Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag på tur (stormkjøkken etc.)

#1

Veronal sa for siden:

Hva slags middag lager dere på tur vha. stormkjøkken o.l. ? Tips og råd mottas med takk. Det er begrenset hvor mange ganger det er interessant å lage pannekaker. :nemlig:


#2

Veronal sa for siden:

Middag PÅ tur. Kan noen moddiser endre tittelen? :blafre:


#3

Mikkeline sa for siden:

I barnehagen har de ofte med seg tortilla lefser og lager en enkel variant av fajitas. Det er visst kjempesuksess!


#4

Irma sa for siden:

Vi lager sjelden middag på tur, det går stort sett dobbeldekkere av ostesmørbrød. :nam: Enkle greier med ketchup, ost, skinke/salami, krydder ++ og så smør vi litt smør på hver side av smørbrødets utside så den blir crispy og fin i panna. Ellers går det i enkle pastaretter, pannekaker etc.

Siden vi er glad i å ta primusen på tur vil jeg gjerne abbonere på denne tråden. Ellers finnes det en del bøker på markedet som tar for seg denne typen oppskrifter. Mener å huske at vi har en bok av Barmen blant annet. Den har dessverre blitt lite brukt.



#6

Tangina sa for siden:

Når vi er på sykkel/teltur, pakker vi så lett som mulig, og da går det mye i pasta med diverse sauser eller pesto og bacon eller spekeskinke eller annet som tåler å oppbevares en stund utenfor kjøleskap. De stormkjøkkenkjelene er bittesmå, men vi klarer å få plass til akkurat nok pasta til hele familien uten at det renner over og slukker rødspritflammen.


#7

TBM sa for siden:

For å være ærlig går det mest i Real sine ferdigpakker når jeg går på tur selv. Eller brødskive med ost.

Når ungene skal være med på tur blir det pølser og ostesmørbrød.

Mannen er mye flinkere - han kan dra med både sopp, fløte, pasta og biff. Enkelt og greit det også.

Apropos stormkjøkken - bytt ut rødspritbrenneren med gassbrenner - det er mye kjappere og bedre til mer avansert matlaging enn å varme vann.


#8

Alexy sa for siden:

Vi har bare laget middag på bål. Og da er det lettere når man kan ha ei stor wokgryte med oss. Vi har egentlig laget det meste på den måten.

Tips: Har dere prøvd å poppe popcorn over bål? I en blikkboks?


#9

turi sa for siden:

Spagetti og kjøttsaus
ferdiglaget suppe, klar til oppvarming (event i mattermos)
popcorn på bål
ostesmørbrød, på bål
kokte pølser
alt mulig hermetikk, husk boksåpner, kjipt når den ligger hjemme på benken :erfaren:

Ett sted jeg jobbet hadde de en stor dyp panne, der lagde vi det meste, lapper, stekte poteter, pannekaker, igrunn det meste som kan være kjapt til12-14 bråsultne ungdommer.


#10

Veronal sa for siden:

Takk for tips!

Irma: Vi har Barmenboken - den er super for inspirasjon.
TBM: Vi har multifuelbrenner. :stolt:
Busy: Super brosjyre!


#11

Schnuppa sa for siden:

Vi bruker faktisk endel av de ferdige posene fra REAL. De er de absolutt beste på markedet når det kommer til smak og metthet. De har også etterhvert fått utrolig mange forskjellige spennende smaker.
Et tips er å kjøpe de på XXL. Der koster de kun 49,- mot 65,- i andre sportsbutikker.


#12

Nina sa for siden:

På overnattingsturer går det mye i posene fra REAL beskrevet over her, jeg tar alltid med meg en pose med revet parmesan til å strø over. Med litt parmesan smaker det meste ganske godt.


#13

TBM sa for siden:

Kjempetips! Det skal jeg sannelig prøve ut jeg også!


#14

TBM sa for siden:

Det har vi/mannen også. Egentlig tror jeg vi har de fleste variantene etterhvert - det er da mannen som står for innkjøp av det.

Men jeg bruker bare gassinnsatsen til stormkjøkkenet jeg - det fungerer hver gang og jeg trenger ikke bry meg om evt. vind.


#15

Gaia sa for siden:

Omelett! Med ost, skinke, tomat og gressløk. Enkelt å forbedede og enkelt å lage. :jupp:


#16

Sol sa for siden:

Med eller uten barn?
Når vi drar ut på overnattingstur med ungene, så er ikke vekt så viktig. Vi har uansett med oss så mye. Det viktigste er i grunnen at det ikke blir for mange ulike kjeler som skal koke.

