Salt sa for siden:
Vi snakker høyt - type 95 % og 98 % kakaoinnhold.
Hva bruker man de til? :har to plater:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Salt sa for siden:
Vi snakker høyt - type 95 % og 98 % kakaoinnhold.
Hva bruker man de til? :har to plater:
Dixie Diner sa for siden:
Baking, feks. Jeg har prøvd å spise slike, det går ikke. Aaaltfor bittert, og de tørker jo ut hele kjeften. Men til baking vil jeg tro det går fint, da tilsetter man jo sukker og annet.
Salt sa for siden:
Tror du det hadde gått til fondant, f eks, eller blir det for bittert? Prøvde også å spise av den med 95 %. :gal:
Dixie Diner sa for siden:
Haha, var det godt? :knegg: Jeg fikk gærgesjokk da jeg spiste den med 99 (!) prosent kakao! Jeg vil tro det går fint til fondant ja, men tilsett da litt ekstra sukker kanskje. Men ikke ta mitt ord som lov her, for det meste jeg har brukt til fondant er 86 %. Men det er jo ikke såå mye mindre ... Prøv. Lag en halv porsjon først og se.
Salt sa for siden:
Hva, er ikke ditt ord lov?! :sjokk: :fnise:
Ja, jeg må jo bare prøve, egentlig..
(Og nei, ikke særlig godt... Kan vel sammenliknes med en ss kanel i kjeften. Omtrent. :blinke:)
Bokormen sa for siden:
Jeg synes 86% er på grensen av det som er spiselig jeg. :sparke: Jeg hadde tatt feil her i helgen, trodde jeg kjøpte 70% (nam nam), og så var det 86%. Det gikk dog ned, alt går i grisen. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Haha ja, den sammenligningen traff spikeren på hodet! Man tørker jo ut hele kjeften med det der.
Nei, det er ikke spiselig, egentlig, men i bakst må det da gå an.
Salt sa for siden:
Var det jeg tenkte og. Men selv grisen ville ikke ha dette! :hehehe:
Tammen sa for siden:
Har også prøvd å spise dette, kunne jo like gjerne kastet meg over kakaoboksen :gal:.
Sjokoladen kan vel brukes i det meste man skal ha kakao eller mørk sjokolade i.Den hadde sikkert vært kanon i gjennombløt sjokoladekake :hjerter:.
Salt sa for siden:
:nemlig: Har du oppskrift? :blafre:
Hyacinth sa for siden:
Hvor finner man 98 og 99% kakao? Det høyeste jeg har sett (og som jeg ofte kjøper) er 87%. Den smaker ok, men 70% er bedre. 87% er fullt spiselig, men smaker nesten litt surt.
Tammen sa for siden:
Jeg nei!..men Iset har selvfølgelig. Se her. :værsågod:
Har flere ganger tenkt på å bytte ut litt kakao med sjokolade i den. Verdens beste kake!!!!!! :hjerter:
Niobe sa for siden:
Baking og varm sjokolade. Smelt på svak varme og spe med melk. Blir utrolig godt, men så liker ikke jeg søt kakao, da...
Kirsebær sa for siden:
:skeptisk:
Javel...Det er sånn du er...
Tammen sa for siden:
:hehey:
Salt sa for siden:
:glis:
Dixie Diner sa for siden:
Jah, den er spiselig multi-MULTI-orgasme. Jeg elsker den kaka. Men den MÅ prikkes over det hele, selv om noen sier det ikke trengs. :nemlig:
Tammen sa for siden:
Ja det må man! Synes ikke glasuren siver nok ned slik den er nå jeg. Vurderer å lage enda mer glasur neste gang (på fredag, skal ikke spise den selv, ikke en bit :tøff: ).
Dixie Diner sa for siden:
Flink. :D
Ja, jeg prikket ikke kaken en gang jeg laget den, siden ei her inne mente det var unødvendig. Vel, glasuren trakk nesten ikke NOE ned, og kaken ble jo en helt vanlig formkake. :sur: Neste gang prikket jeg den som vanlig, og den ble konfektaktig og nydelig. Så ja den MÅÅÅÅ prikkes!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.