LilleLeo sa for siden:
Hva er forskjellen egentlig? Jeg bruker sambal oelek i en blandig til fisk,
men fant det selvsagt ikke i de to butikkene jeg var i i dag.
Men, jeg fant et glass med hakket chili, det ser likt ut. Er det det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LilleLeo sa for siden:
Hva er forskjellen egentlig? Jeg bruker sambal oelek i en blandig til fisk,
men fant det selvsagt ikke i de to butikkene jeg var i i dag.
Men, jeg fant et glass med hakket chili, det ser likt ut. Er det det?
Kneazle sa for siden:
Sambal oelek er også finhakket chili, men den er tilsatt salt, sukker og evt eddik.
LilleLeo sa for siden:
Aha. Lurer på om jeg hadde klart å blande til litt selv. :gruble:
Kneazle sa for siden:
Det klarer du:
Sambal oelek
250 g ferske røde chili
1 ts salt
1 ts mykt brunt sukker
Varm en jernpanne og putt i chiliene etter ca. 2-3 minutter. Fres dette over medium varme i noen få minutter. Avkjøl. Ta ut frøene av chilien eller la de være i om du ønsker en skikkelig sterk smak. Finkutt chilien i en foodprosessor og tilsett salt og sukker. Denne oppskriften vil holde seg i en uke i kjøleskapet.
LilleLeo sa for siden:
Genialt!! Hvordan blir blandingsforholdet om jeg allerede har hakket chili på glass?
Kneazle sa for siden:
Der må jeg melde pass, gitt. :humre:
meisje sa for siden:
Jeg liker sambal manis best, noen som har en oppskrift på det, finner ikke i butikkene her i Norge.
Millis sa for siden:
Har ett glass med sånn i skapet, men har aldri brukt den :gruble:
LilleLeo sa for siden:
Millis: Du må prøve lakseformen min, du vet hvor du finner den. ;)
Sambal oeleken sitter utrolig god smak!
Millis sa for siden:
Takk for tips :D Da skal jeg teste ut det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.