Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fedon

#1

Vimsen sa for siden:

JEg har blitt litt fedon.

Har laget utrolig mye god, ny mat siden jeg startet. Svin i karrisaus av kokosmelk osv osv.
Nydelig.

Jeg har en bok med litt oppskrifter, men har du noen gode lavkarbooppskriter? Altså.. jeg er ingen junkie. Helt i startgropen. :)


#2

Marge sa for siden:

Denne er kjempegod, kan godt ha kylling oppi også.

RØD LINSESUPPE

1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
2 1/2 dl røde linser (oransje) må skylles grundig
1 liter vann
2 grønnsak- eller kyllingbuljongterninger
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpure
1 purreløk
1 ts samal oelek (chilipasta)

Varm oljen i en gryte og tilsett løk og hvitløk. Vask linsene og ha dem i gryta med vann, buljongterninger, tomat og tomatpure. Kok i 30 min. Tilsett purreløken mot slutten. Smak til med chilipasta og eventuelt litt salt.

Serveres med sitron (presset over) og masse hakket persille.



#4

malena sa for siden:

Denne er kjempegod:

Brokkoligrateng

700 g frosen eller fersk brokkoli
200 g hakket løk
500 g grovt revet gulrot
2.5 dl revet ost (gjerne sterk)
500 g Cottage Cheese
2.5 ss basilikum
salt, pepper (oppskriften sier 1/2-1 ss salt, jeg synes det hørtes voldsomt ut? HUsker ikke hvor mye jeg brukte)

• Legg brokkolien i kokende lettsaltet vann og la det småkoke i fem minutter (15 min hvis den er fersk).
• Legg brokkolien i en smurt, ildfast form
• Bland løk, gulrøtter, ost, cc og krydder.
• Hell blandingen over brokkolien
• Gratiner på 225 grader i ca 20 minutter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.