Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Advarsel! Fremtidig spørsmålsflom ...

#1

Fru Snurp sa for siden:

Jeg har ønsket meg ny symaskin til bursdagen min og ville bare si ifra at etter neste helg, såfremt jeg får oppfylt ønsket mitt, blir det en flom av dumme spørsmål anng. de enkleste symaskinoperasjoner.

Det er vel over 15 år siden jeg gav opp min konfirmasjonsgave, en symaskin skapt for å provosere meg (og min mor). Å sette seg ved den med et prosjekt var nesten alltid dømt til å ende i mye banning og ble stort sett bare mating av et stoff- og trådspisende monster.

Det at jeg nå har ønsket meg en ny, er kanskje et tegn på dårlig selvinnsikt, men er i hvertfall inspirert av alt det nydelig dere klarer å produsere og viser frem her på FP. Målet mitt er å klare 6-7 rette sømmer, i samme sesjon, uten å finne opp nye ord.

Dere er herved advart.


#2

Dixie Diner sa for siden:

abbonnere

Jeg ønsker meg også symaskin og får jeg (tak i) det så skal jeg også i gang med svært så amatørmessige begynner-prosjekter etterhvert. Spennende!


#3

Kaz sa for siden:

Åh! Spennede. Jeg gleder meg til å se hva du tryller frem etter hvert.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jøss, det gikk fort. Fikk melding fra mamma nå: "jeg har en symaskin stående, du kan låne den". :hyper: Så da blir det virkelig nilesing av denne tråden fremover, om den blir full av gode tips!


#5

Kaz sa for siden:

Jeg har også en symaskin stående, som bare har vært brukt til å lage karnevalkostymer og legge opp bukser. Kanskje vi skal lage en syklubb?


#6

Fru Snurp sa for siden:

I først omgang håper jeg på å trylle fram 6-7 rette sømmer på et stoff :o
Kanskje etterhvert et firkantet nett...

:syklubben eksisterer jo, bare ikke vært så mye sying...:


#7

Kaz sa for siden:

:dulte: De beste syklubbene er jo de hvor man ikke syr. :nemlig:


#8

Bomull sa for siden:

Spennende! Håper du får ønsket oppfylt - ingenting er som egen, flott symaskin!! Jeg er avhengig av min! :knegg:


#9

Maverick sa for siden:

Jeg vil gjerne lære nye ord. :intrisert:

Ellers kan jeg bidra med et førti (?) år gammelt skaberakk som såvidt fungerer til å sy rette sømmer på ting som har en innside som ingen andre enn meg trenger å vite om.

(Det er selvfølgelig symaskinen sin skyld.)


#10

Shamu sa for siden:

Håper du får deg maskin!
Jeg kan herved advare deg om at du fort blir hekta! Det er irriterende gøy!;)
Ikke er det særlig vanskelig heller ;) så gled deg!

For all del spør masse, vi er jo en del her som syr litt og muligens kan hjelpe deg/dere. Moro at syfeberen sprer seg rundt i det ganske land! :jupp:


#11

Fru Snurp sa for siden:

:p Jeg håper jeg slipper å konstruere nye ord, da jeg forventer at jeg blir strålende fornøyd (og flink) med en ny symaskin. Hvis det mot all formodning dukker opp et nytt ord skal jeg dele...

Og jeg er overbevist om at det alltid er symaskinens skyld. Det gjelder forøvrig også PC'er.


#12

Maverick sa for siden:

...og hammere. :nemlig: Ja, og kjeler.


#13

LilleLeo sa for siden:

Det er fryktelig gøy! Hiv deg rundt!! :lykkelig:


#14

Fru Snurp sa for siden:

Jeg fikk symaskin!!! :danse2:

Fikk en Husqvarna Viking 116, men har mulighet til å bytte. Ser de har Janome der den er kjøpt. Har lest så mye bra om Janome, men til tross for hinting ble det Husqvarna (sikkert fordi den hadde de hørt om) :utakknemlig bursdagsbarn:

Første spørsmålsrunde: Bør jeg bytte? Er det noen som har erfaring med Husqvarna 116 og f.eks sying av tykke stoffer/mange lag stoff? Bør jeg ha friarm (legge opp bukser f.eks? - aner jeg helt ærlig hva en friarm er til?...).
Og i så fall, hvilken Janome? Eller noe helt annet? Kan spytte i litt selv ved bytting for "den rette" maskinen...

Takk for svar fra hvemsomhelst!

:blafre:

Fikk forresten kurs også (fulgte med maskinen). Så nå blir det sying uansett!


#15

Shamu sa for siden:

Jeg har Janome og ELSKER den!!!
Men har ikke prøvd den som du har, så jeg skal ikke uttale meg om den.
Jeg har Janome MC6600 Pro. Den koster 12500,-. Jeg vet jo ikke hvor mye din koster og hvor mye du har disponibelt om du skulle ville bytte den.
Det er bare positivt å høre om de billigere variantene av Janome, som Janome Easy Jeans til ca 3-4000 (vunnet en masse tester og syr gjennom var det 14 lag dongeri?) og Janome Jubile 85 (er det det den heter? Tror LilleLeo har denne) til ca 5-6000.
Jeg har ikke friarm på min, og jeg må innrømme at jeg ikke en eneste gang har savnet det, og jeg syr veldig mye barneklær med armer og bein i. Det er mildt sagt INGEN problem å klare seg veldig bra uten. :)

Så utrolig morsomt at du fikk symaskin da! Hurra! :D :D
Og ikke minst må jeg jo få si GRATULERER MED DAGEN! :lykkelig: :klemme:


#16

Fru Snurp sa for siden:

Tror smertegrensen min ligger på 4-5000,- ca. Vet ikke helt hva de gav for den symaskinen jeg fikk, men har sett at den selges for rundt 3000,-. Har kikket litt på Easy Jeans, ja...

Tror jeg rett og slett jeg må ta med meg Husqvarna'n på en liten kjøretur til uka, til der den er kjøpt, i tilfelle det står en annen maskin der som er ment for meg :D

Og tusen takk for bursdagshilsen!


#17

Mandino sa for siden:

Jeg er ingen syerske og kommer aldri til å bli det. Min mor ville gi meg symaskin i 25 års gave, men fikk stoppet det i tide. Vel, i fjor krøp jeg til korset og kjøpte meg en Hugin-maskin på OBS til 998 kr. I følge min svært sykyndige venninne har jeg gjort et godt kjøp. Jeg benytter den mest til montering av mine nissestrømper og adventskalendere, men har også brukt den til legge opp bukser og sy hull i klær. Med andre ord, ingen syerske.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.