Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillmat til matpakken

#1

Mei sa for siden:

"Ta med grillmat" står det på barnehageplanen i morgen, og jeg tenker automatisk "pølse og lompe". I barnehagen til storebror brenner de bål hver dag, så "ta med grillmat" blir fast takst. Han skal ikke spise pølse og lompe hver dag så her trenger jeg ideer. Hva kan jeg sende med?

Ja og mens vi er inne på pølser; kan de bakes inn, stekes lett, fryses ned og grilles på bål etterpå?


#2

Marge sa for siden:

Hva med grønnsaker og litt fisk eller kjøtt pakket inn i aluminiumsfolie?


#3

Tertit sa for siden:

Hva med brødskiver med ost (evt. også skinke e.l) som legges dobbelt og pakkes inn i aliminiumsfolie? Grønnsaker tredd på spidd?

Er det mulighet for å legge maten på rist?


#4

Mei sa for siden:

Jeg vet ikke om de har rist, og tenker at det skal være noe kjøtt (eller fisk) :vanskelig:. Folie er en mulighet men jeg er skeptisk til om det blir for sært. Innbakt pizza kanskje? :gruble:


#5

Maxine sa for siden:

Maiskolber.

Grillspyd med grønnsaksbiter og pølsebiter eller annet kjøtt.

Fisk eller kylling pakket i folie?


#6

Mei sa for siden:

Grillspyd blir kanskje litt heftig å ha i sekken?


#7

tinkadott sa for siden:

det må jo være noe som kan oppbevares utenfor kjøleskap noen timer dersom det skal tidlig ut av kjøleskap og ikke grilles før etter en del timer?


#8

Mei sa for siden:

Det er et godt poeng. Også må det være et tilnærmet fullverdig måltid. Med mye energi.


#9

Tertit sa for siden:

Ser for meg at brødet blir svartsvidd jeg. Spesielt om en liten tass skal grille litt på egen hånd.


#10

Mei sa for siden:

Er det bare vanlige pølser som er alternativet da? :trasser:


#11

LilleLeo sa for siden:

Pølser med snurrebrød selvsagt! :sikle:


#12

Blåbær sa for siden:

Du kan bruke trespidd. Legg de litt i vann før du trer på.

Ellers:
karbonade
kjøttboller
fiskekake

Ha brød/lompe/pitabrød og send med en liten boks med grønnsaker og en ostebit, så kan han lage sin egen hamburger.




#15

Maxine sa for siden:

Var det jeg tenkte på også. Lag de litt korte, og legg dem i matboksen.


#16

Mei sa for siden:

Sånne har vi - men jeg kan ikke træ på tingene på forhånd. Må forhøre meg med personalet om spidd eller rist er en mulighet. Finnes det ikke små rister som man klemmer grillmaten fast i? :gruble:


#17

Mei sa for siden:

Hvordan når man frem til bålet med sånne uten å brenne seg?

Selv om jeg stiller kritiske spørsmål og sikkert virker særs vanskelig her nå, så setter jeg stor pris på alle forslag. De setter i allefall fantasien min i sving. Er det ingen som har forsøkt innbakt pizza/calzone etc i folie?


#18

Mei sa for siden:

Kan jeg legge det i matboksen- med snurrebrødet surret rundt?


#19

Isolde sa for siden:

Ville ihvertfall hatt bakepapir over og under i matboksen.

skiver i aluminiumsfolie som ligger i graven av bålet har jeg vert med på mange ganger.

Synes det er litt rart at de ikke har stekeplate eller rist da. Siden de bruker det så mye.

Jeg ville nok hevet grønnsaker og litt forstekt fisk eller kjøtt oppi foliet og en smørklatt eller noe sånt.

Det er jo snakk om mange dager dette. Man må ha mat som du føler deg komfortabel med


#20

Nessie sa for siden:

Du kan vel ha det meste innpakket i foliepakker liksom?
Ris/kjøtt/grønnsaker. Og så varmer de bare opp? Du kan jo steke det på forhånd, så varmes det fort.


#21

Mei sa for siden:

Det vet jeg jo ikke enda :dulte:


#22

Tertit sa for siden:

Hvis du har tilgang på rist, kan du fylle små aluminiumsformer med ønsket niste og steke på risten. Vi pleier å fylle dem med diverse grønnsaker, men har også fylt dem med litt pannekakerøre, bær og/eller banan. Her er det bare fantasien som setter grenser. Men det forutsetter altså stekerist da.


