Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hverdagsmiddager med kål?

#1

Karima sa for siden:

Har et stort kålhode som jeg bør få brukt i løpet av uka. Vi begynner å bli lei av wok med kål og trenger inspirasjon til andre kjappe hverdagsmiddager med kål. Noen som har tips?


#2

Veronal sa for siden:

Kålstuing til karbonader eller kjøttboller?


#3

turi sa for siden:

Stekte middagspølser med kålstuing er skikkelig snadder!!


#4

Albertine sa for siden:

Fårikål?

Eller pølsegryte? (Man legger kål, halve poteter, gulrotbiter og middagspølse lagvis og koker til det er mørt)


#5

Tangina sa for siden:

Woket kål med hvitløk og finhakket chilli er godt tilbehør til fisk. F.eks. lakseskiver stekt i ovn med søt chillisaus på. Serveres med ris.


#6

kisha sa for siden:

Jeg lærte noe på skolekjøkkenet som het kjøtt og ris i form, men husker helt oppskriften. Jeg tar det på slump.

1 kg kjøttdeig spes med 1 egg, 1 ss potetmel og litt kli

Kok opp 2 terninger med buljong i 1 liter vann og ha 3 - 4 dl ris i. La dette koke til risen er ferdig

1 kålhold snittes opp og kokes i ca. 3/4 time. Sil av vannet.

Jeg bruker brødformer og legger 1 lag ris, et lag kjøttdeig og et lag kål, så igjen et lag ris, et lag kjøttdeig og et lag kål på toppen. Ha noen smørklatter på toppen av kålet, så det ikke blir helt svidd.
Jeg fordeler dette så godt jeg kan i formene. Det blir ca. 3 stk.

Etterpå dette dette i stekovnen og stekes ved 175 grader til kjøttdeigen er stekt. Ca. 1/2 time.

Serveres med poteter til.

Denne retten kan fryses i porsjoner.
Varmes så opp i stekepanne, ha i litt vann og gjerne en bouljongbit i. Blir det for mye veske er det bare å ha i litt ekstra med hurtigris.


#7

kalufs sa for siden:

Vi er veldig glade i kålpudding.

Strimle og stek opp kålen sammen med litt løk. Stek ikke for hardt.
Bland kjøttdeig (eller veggisfarse som vi bruker) med kavring og egg + salt og peber. Skal bli ganske løst.
Legg i lager kål-kjøttdeig-kål-kjøttdeig-kå. Så mange lager du vil. Ha litt smør på toppen.
Servere brunsaus, kokte poteter og tyttebærsylt til.


#8

Beathe sa for siden:

Kålrulletter! :ja:


#9

turi sa for siden:

Eller gode hjemmelagde kjøttkaker med poteter og kokt kål.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde en kåloppskrift en gang, men finner den ikke nå. Det var strimlet hodekål kokt i fersk chili og eplejuice. Veldig godt, men finner ikke oppskrift. :mumle: Noen som vet hva jeg mener?



#12

Left sa for siden:

Ruths gryte.
Lagvis finstrimlet kål, kjøttdeig og poteter i skiver.
Strø bittelitt mel, krydre med salt og pepper mellom lagene.
Tøm på litt vann, slik at det ikke koker fast.
Til et passe stort kålhode og 500 gr kjøttdeig ville jeg brukt ca 5 dl vann.
Kokes til potetene er møre.

Kjempegodt.



#14

maggypop sa for siden:

Surr bacon og kål sammen i pannen.
Kjempegodt tilbehør til f.eks torsk.


#15

Karima sa for siden:

Her var det mange gode tips. Takk skal dere ha! :neie:


#16

Veronal sa for siden:

Kålpudding er forsøkt og jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på. Heldigvis stanset mannen meg fra å lage trippel porsjon - jeg endte opp med dobbel porsjon og i dag har vi (heldigvis) spist opp den siste. :gal: Kålpudding får definitivt ikke kokeboksaudiens. :niks:



#18

mosol sa for siden:

Karrikål :ja: Legg kål og medisterfarse lagvis i en gryte. Ha karri på alle lagene. Ha evt også litt mel på om du ønsker en sjy som er litt mindre flytende. Hell litt vann over og kok til kålen er passe myk. Serveres med kokte poteter. Namnam.


#19

malena sa for siden:

:eek: Kålpudding som er så godt!

Jeg lagde en egenkomponert gryte med kål og kjøttdeig her om dagen.
Surret løk og finstrimlet kål og tilsatte stekt kjøttdeig og noen poteter og gulerøtter i biter samt buljong+vann og masse hvitløk, og lot det koke til potetene/gulerøttene var møre. Med en rømmeklatt på fatet ble det god hverdagskost.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.