Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sambal oelek vs hakket chili

#1

LilleLeo sa for siden:

Hva er forskjellen egentlig? Jeg bruker sambal oelek i en blandig til fisk,
men fant det selvsagt ikke i de to butikkene jeg var i i dag.
Men, jeg fant et glass med hakket chili, det ser likt ut. Er det det?


#2

Kneazle sa for siden:

Sambal oelek er også finhakket chili, men den er tilsatt salt, sukker og evt eddik.


#3

LilleLeo sa for siden:

Aha. Lurer på om jeg hadde klart å blande til litt selv. :gruble:


#4

Kneazle sa for siden:

Det klarer du:

Sambal oelek

250 g ferske røde chili
1 ts salt
1 ts mykt brunt sukker

Varm en jernpanne og putt i chiliene etter ca. 2-3 minutter. Fres dette over medium varme i noen få minutter. Avkjøl. Ta ut frøene av chilien eller la de være i om du ønsker en skikkelig sterk smak. Finkutt chilien i en foodprosessor og tilsett salt og sukker. Denne oppskriften vil holde seg i en uke i kjøleskapet.


#5

LilleLeo sa for siden:

Genialt!! Hvordan blir blandingsforholdet om jeg allerede har hakket chili på glass?


#6

Kneazle sa for siden:

Der må jeg melde pass, gitt. :humre:


#7

meisje sa for siden:

Jeg liker sambal manis best, noen som har en oppskrift på det, finner ikke i butikkene her i Norge.


#8

Millis sa for siden:

Har ett glass med sånn i skapet, men har aldri brukt den :gruble:


#9

LilleLeo sa for siden:

Millis: Du må prøve lakseformen min, du vet hvor du finner den. ;)
Sambal oeleken sitter utrolig god smak!


#10

Millis sa for siden:

Takk for tips :D Da skal jeg teste ut det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.