Enkelt er å ha med ferdigstekt kjøttdeig hjemmefra og lage gryterett. Gjerne med friske grønnsaker til. Nan-brød varmes enkelt i panna.

Wok er flott, men best i litt større panne.

Til neste tur skal jeg kjøpe to dørslag og poppe popkorn over bålet. :nikker:


#17

Inagh sa for siden:

Hva jeg har vært med på en gang, og som funket kjempebra var: Ha med et par-tre liter med varmt vann på termos. (Så bruker man ikke så mye tid på å koke opp vannet.) Buljong til kraft. Grønnsaker etter smak, finkuttes og kokes i vannet, og så evt noen kjøttbiter oppi. Kjempegodt! :jupp:


#18

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Hvis det er mer enn en overnatting pleier jeg å ha med (som noen før meg nevnte, ) ferdigstekt/kokt kjøttdeig, pasta, ris, egg, evt rå egg i tupperwarebolle (til å steike eggerøre med; kan sikkert også steikes ferdig før man drar..) og kjøttkaker. Alt som kan fryses (ferdigstekt eller ikke), fryser jeg for å få kjøleelement-effekt... Tomatsuppe/andre supper/pastasaus på glass er jo også genialt, så kan man blande nedi kjøtdeig, egg, pasta eller hva man måtte ønske.. Grillpølser, wienerpølser, røkte kjøttpølser er også greit tilbehør som kan fryses.. Greit med mat som holder seg lenger og samtidig hoøder kjølebagen kald...

Turistforeningen tror jeg har oppskrifter på enkel og god turmat, smakte noe i sommer på en stand på trebåtfestivalen i Risør, pastabånd, laks og gode grønnsaker. :nam:

Jeg har gassbrenner til mitt stormkjøkken


#19

Sol sa for siden:

Egg til omelett og eggerøre er forresten flott å ha på flaske!

Her er en side med noen tips.
Og her er noen tips fra Turistforeningen.

På dagstur er det forresten veldig koselig å lage stekte epler med sukker og kanel i panna. En stor slager. Nystekt pannebrød er også godt. Til middag kan man lage pizza ut av det om man har lokk til panna.


#20

Meta sa for siden:

Det går jo an å lage hva som helst ute på tur. Men skal jeg gjøre det enkelt, har jeg ofte med meg en boks med lapskaus som jeg bare heller i stormkjøkkengryta mi, og varmer opp.

Jeg får alltid lyst å reise på langtur, være sliten og bløt og lage mat på bål når jeg leser slike tråder! Blir helt tursyk jeg, i alle fall når høsten står på trappa. Vi skal ha spaghetti med kjøttsaus i dag, tror dere det er vrient å få med seg på tur? Kan jo lage alt klart på forhånd og bare varme opp...


#21

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

[/B]

Slettes ikke vanskelig! Stek kjøttdeigen på forhånd, og evt kok pastaen/spaghettien, og kjøttsaus ferdig på glass som varmes opp, og kjøttdeigen varmes opp sammen med sausen etterhvert. Voila! Mat! :glis:


#22

Ru sa for siden:

Hva som helst i grunnen.
Vi oppfylte riktignok ikke podens ønske om pizza, men det har gått en del i pasta (det tar jo to sekunder på gass), diverse gryteretter m/ris etc.
Og pinnebrød. Det må man ha.


#23

turi sa for siden:

Hjemmelagd pizza oppvarmet på bål er skikkelig godt!!


#24

turi sa for siden:

Og som dessert så er banan med sjokoladebiter oppvarmet på bål, himmelsk!!


#25

Skytte sa for siden:

Foreldre & barn har mange tips i siste nummer som er ute nå. :jupp:


#26

noen sa for siden:

Jeg liver opp denne tråden med noe jeg nylig lærte på turlederkurs, nemlig appelsinsjokoladekake stekt på bål:
Vi tok hver vår appelsin og skar av toppen (ta vare på som lokk). Mest mulig av fruktkjøttet ble skjært ut og spist opp. Så fylt vi i sjokoladekakerøre til appelsinen var ca halvfull, satte på "lokket", pakket inn i aluminiumsfolie og la i bålglørne ca 20-25 min. Kjempegodt og veldig moro å lage hvis man har med mange barn og voksne på tur i høstskogen.


#27

Gulla sa for siden:

Hvis dere brenner bål, og det er jo lov nå, så er det bakte poteter, bakt fisk, steke egg i konvolutt og masse andre speidertriks.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.