamikoeddik samt litt salt og pepper.

Spaghettisaus:
En boks (eller to) hakket tomat, kokes inn sammen med evt andre ting man liker som hakket løk, sopp, hvitløk, paprika. Litt salt g pepper evt litt andre krydder som spisskummin tilslutt har du i mye hakket basilikum (den skal ikke koke etter det er hatt i). Kan også ha brunet kjøttdeig i denne eller kjøttboller.


#11

Millis sa for siden:

:hjerter: Jeg bruker basilikum i nesten alt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.