I Julegave fra våre foreldre får vi et tilskudd til kjøkkenmaskin. Vi har aldri hatt en skikkelig, og i dag var jeg en snartur rundt for å kikke. Prisene varierer fra 1500,- og opp til Kitchen Aids rundt 5000,- (!) Noen så jeg ekstarutstyr til, andre ikke. Kunne nok tenke meg kjøttkvern hvertfall.
Designmessig var jo KA en vinner, men jeg velger funksjon fremfor form denne gangen, for jeg elsker å bake. Hvis noen likevel kan overbevise meg om at denne lekkre saken både er best og vakrest i landet, skal jeg derimot vurdere den også:glis:
Hvilken maskin har du? Er du fornøyd og har du prøvet andre som du har vært fornøyd/ misfornøyd med.
Ikke noe problem med sånne oppskrifter som lager to-tre brød, kan lage doble bolledeiger, kaker osv. Vet ikke eksakt mål på bollen i farta.
Det er kun på de største brødoppskriftene det blir for lite. For meg er det ikke noe problem, jeg har hatt denne maskinen i flere år og baker alt brød selv. Skal jeg bake flere brød elter jeg bare i to omganger.
Den tar stor nok plass som det er, så hadde den vært større ville jeg nok ha oppbevart den et annet sted, nå står den fremme hele tiden.
Hvis det blir den, velger jeg nok en kremfarget. Satser på å ha den i mange år, og da er jeg redd rød blir litt for heftig. Jeg liker det faktum at den ser ut som en skikkelig retromaskin, den blir veldig varig på en måte. Eneste aberet er at jeg må spare litt mer selv før jeg kan kjøpe. Denne blir nok litt mer enn det mamma og pappa sponser:p
Tenker fortsatt litt på Kenwood, men KA leder an.
Uansett er jeg kjempeglad for tipsene deres:blomster:
Ja, KA koster litt, men jeg har ikke angret en dag!
Jeg har den svarte, ville også ha den røde, men mannen sa nei. Er glad for det nå.
Et godt tips er å følge litt med, vi kjøpte vår på traktøren når de hadde 10% avslag på hele sortimanget. Glassmagasinet har også sånne 10% kampanjer innimellom, og det er jo litt å spare når det dreier seg om mange tusenlapper.
Vi har også Kitchen Aid og er superfornøyd !! Kjøttkvernen er kjempegod, og alle delene er lett å gjøre rene.
Brukes mye her i huset - hatt den i mange år og ikke noe tull eller fusk med den.
Anbefales til tross for prisen.:jupp:
Jeg har Kenwood Major KM005, altså den med 1200W. Importerte den selv fra Tyskland og sparte mye. Veldig fornøyd med maskinen så langt. Liker fargen godt og den er pen på benken synes jeg. Mye ekstrautstyr å få tak i også.
Kaz: Har ikke noe bilde, men det er en hvit "greie" man skrur fast i front av maskinen. Skrur av det blanke dekselet med skruen på siden der og monterer selve kvernen. De kan sikkert skaffe den der du kjøpte maskinen og gi deg en oversikt over tilgjengelig ekstra-utstyr. Er endel !
Joooa, det er jo plæstik - MEN det er tykk,tung og god-kvalitetsplæstikk - sånn Kitchen Aid- kvalitet;) . Ikke sånn billig, tynn drittplæstikk:tullerdu: .
Også er det veldig greit når man skal vaske det.
.....høres ut som en selger, jeg nå....
Det er bare det at jeg er så fornøyd med den - og alt ekstra-utstyret !!
Hallelujah !
Vi har en Kenwood Major av den største typen i stål. Den er helt suveren, har eksistert om trent siden steinalderen så det er mengder av ekstrautstyr og få tak i og ikke minst så ser den tøff ut :)
Vurderer å kjøpe Kenwood Mega (det er vel den som er mindre enn Major, altså plass til 2 brøddeiger?) gjennom Ellos-katalogen. Har 40% rabatt på bestilling derfra, og da blir det jo en billig Kenwood.
Det må vel være en fin deal?
De har også Kenwood Pastissier der - noen som har denne og er fornøyd?
Jeg har KA og er kjempefornøyd .Om dukjenner noen som er medlem i bokklubbene, kan du få den for 3500 tror jeg. Modellen min heter artisan. Jeg baker oftere brød enn før, fordi KA er så dekorativ at den står framme på benken hele tiden. Veldig enkel å vaske ren er den også, og så liker jeg godt at bollen er "hel", at eltekroken ikke sitter fast i midten der:)
Kitchen Aid Artisan er en tung maskin, som tar forholdsvis lite deig når man ser på størrelsen til maskinen. Dårlig innsyn i bollen mens man holder på. Har tendenser til å «vandre» på kjøkkenbenken
Jeg har lest testen, men valgt Kitchen Aid likevel. Den har et bra testresultat alt i alt. Kjenner folk som har den og er veldig fornøyd. (Og min kjøkkenguru Nigella Lawson bruker den - er den bra nok for henne er den sikkert bra nok for meg). Om den ikke tar like mye deig som de som tar aller mest, holder det likevel til mitt bruk.