#23

Mei sa for siden:

Jeg mener jeg har sett sånne store rister i butikken. Det burde da finnes små også? Nettsider for turgåere? :gruble:

Vi har et ostesmørbrødjern til bålbruk, men det veier omtrent mer enn storebror så det skal han slippe å bære rundt på. Jeg får spørre litt i barnehagen i morgen. Så får det bare bli pølse og lompe denne uka.


#24

Tertit sa for siden:

Skal de virkelig grille hver eneste dag? Jeg er glad i grillmat, men hadde nok blitt lei om jeg skulle spist det hver eneste ukedag.


#25

turi sa for siden:

Alt som kan varmes opp igjen er kjempegodt på bål! Karbonader, kjøttboller, pizza, smørbrød, pannekaker, lapper osv.

Men selvom det skal være varm bålmat, så må det være lov å f.eks ta med en termos med suppe, eller matpakke?

Om de satser på å være mye ute, så vil jeg tro de har forskjellige ting til oppvarming, f.eks rister og bålstativ, og de kan jo komme med forslag om mat de også, hva har blitt gjort før?

Lykke til, så fint med en barnehage hvor de er så masse ute!!


#26

safran sa for siden:

Jeg pleier å sende med kjøttboller på spyd. De skal jo bare varmes litt.


#27

Mei sa for siden:

De har mulighet for å varme mat på bål hver eneste dag ja. Dersom jeg var ute hele dagen ville jeg satt pris på varm mat til ettermiddagsmåltidet og den formiddagen barnehagen ikke serverer mat. Det er jo nettopp fordi han ikke skal spise ensformig jeg starter denne tråden ;).


#28

Benzo sa for siden:

Jacobs, på Holtet, har noen aldeles nydelige fiskekaker med makaroni og ost. De er riktignok stekt fra før, men det går sikkert bra å varme dem litt på grillen.


#29

Mei sa for siden:

Å ja, det hadde de på Coop her før også. Middagskaker - det må da gå an å lage selv også? :gruble: Glimrende å bare putte i folie vil jeg tro.


#30

Benzo sa for siden:

Kyllingklubber også greit å grille, tar kun noen minutter å varme opp.


#31

Mei sa for siden:

Ferdigstekte kyllingklubber da? Ja det burde jo gå.


#32

Stellebord sa for siden:

Hvis det ikke må være noe som skal ha kontakt med bålet, er jo supper, gryter, pastaretter og slikt veldig fint å ha på mattermos. Middagsrester fra dagen før, som du varmer kjapt opp om morgenen, for eksempel. Matmuffins, innbakte brød osv. - kan jo alltids varmes kjapt på bålet om han skulle få lyst til det.


#33

Mei sa for siden:

Ja jeg har vurdert mattermos (linker til billige utsalgssteder? :blafre: ) men enn så lenge er bål veldig stas. Jeg tror jeg må lage opp et bittelite lager i fryseren slik at jeg slipper tenke så mye på kvelden.



#35

Mei sa for siden:

Fiskekaker i folie da?


#36

Slettet bruker sa for siden:

Er det god kvalitet på dem, går det fint å steke dem på pinne.


#37

Balanse sa for siden:

Jeg vil definitivt anbefale foliepakket mat, det er mye enklere for min treåring å ordne uten hjelp og det blir ikke så lett klissete i sekken. Det er lett å variere i det uendelige, og du kan feks pakke middagsrester i folie + plastpose og fryse ned, slik at det ikke blir gjentakelse av gårsdagens middag hver gang. Jeg ville begynt med mat som allerede er stekt/kokt og kan varmes opp, og blitt mer avansert etterhvert som han lærte seg metodene i barnehagen.

Først og fremst ville jeg sendt en mail til barnehagen og spurt om utstyr og om det er noe mat de spesielt anbefaler å ha med.

Calzone i folie ser jeg for meg kan bli veldig klissete og ikke godt?


#38

Mei sa for siden:

Den må jo forstekes, også bare varmes opp igjen tenker jeg? :hmm:


#39

Balanse sa for siden:

Dog...

Høres ut som om dere må ut på tur og teste grillmat, inkludert forstekt calzone. :fnise: Liker han det spesielt godt, forresten?


#40

Mei sa for siden:

Han spiser det meste :knegg:


#41

Tuppen sa for siden:

Du kan steke mange pølser med pinnebrød/pizzadeig surret rundt hjemme. Opbevar dem i fryseren, og send med etter behov. Da trenger han bare å varme dem litt på bålet.


