Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttkaker

#1

krystallklart sa for siden:

Vi skal ha kjøttkaker i brun saus til middag i morgen. Jeg skal lage kjøttkakene selv. Har karbonadedeig. Hva skal jeg blande den ut med?
Prinsen tåler ikke egg eller gluten, så de kan ikke inne holde det.

Håpr noen kan hjelpe meg. :D


#2

Camomilla sa for siden:

Jeg bruker litt melk og krydder + mel, men melet kan jo ikke du ha.
Kan du bruke Maizenna mel istedenfor?


#3

krystallklart sa for siden:

Jeg kan bruke maizenna eller potetmel.


#4

rajraj sa for siden:

Siden du bruker karbonadedeig må du bruke en del melk for at kakene ikke skal bli tørre. Hvis du har 400 gram karbonadedeig bør du bruke 3-4 dl melk. 2 store ss potetmel, en neve havregryn (gjør de saftige og gir en anelse søtsmak :nam: ), salt, pepper, evt. annet krydder du måtte like.


#5

krystallklart sa for siden:

Det var godt du sa, var ikke klar over at den krevde mer væske. Takk.


#6

Misteri sa for siden:

Jeg bruker 5 dl vann og potetmel. Bruker oppskriften på matprat.


#7

rajraj sa for siden:

Når jeg tenker meg om, er det sikkert lurt å bruke mer enn 3-4 dl væske. Kanskje, som Misteri sier, 5 dl er bedre. Bare pass på at deigen er fast nok til at du får formet dem til kaker.


#8

Hyacinth sa for siden:

En pakke karbonadedeig og MER enn 3-4 dl væske? Jeg bruker svært lite væske når jeg sper. Så lite som mulig. Jeg bruker helst Farris, jeg da. Men bare en liten dæsj. Aldri egg, melk eller mel.


#9

rajraj sa for siden:

Men bruker du karbonadedeig eller kjøttdeig? Kjøttdeigen er jo ferdig spedd. Jeg bruker cirka 3 dl væske til vanlig kjøttdeig når jeg lager kjøttpudding eller -kaker, og synes de blir veldig saftige og gode. De gangene jeg har brukt karbonadedeig har jeg hatt i mer, fordi den ikke er vannet ut i utgangspunktet.


#10

gajamor sa for siden:

Jeg tror nok jeg ligger på rundt 1-2 dl væske, ikke stort mer. Havregryn er godt i, så kanskje havremelk kunne vært en god erstatning for kumelk? Potetmel er mye bedre enn mel, så det er ikke noe problem i forhold til gluten.


#11

Skilpadda sa for siden:

Kjøttdeig er ikke spedd, det er vel bare mer fett i den - det er ikke noe annet enn kjøttgreier i den.


#12

rajraj sa for siden:

Ja, sånn var det. Kjøttdeig er tilsatt fett (og vann og salt i mange tilfeller). Farse er ferdig spedd.


#13

Hyacinth sa for siden:

Husets biffdeig fra Coop Mega MAdla Handelslag, for å være nøyaktig. Bruker bare det.


#14

Hyacinth sa for siden:

Prøv farris neste gang! ;)


#15

dutte sa for siden:

Jeg bruker farris og kremfløte.


#16

turi sa for siden:

Jeg syns det er best med karbonadedeig og 1/2parten så masse medisterdeig, potetmel, en god slump melk eller fløte, salt, pepper, muskat. Jeg bruker også noen egg, men aner ikke hva du kan bruke istedet for det.

Finhakket løk er også godt i!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.