Det har også litt å si for meg at den ser fin nok ut til å stå framme på benken, det senker terskelen for bruk ganske mye. Og dette er nok den eneste av dem i testen jeg ikke ville puttet i et skap. At den er tung spiller ingen rolle så lenge jeg ikke skal drive og løfte på den. :)
Jeg har hatt kjempegode barnevogner som har kommet dårlig ut i test også, så jeg følger dem ikke blindt. :)
Hvis jeg sjekker tallene på har Kitchen Aid fått bedre poengsum enn testvinner på baking, som er det jeg primært skal bruke den til. Den har fått lavere poengsum på skiving av poteter (noe jeg neppe kommer til å bruke den til) og litt lavere på riving av gulrøtter. Det bruker jeg vanligvis foodprocessoren til, så det er ikke sikkert jeg kommer til å kjøpe tilleggsutstyr til akkurat det.
Jeg kjøpte bevisst ikke ei maskin med masse tilbehør som kutting av kjøtt, kjøttkvern etc - for jeg bruker den kun til baking - samt at jeg bruker foodprocessoren til å kutte mandler med etc.
Har sett de har en Kenwood Major på tilbud på Elkjøp eller Lefdal nå.
1900,- Det er nok ikke den med størst motor skkert da, men den kunne ta rundt 4 brøddeiger tror jeg.
Rettelse, kun to boller som er med, men den ene er stoor da og i stål, en plastbolel er også med.
I de 3 siste barnehagene jeg har jobbet i har vi hatt den Bosch maskina som jeg har hjemme (bilde ovenfor).
Der baker vi jo flere ganger i uka, og jeg mener vi får til 4 brød der ja :ja:
Vi har Kenwood Major, og jeg er veldig fornøyd med den. Min mor byttet nettopp fra Electrolux Assisstent til Kenwood Major, og sier at Kenwood'en elter bedre.
Er det kun jåleri som får meg til å kjøpt en Kitchen Aid maskin, selvom jeg ikke akkurat ofte baker, og bruker food- prosessor til kransekake :confused:
Jeg vet jeg er ei jåle- vil bare høre det fra andre. Og har dessuten store ambisjoner om å bli en habil husmor :D . Ja til Kitchen Aid :confused:
(det hender at jeg og vandrer på kjøkkenbenken men det vil jeg helst ikke ha ut :o ) Da hender det kommer frem mye ulike lekkerbiskener men det skulle vi ikke snakke om nå.
Men klarer du å blande deigen skikkelig? Det gjør ikke min, nemlig. Jeg baker ofte brød med oppskrift fra Åpent Bakeri, og der skal det være hevedeig av kun fint mel, som blandes i den andre deigen.
Når brødet er ferdigstekt, har det striper av hevedeigen. Og jeg elter i evigheter (de står det jo i oppskriften at jeg skal, også).
På benken står min splitter nye kremfargede Kitchen aid:kry:
Skulle egentlig bestille den gjennom tilbudet nevnt tidligere i tråden, men mailen til faren min som skulle verves lot vente på seg. I mellomtiden dukket maskinen opp med 10% avslag hos Backe i Grensen, og der fulgte både fruktmoser, rivjern og kjøttkvern med i pakketilbudet. Vi gikk rett på limpinnen, så nå må det bakes, kvernes og moses!
Skal prøve meg på en brøddeig i morgen, tenk å kunne elte den i maskin!
Nå høres jeg ut som en husmor fra 50-tallet som har fått en teknisk nyvinning i hus;)
Jeg har allerede blenderen fra hin hårde dager som drinkemikser. Den er fantastisk. Jeg sikler desperat på maskinen, men jeg VET at jeg nesten ikke kommer til å bruke den.
Blander med vann og tørrgjær, maskinen gjør jobben (og tar seg bra ut samtidig), du tar deg en kopp kaffe, deigen er ferdig eltet, det er kjempelett
å bake ut og vips, ferskt hjemmebakst!
Tenk så mye penger du vil spare på å bake brødene selv! :glis:
Jeg også. Kjøpte til og med eltekrok spesielt for å kunne bake brød (resten av utstyret er arvet av moren min, og sikkert 30 år gammelt). Jeg får prøve igjen, og elte enda lengre.
Dette er grunnen til at jeg kjøpte den også. Jeg orker ikke å løfte den inn og ut, og orker ikke å ha en stygg maskin på benken. :) Og det valget angrer jeg ikke på.