#42

Mei sa for siden:

Blir de ikke svidd da?

Jeg spurte om alternativ grillmat i barnehagen i går, bare i forbifarten. De sa at foliemat er kjempefint, så lenge det ikke er rennende og vanskelig å spise mens man sitter på en benk uten bord. Glemte å spørre om de har rist, men de nevnte ostesmørbrød som alternativ. Om de ikke har rist kan jo zolenissen kjøpe en til dem.


#43

Isolde sa for siden:

Vi har en butikk i nærheten som selger billigt og godt tursett. Er vist mange barnehager som bruker de. Men spørs jo hvilke andre butikker som har det samme. Heter nemlig Metro og minner litt om Europris. Svigermor kjøpte vaffeljern, toas jern, rist, plate, Stativ til gryter og eventulet risten om man ikke vil ha den på bakken. Og betalte 500kr eller noe sånt.

De har det nok. Synes det er rart at ikke en friluftsbarnehage som bruker mye bål ikke har bålutstyr.


#44

Mei sa for siden:

Hørtes ut som noe for oss ja. Privat også egentlig. Metro :gruble:. Om du er innom der en gang kan du sjekke hvilket merke/produsent settet har?


#45

Isolde sa for siden:

Det kan jeg sjekke. Vaffeljernet og toastjernet er jo genialt! Har laget en del ostesmørbrød i folie. Men blir alltid svidd.


#46

Mei sa for siden:

Er det ting som er tunge eller er de laget av lette materialer? Vi har som sagt et bål-toastjern i støpjern. Det veier mer enn storebror omtrent :knegg:.


#47

Isolde sa for siden:

usikker. Har ikke prøvd de. Skal se på det. De er kansje for tung til at han kan bære det med seg.

Vist de er på fast plass hver dag burde de hatt en kasse med hengelås på der til sånnt utstyr.


#48

Mei sa for siden:

De har en plass der de er fast, men jeg tror ikke noe sted er trygt for ungdommer som fester/bare er ute etter å ødelegge. De voksne bærer nok med seg en del utstyr. Jeg skal forhøre meg mer om hva de har en gang det er roligere når jeg jeg henter/leverer.


#49

Erica sa for siden:

Lillegutt har hatt med seg pizzasnurrer i folie til grilling han. Han har måtte få hjelp til å få dem ut av bålet og pakke opp selvfølgelig, men det var veldig populært ihvertfall.


#50

Tuppen sa for siden:

De kan selvfølgelig bli svidd som alt annet man griller, kommer an på hvor lenge og hvordan de blir varmet. Fordelen er at de smaker godt når de er kalde, eller bare litt lunket også. Og ikke minst sikrer man seg at ungene ikke bare spiser all deigen uten å steke den først.


#51

Mei sa for siden:

Også kan man ha grovt mel og grønnsaker i deigen. I allefall spinat :slem:.


#52

Tuppen sa for siden:

Ja man kan absolutt gjøre deigen litt grovere. Når de ligger klar i fryseren kan man også slippe å lage pinnebrøddeig kl 00.30 (i fall man er en sånn mamma som kan komme til å glemme at man hadde lovt poden å få med det neste dag :o)


#53

Propella sa for siden:

Man kan ha pitabrød (grovt selvsagt) med varierende innhold feks grov pasta, grønnsaker og kjøtt pakket inn i folie. Taco kan også brukes.


#54

Mei sa for siden:

Da kan du kanskje komme med en grunnoppskrift på pinnebrød også? :blafre:


#55

Tuppen sa for siden:

2.5 kopper mel
0.5 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss margarin/olje
1 kopp melk eller vann

(Jeg kan egentlig ikke fordra kopp-oppskrifter, men hver kopp tilsvarer vel ca 1.5-2 dl)

Om man vil lage kanelsnurrer til dessert, kan du blande kanel og sukker i en pose. Surr tynne strimler deig på pinnen og dypp i posen. (fortrinnsvis uten pølse inni :D)


#56

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Har du prøvd sånn fiskerist, som du legger fisk inni og klemmer sammen? Husker ikke hvor jeg kjøpte våre, tror de finnes i butikker som Jernia. De veier ikke for mye, og man kan jo legge mye annet inni enn fisk!
Kyllingklubber (sånne små ferdigstekte) er jo helt genialt, reint kjøtt til og med!
Lunsjkaker/alt annet ferdigstekt som bare trengs å varmes opp har jeg sansen for. Liker ikke at barna mine skal spise enten rå eller svidde pølser altfor ofte...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.