Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bruke opp seks egg?

#1

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har seks egg som gikk ut på dato for to uker siden. Jeg regner med at de fortsatt kan brukes, men til hva? Jeg er fryktelig uinspirert på matfronten for tiden og ønsker meg forslag.


#2

Blåbær sa for siden:

Pai, pannekaker, vafler?
Ikke særlig orginalt, men veldig godt da.


#3

Ibidelma sa for siden:

Pannekaker ja! Eller bare lage en omelett... Eller kanskje brownies :knegg:


#4

Elisabet sa for siden:

Egg er holdbare minst en måned etter holdbarhetsdatoen på pakka har gått ut så lenge de er oppbevart i kjøleskap. Men du kan jo bare lage en omelett eller eggerøre, så er de jo borte på et blunkt. ;)


#5

Isolde sa for siden:

De trenger ikke være oppbevart i kjøleskap heller for å være holdbare over datoen.

Egg stemples med 28 dagers holdbarhet fra egget er samlet i hønsehuset. Norske egg er mye lengre holdbare enn dette står det på egg.no.

Når vi kjøpte egg rett fra gården fikk vi beskjed om at eggene holdt 6.mnd. Det vil jo si at man kan ha eggene noen mnd etter at de er gått ut på dato.

Den korte holdbarhetsdatoen kommer fra EU.


#6

Shamu sa for siden:

6 egg er akkurat nok det til ei god vaffelrøre! :jupp:


#7

Cron sa for siden:

Eggedosis...da blir det nok noen lykkelige barn og i løpet av dagen tenker jeg:lykkelig:


#8

DM sa for siden:

Haha, jeg synes slike tråder er litt morsomme. Jeg spiser 6 egg om dagen alene. :humre: (3 egg i omelett til frokost og 3 egg i pannekake til kveldsmat.) Skal ungene ha pannekake til et måltid, så går det fire egg til, og skal mannen ha til et måltid, så blir det 2-3 egg til. Så det går vel sånn ca 3 - 13 egg om dagen her i huset.


#9

Isolde sa for siden:

Jeg prøver å holde meg til 3-4 egg om dagen. Synes det er nok. Men går noe himla med egg her og. Spesielt når jeg klarer å spise lavkarbo. sånn som nå :tøff:


#10

Maverick sa for siden:

Åj. Jeg har kastet mange egg som kunne vært brukt.


#11

Benzo sa for siden:

Spansk omelett. :nam:


#12

DM sa for siden:

Ja, 6 egg er litt vel mye, men når jeg ikke kan spise ost og annet pålegg, så blir det veldig begrenset hva jeg kan putte i meg.

#13

Isolde sa for siden:

Ja, er jo mye godt i det.

Jeg bruker som oftes egg til frokost.. og om jeg går tom for ider i løpet av dagen.


#14

gajamor sa for siden:

6 egg er akkurat passelig mye til mrf-sveler:

6 egg
ca 3,5 dl sukker
ca 1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppet tsk natron
1 toppet tsk hjortesalt
ca 75 g margarin


#15

Shamu sa for siden:

DM - Blir du ikke lei egg?



#17

~TM~ sa for siden:

Kast dem på noen du ikke liker!


#18

turi sa for siden:

Gi de til noen barn og la de ha eggkastekonkurranse?
Omelett?
Pannekaker?
Eplekake, med pærer?
Koke egg og ha til kveldsmat?
Steke egg og ha til kveldsmat?
Matmuffins?

"The sky`s the limit.." :værsågod:


#19

Turban Smukk sa for siden:

Tusen takk for svar, alle sammen! Jeg tror det blir sveler. :)

Takk for opplysningen, jeg lurte nemlig på hvor lenge man kan oppbevare egg. Jeg vet jo at holdbarhetsdatoen ikke er helt reell, men jeg ante faktisk ikke at egg kan oppbevares i måneder.

Og dermed faller jo problemstillingen for tråden litt bort. :sparke:

Veldig godt forslag, men da tror jeg at jeg kan stå i fare for å miste jobben.


#20

kakadu sa for siden:

Du kan jo lage eggelikør,veldig godt!


#21

Tertit sa for siden:

Bra forslag! :ja: Hjemmelaget eggelikør er veldig godt. Bedre enn pannekaker og omelett. :D


#22

Interference sa for siden:

Oppskrift?


#23

Tertit sa for siden:

Vent litt da, så skal jeg se etter. :ja:



#25

Tertit sa for siden:

Fant den desverre ikke. Skal sei morgen. Men fant oppskriften på mokkalikør og den er minst like god.

Mokkalikør

3 dl vann
3 dl kremfløte
2ss kaffepulver
2ss kakaopulver
3 eggeplommer
5 ss sukker
2 dl 60% sprit

Kok opp vann, fløte, kaffe og kakao. Visp sammen eggeplommer og sukker. Spe den varme væsken i eggeblandingen under kraftig røring. Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp under røring til likøren begynner å tykne. Avkjøl og bland i spriten. Fordel likøren på flasker og oppbevar dem kjølig. Likøren er holdbar i flere måneder.


#26

Tertit sa for siden:

Seigmenn

2 kg sukker røres ut i 6 dl kaldt vann
4 pk gelatinpulver røres ut i 4 dl vann
Slås sammen i panne og kokes i 15 min.

Tilsettes farge/smak (fås kjøpt på apoteket, panduro m.m)

Settes kjølig over natta. Skjæres i passe biter og trilles i sukker. Oppbevares i tett boks. STOR porsjon!


#27

Tertit sa for siden:

Tenkte sånn på jula når jeg skrev ned oppskrifta på mokkalikøren. Glemte at jeg ikke var på tråden "min beste juleoppskrift" når jeg posta oppskrifta på seigmenn. :fnis:

Tror det er på tide å legge seg... :natta:


#28

Kanina sa for siden:

:fnise: nå datt jeg litt ut her. Hvor ble det av eggene her? :dulte:


#29

Kanina sa for siden:

Aha, da så! :knegg: God natt!


#30

Tertit sa for siden:

:sove:


#31

Shamu sa for siden:

:knegg: Jeg satt også og lette etter eggene i seigmennene.

Håper du fikk sove godt ihvertfall Tertit! ;)


#32

Tertit sa for siden:

:knegg: Sov så godt atte!
Lite egg i seigmennene, men de bør prøves lell. :nam:


#33

Turban Smukk sa for siden:

Likør var et ualminnelig godt forslag! :) Men jeg har ikke sprit i hus (drukket opp hele lageret). Og takk for seigmennene også, selv om de er eggløse. Jeg ante ikke at det fantes oppskrifter på det, så da har jeg lært noe i dag også.


#34

Superior sa for siden:

Hva man ikke lærer på fp, sier jeg bare :dulte:


#35

Turban Smukk sa for siden:

Å, takk for oppskrift! Jeg har fortsatt de seks eggene i tillegg til de nyinnkjøpte seks eggene. Jeg lære jo her at de fortsatt kan brukes i lang tid, så da har jeg bare lent meg tilbake i sofaen og vurdert alternativene. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.