Men den ER utvilsomt en mye dårligere maskin enn KenWood. Jeg irriterer meg litt over at den bare tar godt og vel en kilo mel om gangen, altså to brød. Vi baker 8 brød i slengen, så da tar eltingen betraktelig lenger tid. Kvaliteten over tid er sånn middels. Vår har en bolt som driver og hopper ut (den er 5 år gammel). Mammas Kenwood har virket prikkfritt i 20-30 år.
Men jeg syns ikke den vandrer noe på benken? Mammas Kenwood vandrer mer.
Første helg med KA i hus:glis:
Jeg har bakt boller og brød. Så langt er jeg superfornøyd.
Lagde riktignok bolledeig i to omganger, som Polyanna sier tar den litt lite deig av gangen. Maskinen var ganske stille synes jeg, og den vandret ikke på benken. Så langt en smidig maskin med andre ord. Lett og rengjøre er den også:nikker:
Sist men ikke minst er den fin å se på, så den står lett tilgjengelig på benken hele tiden.
Men det er Kitchen Aid-maskiner som tar store deiger.
F.eks denne som tar 14 cups, største varianten, skal ta 8 loaves (loff/brød) - syns riktignok ikke så tydelig på bildet.
Eksempelvis er den minste på 9 cups (4 loaves).
Dette er den vakreste synes jeg: :rørt:
Eller denne:
Bare synd man ikke før kjøpt disse fargene i Norge.
De bestilles på nett fra USA, men aner ikke om de sender hit?
Det er jo absolutt noe som med hell kan stå fremme på benken hele tiden...
Jeg tenkte tanken, med en svigrinne som jobber i et flyselskap og er i NY hver mnd kunne det ha latt seg gjøre. Stakkar, hun har drasset mye for oss over atlanteren:p I Norge ble en slik stor maskin rett og slett for dyr, også tror jeg at den jeg har kjøpt vil være stor nok for oss i 95% av tilfellene.
Nå har jeg jo bare hatt maskinen siden igår, men jeg har rukket å lage 36 grove rundstykker (i en deig), kakemanndeig og blande kjøttkakedeig.
Den vandret ikke noe på benken. Jeg ser jo at bollen godt kunne tatt litt større deiger, men jeg baker ikke store mengder brød og tror ikke jeg kommer til å begynne med det.
Må løfte frem denne tråden igjen. Det kan jo være at dette er mye fordi kjøkkenmaskinen min er ny, men hvordan jeg klarte meg uten vet jeg ikke;)
Jeg bruker den så og si hver dag, og i går bakte jeg Maximillias aniskringler. De ble knallsuksess, så det ble ingen igjen til fryseren. Jeg skal bake ny runde før jul. I kveld står kakemanndeig på agendaen.
Jeg er fornøyd jeg også, og bruker den mye. Skulle nok ideelt sett vært så stor at man kunne lage ubegrenset store deiger da, men det er vel en vanesak. :) Hyggelig at aniskringlene slo an.
Brukte min KA for første gang til dobbel julekakedeig her om dagen; jeg har hele tiden sverget til håndelting.
Men jeg er kjempefornøyd med resultatet, så her er det slutt på å bruke håndkraft.
:)
Den eneste grunnen til at vi ikke har en KA og antakelig aldri kommer til å få en KA er at jeg må ha rene benkeflater unntatt når det foregår kjøkkenaktiviteter. Det er uetisk å stappe en KA inn i et kjøkkenskap.
Jeg har hatt Bosch med stålbolle og tilnærmet alt av ekstrautstyr siden 1997, og den fungerer strålende. Tar gjærdeiger på 3 liter væske uten problemer. En annen fordel er at den tar liten plass sammenlignet med andre kjøkkenmaskiner.
Her må jeg abonnere. Har en Philips som fyller 20 år akkurat i disse dager, og jeg føler vel at den er moden for utskifting. Funker fint, men bråker noe grønnjævlig.
Kitchen Aid er fint, ja, men jeg har jo skap for kjøkkenmaskin, så jeg skal ha en som kan gjemmes i benken.
Men jeg har et motsatt spørsmål: Hvor små deiger kan den ta? Kan jeg lage pizzadeig med to desiliter væske? Kan jeg lage pannekakerøre med tre egg? Eller er den alt for stor til sånt?
Jeg har dessverre ikke erfaring med så små volum. :knegg: Pizzadeig på 2 dl væske har jeg alltid tatt manuelt på få minutter, og pannekaker har jeg aldri laget. Pannekakerøre er sikkert like enkelt uavhengig av volum, mens deiger krever rengjøring av elteklo og det synes jeg er kjedelig helt uavhengig av kjøkkenmaskinleverandør.
For å rive grønnsaker trenger du foodprocessor som ekstrautstyr.
Jeg har to halvveis utstlitte maskiner idag, tror kanskje jeg skal vente til minst en av dem er helt utslitt, og se. Det virker som min vanlige regel om at hvis man prøver å løse for mange problemer i ett, blir ingen av dem løst bra, gjelder også her.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.