LilleT sa for siden:
Jeg har kikket i skapet og har følgende melsorter:
-hvetemel
-bygg
-rug
-grovbakst
-spelt
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LilleT sa for siden:
Jeg har kikket i skapet og har følgende melsorter:
-hvetemel
-bygg
-rug
-grovbakst
-spelt
Dixie Diner sa for siden:
Litt sent nå, men neste gang du er i en butikk med godt utvalg, kjøper du en pakke Tipo 0. Det er et italiensk pizzamel. Ingen over, ingen ved siden. Vi bruker utelukkende det, og pizza bakt på vanlig hvetemel er ikke så godt lenger.
Shamu sa for siden:
Hva gjør forskjellen Iset? Bare smaken, eller "virker" det annerledes enn hvetemel også?
Aldri hørt om Tip 0.
Selger de det på Ultra?
Shamu sa for siden:
Min oppskrift på bunn:
En pose tørrgjær
1 ss sukker
1 ts salt
8 ss olje
3 dl vann
4 dl hvetemel
4 dl grovt mel
Dette holder til to tynne bunner, eller en stor tykk.
Shamu sa for siden:
Forresten er det også godt å blande i litt tørket oregano eller andre urter i deigen. :jupp:
Ru sa for siden:
3 dl vann, en dæsj olje, gjær, fyll på med ymse mel til fin og smidig deig. :voila!:
LilleT sa for siden:
Takk skal dere ha! Pizzaen er i ovnen nå.
Dixie Diner sa for siden:
Tipo 00 selges på Ultra ja. De har 01 også men vi bruker 00. Både smaken og konsistensen er helt annerledes enn vanlig pizzabunn. Den blir litt gulere og smaker helt utrolig godt. Tror det har noe med gluteninnholdet å gjøre, er ikke helt sikker. Vi bruker i hvertfall aldri hvetemel til pizzabunn igjen!
Shamu sa for siden:
Hva er 01 da? Er det også til pizzabunner?
:blond:
Nå ble jeg nysgjerrig. :D
Dixie Diner sa for siden:
Det står "pizzamel" på 01 og "hvetemel" på 00, men vi har alltid brukt 00 og har vel egentlig ikke turt å prøve den andre, hehe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.