Denne er kjempegod, kan godt ha kylling oppi også.
RØD LINSESUPPE
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
2 1/2 dl røde linser (oransje) må skylles grundig
1 liter vann
2 grønnsak- eller kyllingbuljongterninger
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpure
1 purreløk
1 ts samal oelek (chilipasta)
Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Vask linsene og ha dem i gryta med vann, buljongterninger, tomat og tomatpure. Kok i 30 min. Tilsett purreløken mot slutten. Smak til med chilipasta og eventuelt litt salt.
Serveres med sitron (presset over) og masse hakket persille.
700 g frosen eller fersk brokkoli
200 g hakket løk
500 g grovt revet gulrot
2.5 dl revet ost (gjerne sterk)
500 g Cottage Cheese
2.5 ss basilikum
salt, pepper (oppskriften sier 1/2-1 ss salt, jeg synes det hørtes voldsomt ut? HUsker ikke hvor mye jeg brukte)
• Legg brokkolien i kokende lettsaltet vann og la det småkoke i fem minutter (15 min hvis den er fersk).
• Legg brokkolien i en smurt, ildfast form
• Bland løk, gulrøtter, ost, cc og krydder.
• Hell blandingen over brokkolien
• Gratiner på 225 grader i ca 20 minutter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.